Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gînganii de 20.000 de euro

Gînganii de 20.000 de euro

• în cadrul actiunii de dezinsectie, Romprest „hraneste“ gînganiile cu substante de ultima generatie • boschetii de pe domeniul public vor mai fi prafuiti o data saptamîna viitoare, dar numai noaptea, ca sa nu fie deranjati trecatorii • dezinsectia în blocuri nu s-a terminat, cea de la case nici n-a început •

Gînganiile si sobolanii vor „înghiti“ peste 20.000 de euro în aceasta vara, la Piatra Neamt. Societatea Romprest s-a apucat de deratizare si dezisectie în oras, conform întelegerii pe care o are cu municipalitatea, si a iesit la lupta cu substante de ultima generatie, dupa cum spune directorul Iulian Hanganu. Lupta cu tîntarii, mustele, furnicile, gîndacii si sobolanii din oras a început pe 11 iunie. Romprest-ul lui Cristi Borcea, directorul executiv al clubului de fotbal Dinamo, a pus doua echipe care sa actioneze în paralel, pe domeniul public si în scarile de bloc. S-a început cu Precista, iar vineri s-a încheiat operatiunea „gîndacul“ în cartierul Speranta. La o saptamîna de activitate, distrugatorii de gîndaci se mîndresc cu faptul ca au terminat treaba prin boschetii si pe aleile de pe domeniul public. De ieri, ambele echipe au fost mobilizate pe teritoriul asociatiilor de proprietari, actiunea urmînd a fi finalizata si aici. „Vom continua dezisectia saptamîna aceasta si saptamîna viitoare, pentru ca avem 245 de asociatii la care trebuie sa ajungem. Sînt sute de scari si de subsoluri. Vrem, totodata, ca saptamîna viitoare sa mai trecem o data pe domeniul public, în zonele în care ni s-a parut noua ca ar mai trebui dat a doua oara cu solutie, mai ales ca a plouat în ultimele zile. Echipele vor actiona însa noaptea, ca sa nu deranjeze trecatorii. Folosim numai substante de ultima generatie, pentru ca societatea noastra vrea o actiune de calitate. La ora actuala, tarifele sînt de trei ori mai ieftine ca în urma cu trei ani. Toata actiunea se ridica pe la aproximativ 700 de milioane de lei vechi, cu tot cu a doua trecere pe domeniul public. Acum doi ani, costurile au fost de 1,4 miliarde. Sper sa-si spuna cuvîntul calitatea“, a declarat Iulian Hanganu.
Practic, dezinsectia pe domeniul public înseamna ca „stropitorii“ lui Cristi Borcea pulverizeaza în boschetii publici solutii împotriva tîntarilor, mustelor si capuselor. ÃŽn cazul scarilor de bloc si a subsolurilor aflate în administrarea asociatiilor de proprietari, lupta se duce cu tîntarii, mustele, gîndacii si sobolanii. Directorul Hanganu îi linisteste pe pietrenii care locuiesc în Precista si care, de mai bine de o luna, sînt invadati de furnici venite pe tevile de apa: solutia da roade la tot ce misca si are mai mult de patru picioare. Ceva efecte are si la animalele de companie, drept pentru care, înainte de a se împrastia solutia, se pune cîte un anunt de avertizare la intrarea în fiecare bloc. E drept ca au fost si situatii în care anuntul a fost pus dimineata, la ora 10, iar dezinsectia a început un sfert de ora mai tîrziu. Iulian Hanganu spune ca sînt doar cazuri izolate: „Anunturile au fost puse cu o seara înainte, conform legii. Se poate ca anuntul sa fi fost dat la asociatie si cei de acolo sa-l fi lipit tîrziu sau sa fi fost rupt de copii si înlocuit chiar în dimineata dezinsectiei. ÃŽnsa, la majoritatea asociatiilor anunturile au fost puse cu 24 de ore înainte“.

Actiune exclusiva a Romprest în gospodariile individuale

Dupa ce se va termina operatiunea „gîndacul“ în blocuri si pe domeniul public, Romprest se va orienta spre pietrenii care locuiesc la case. Daca acestia aveau vreun gînd sa-si cheme alti stropitori în acareturi, pot sa-si ia gîndul: Primaria cere musai ca deratizarea/ dezisectia sa fie facuta de Romprest. „Detinatorii de gospodarii individuale de pe raza municipiului - case - sînt obligati sa efectueze operatiunile de deratizare-dezinsectie pe spatiile pe care le detin - zone verzi - si anexe gospodaresti pîna la sfîrsitul acestei luni, conform dispozitiei primarului. Aceasta actiune face parte din planul unic de deratizare si dezinsectie care se desfasoara pe raza administrativ-teritoriala a municipiului nostru. Aceste lucrari vor fi executate de catre firma SC Romprest Servicii Ecologice SA Bucuresti, punct de lucru Piatra Neamt, concesionarul acestui serviciu, care detine exclusivitatea în desfasurarea operatiunilor de acest gen pe raza orasului nostru“, spun reprezentantii Primariei.
Exclusivitatea Romprest înseamna contract cu fiecare pietrean locatar la casa. „Acolo unde am gasit pe cineva la asociatie si ni s-a deschis subsolul blocului, am dat cu substante. N-am intrat, însa, în apartamente cu dezinsectia pentru ca nu sînt încheiate contracte cu proprietarii si nu putem intra în locuinte. La fel se întîmpla si în cazul cetatenilor care locuiesc la case. Dezinsectia la casele particulare va începe dupa ce finalizam domeniul public si asociatiile de proprietari, pentru ca trebuie sa încheiem contracte cu fiecare în parte si sînt 4.000 de case în Piatra Neamt. Ne trebuie contract ca sa avem acces în curtea omului. ÃŽn plus, va fi o munca mult mai dificila, avînd în vedere ca pîna acum nu s-a facut niciodata dezinsectie si deratizare la case“, a spus Iulian Hanganu.

Articol afisat de 1844 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective