Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
De toate pentru toti, la zilele Pietrei

De toate pentru toti, la zilele Pietrei

• Primaria a definitivat programul festiv • sarbatoarea tine de miercuri, pĂ®na duminica •

Zilele orasului Piatra Neamt vor avea de toate pentru toti. Municipalitatea a planificat actiuni si manifestari pentru toate gusturile, astfel Ă®ncĂ®t fiecare pietrean sa-si regaseasca preferintele Ă®n programul festiv. Zilele Pietrei vor debuta miercuri, 20 iunie, la ora 17, cu vernisajul expozitiei si simpozionul „Orasul artistilor“, eveniment aflat la a doua editie si gazduit de Galeriile de Arta moderna de la Casa Casatoriilor. Colaboreaza la organizare Primaria si Uniunea Artistilor Plastici. A doua zi, la ora 10, se deschid portile Expo-Flora, tĂ®rg organizat de Primarie, societatea Urban si Camera de Comert. Reflectorul se muta, apoi, Ă®n cartierul Speranta unde, timp de doua ore, va fi un program artistic oferit de rromii care locuiesc Ă®n zona, iar copiii cu rezultate deosebite la Ă®nvatatura vor fi premiati. Seara de joi este rezervata de galele Filmului „Arte martiale“, eveniment ce va avea loc la discoteca XXL. Tot joi, la ora 18, se deschide oficial Festivalul de Percutie, Ă®n sala Tapiseriilor a Muzeului de Arta. Manifestarea va cuprinde un recital oferit de ansamblul de percutie al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima“, un recital al ansamblului „Talking Drums“ din Cluj Napoca si unul al grupului „Prezent” al Liceului de Muzica „Sabin Dragoi“ din Arad. De la ora 21.30, seara va fi acaparata exclusiv de baietii de la Sistem, ce vor sustine un concert Ă®n fata Teatrului Tineretului.
A treia zi de sarbatoare, vineri, Ă®ncepe cu inaugurarea Expo Didactica la sala de sport a Colegiului „Petru Rares“, ocazie cu care organizatorii vor premia olimpicii. ĂŽn paralel, sala Ceahlaul va gazdui un seminar de autoaparare „Self Defence“, organizat de Primarie si Directia pentru Sport. La 10.30 se deschid oficial jocurile sportive din Strand: baschet si fotbal pe teren redus, street-ball, tenis de cĂ®mp (copii si adulti), parada „Veseliei“ (pe traseul strand - gara - bulevardul Decebal - strada Mihai Eminescu).

Ziaristii, Ă®n „vizorul“ Primariei

Municipalitatea nu i-a uitat nici pe ziaristii care o streseaza zilnic cu Ă®ntrebari si le ofera ocazia ideala de a se... picta Ă®ntre ei: Ă®ntre orele 18 - 21 va avea loc, tot Ă®n strand, concursul de paintball „Razboiul presei“. Tot dupa-amiaza, la Turnul lui Stefan, consilierii locali se Ă®ntrunesc Ă®n sedinta festiva pret de jumatate de ora, dupa care vor intra Ă®n Muzeul de Arta pentru a participa la lansarea cartii „Pasiune si Culoare. Convorbiri cu Iulia Halaucescu“. Seara, Ă®ncepe distractia pe dealul CĂ®rloman: Catalin Maruta si Oltita Chirila vor fi prezentatorii spectacolului de muzica populara sustinut de formatiile Centrului „Carmen Saeculare“ - invitat special Ionut Dolanescu, dar vor deschide si Gala slagarelor, care va debuta cu Ioan Gyuri Pascu si va continua cu recitalurile lui Margineanu si ale trupei VH2.
Pe 23 iunie, dis de dimineata, Ă®ncepe Cupa Municipiului la minihandbal, pe terenul de sport al Colegiului „Cartianu“, apoi un concurs pentru biciclisti Ă®n strand, tenis pentru copii si nu numai. Cuplurile pietrene care au ajuns la nunta de aur vor fi sarbatorite de Primarie pe terasa Unic, iar alaturi va Ă®ncepe editia a treia a concursului de graffitti „Graffiteens“ (organizat Ă®n colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor). Expodidactica Ă®si va premia profesorii pensionari Ă®n sala de sport a Colegiului „Rares“. ĂŽn tot acest timp, strandul va fi teren de sport pentru baschetbalisti, fotbalisti si tenismeni, plus persoane cu handicap convocate la jocuri sportive, dar si copiii care vor beneficia de un spectacol dedicat lor Ă®n Ă®ntregime. Clubul Sportiv Ceahlaul va fi gazda Cupei Municipiului la canotaj-ergometru, a Cupei la lupte greco-romane, iar la Muzeul de Arta va avea loc un colocviu pe tema artistilor nemteni Ă®n perioada interbelica, prezentat de Florin Gheorghiu. Dupa colocviu, muzeul va prezenta vernisajul Leta Mironescu si simultanul de sah Florin Gheorghiu - Constantin Ionescu - Florin Isachievici. La ora 13, e programat un nou vernisaj, al Expozitiei „Orasul Artelor“, prima etapa a proiectului, pe zidurile de sustinere de pe strada Privighetorii. La 19, Ă®ncep spectacolele pe deal: muzica populara (cu invitat special Mariana Ionescu Capitanescu), gala slagarelor cu Jean Constantin si recital Body&Soul. Serbarile se Ă®ncheie duminica. Dimineata are loc Crosul municipiului pe straseul pod Caprioara - strand, concursul Jeankeys (de orientare turistica a tinerilor), finalele de baschet si fotbal, concursul gastronomic de la Unic, premierea standurilor participante la Expodidactica, spectacolul pentru copiii, plus concertele de seara de pe CĂ®rloman (Claudia Rosu, 3Sud-Est, Elena de la Mandinga, Bere Gratis).

Articol afisat de 2165 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective