Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cine-i cu falsul?

Cine-i cu falsul?

• primarul comunei VĂ®natori, Maria Petraru, afirma ca nici ea si nici alt membru al Comisiei Locale nu a facut completari la lista anexa a Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt • „lista a plecat de la noi curata catre Comisia de Validare si catre instanta“, afirma primarul • acesta respinge afirmatiile parintelui jurist conform carora modificarea ar fi fost facuta de membrii Comisiei Locale VĂ®natori • politistii au constituit un cerc de suspecti Ă®n cazul presupusului fals ce a dus la retrocedarea sediului Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt • oamenii legii afirma ca se va recurge si la ajutorul expertilor grafologi •

Situatia pare a se simplifica Ă®n cazul presupusului fals care ar fi dus la retrocedarea, de catre instanta, a sediului ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt Ă®n favoarea calugarilor de la Manastirea Neamt. Faptul ca membrii Comisiei Locale de Fond Funciar VĂ®natori se disculpa repingĂ®nd afirmatiile parintelui jurist Grigore, care spune ca ei ar fi completat lista, usureaza munca politistilor. Maria Petraru, primarul comunei VĂ®natori, afirma ca nici ea, Ă®n calitate de presedinte a Comisiei Locale de Fond Funciar, si nici membrii comisiei nu sĂ®nt autorii completarilor suferite de lista anexa depusa la instanta. „Domnul jurist afirma ca noi am fi facut aceasta completare, Ă®nsa nu este adevarat. Noi am trimis lista curata catre Comisia de Validare si la fel a ajuns si Ă®n instanta. Ce s-a Ă®ntĂ®mplat mai departe nu stim, Ă®nsa nu noi sĂ®ntem autorii completarilor despre care se vorbeste. Exista dovezi clare Ă®n acest sens, asa ca nu se poate spune ca falsul a fost comis la noi“, a declarat primarul Maria Petraru. ĂŽn aceste conditii, si o credem pe cuvĂ®nt pe doamna primar, Ă®nseamna ca cercul suspectilor este mult mai mic. Este clar ca juristii silvicultorilor nu aveau nici un interes sa introduca pe lista cu pricina si sediul Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt. ĂŽnseamna ca cel care a completat lista din dosarul instantei nu poate fi decĂ®t cineva din rĂ®ndul calugarilor. De asemenea, nu putem sa nu ne Ă®ntrebam cum de a fost posibil ca instanta sa ia de bun acel act pe care este o completare cu pixul.

Ancheta în pasul... melcului

Demarata acum mai bine de o luna, ancheta Ă®n cazul presupusului fals comis de persoane necunoscute asupra listei anexe a Ocolului Silvic TĂ®rgu Neamt, lista ce a stat la baza retrocedarilor catre Manastirea Neamt, fierbe Ă®n suc propriu. Si asta pentru ca, pĂ®na Ă®n acest moment, politistii nu au reusit sa faca prea multe investigatii Ă®n acest caz, chiar daca la mijloc este vorba despre soarta a peste 70 de silvicultori care pot fi evacuati din spatiul respectiv. Politistii, cel putin oficial, au reusit sa Ă®nregistreze plĂ®ngerea Directiei Silvice Neamt si sa identifice mai multi suspecti. Si... cam atĂ®t. „ĂŽntr-adevar, a fost Ă®nregistrata o plĂ®ngere penala la Politia TĂ®rgu Neamt privind aceasta fapta. Dosarul a fost Ă®nregistrat cu autor necunoscut, politistii urmĂ®nd sa-l identifice pe acesta si sa stabileasca daca la mijloc este sau nu vorba de un fals. Exista un cerc de suspecti care vor fi audiati. De asemenea, se va cere si ajutorul unui expert grafolog pentru a analiza scrisul aparut pe respectivul document si a-l compara cu cel al suspectilor“, a declarat inspectorul Catalina Badeanu, purtatorul de cuvĂ®nt al Politiei Neamt.
Cu alte cuvinte, politistii au reusit, si o spun oficial, în mai bine de o luna, sa creeze un cerc al suspectilor si... cam atît.
Reamintim ca Directia Silvica a cerut politistilor tîrgnemteni sa gaseasca persoana care a intervenit asupra unei liste anexe întocmite de conducerea Ocolului Silvic Tîrgu Neamt. Este vorba de un document trimis anii trecuti la Comisia Comunala de Fond Funciar Vînatori care continea imobilele ce erau exceptate de la retrocedare pe Legea 1/2000. Ulterior, odata cu intrarea în vigoare a Legii 247, de completare a Legii 1, cineva a luat lista cu pricina si, dupa ce a facut o completare trecînd si sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt, a pus-o la dosarul de retrocedare. Instanta de judecata a tinut cont de actul respectiv, mentionînd clar ca retrocedarea se va face conform listei anexe, adica a listei completate. Calugarii, prin vocea parintelui jurist Constantin Grigore, afirma ca respectiva lista a fost completata la Comisia Comunala si ca documentul nu a avut nici o valoare în instanta, întrucît ei au cerut nominal retrocedarea bunurilor în sedinta publica de judecata.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective