Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemultumiri majore la factura curentului electric

Nemultumiri majore la factura curentului electric

• foarte multi consumatori, nemultumiti ca nu Ă®nteleg datele de pe factura emisa de E-On Moldova, cer explicatii reprezentantilor OJPC Neamt • o suma exprimata Ă®n euro, aparuta pe factura, i-a bulversat • este vorba despre acciza aplicata energiei electrice, Ă®ncepĂ®nd de anul trecut, egala cu 0,7 euro pentru un megawatt ora consumat de utilizatorii casnici •

Modalitatea de prezentare a datelor de pe facturile emise de catre E-On Moldova pentru consumul de energie electrica reprezinta pentru multi nemteni un motiv de bulversare si de nemultumire.
Considerînd, de cele mai multe ori, ca platesc prea mult pentru cît consuma, multi nemteni se adreseaza reprezentantilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt.
Potrivit precizarilor facute de catre inginerul Gheorghe Bud, consilier superior Ă®n cadrul OJPC Neamt, institutia a fost asaltata, Ă®n ultimele doua saptamĂ®ni, de sesizari venite din partea unor consumatori nedumeriti de faptul ca pe factura apare o valoare Ă®n euro. „Numerosi consumatori nedumeriti au cerut explicatii referitoare la paritatea monedei euro Ă®n raport cu leul, motivĂ®nd ca pe factura de plata a energiei electrice apare, la un moment dat, o suma Ă®n euro. Conform prevederilor legale, Ă®ncepĂ®nd de anul trecut, si energia electrica utilizata de consumatorii casnici este accizata cu o anumita valoare la un megawatt pe ora. Aceasta valoare de accizare a energiei electrice consumate se exprima Ă®n euro, iar euro este convertit Ă®n lei conform Legii 343/2006, care spune ca la conversia sumei respective se tine cont tot anul de cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare din luna octombrie a anului precedent. ĂŽn cazul de fata, se tine cont de valoarea euro stabilita de BNR pe 1 octombrie 2006, care a fost de 3,5351 lei. Facem precizarea ca din sumele trecute pe factura de energie electrica, doar acciza este calculata Ă®n euro, care este de 0,7 euro per megawatt ora consumat, dar plata Ă®ntregii sume datorate de consumator se face Ă®n lei“, a declarat inginerul Gheorghe Bud.
Potrivit aceleiasi surse, cele mai multe dintre sesizarile si reclamatiile primite de respectiva institutie din partea populatiei la adresa prestarilor de servicii au legatura cu E-On Moldova. În afara de modalitataea neclara, greoaie în care se prezinta documentele de plata, nemtenii mai reclama variatiile de tensiune înregistrate în cîteva zone din judet - Valea Muntelui, Tîrgu Neamt, zona Romanului - pe anumite segmente valorile tensiunii ajungînd pîna la 170-180 de Volti. La aceste valori ale tensiunii, multe dintre aparatele electrocasnice ale populatiei se defecteaza.
De la începutul anului, pîna vineri, 15 iunie, la OJPC Neamt au fost înregistrate 315 sesizari si reclamatii. 41% dintre acestea vizau prestarile de servicii, 39% se refereau la produse nealimentare si 20 % la cele alimentare.
Am încercat sa aflam si parerea firmei E-On Moldova, dar la numerele de telefon 205999, 210777 nu am putut afla detalii pentru ca ori era ocupat ori nu raspundea nimeni.

Articol afisat de 2236 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective