Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politist de negasit

• „nu este bine sa te sustragi executarii unui mandat“, afirma unul dintre avocatii lui Ion Ciubotaru, politistul acuzat de luare de mita si trafic de influenta • de soarta lui Ciubotaru nu se mai stie nimic de vineri, de la ora 13.30 • avocatii sai spun ca nu stiu unde se afla, Ă®nsa cred ca, bolnav fiind, clientul lor se trateaza printr-o clinica sau este sub tratament medicamentos • „cĂ®nd a fost audiat, a venit cu bilet de Ă®nvoire de la spital“, spun avocatii despre Ciubotaru • ieri, fotbalistul Costel Ilie a fost audiat la Parchet, negĂ®nd ca ar fi comis faptele de care este acuzat •

Ion Ciubotaru, unul dintre Ă®nvinuitii din „Dosarul Fotbalistilor“, a intrat parca Ă®n pamĂ®nt. Politistul, pe numele caruia instanta a emis un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, este de negasit. Nici avocatii sai nu stiu unde se afla. Cu toate acestea, aparatorii cred ca clientul lor nu se ascunde, ci se afla fie Ă®ntr-un spital, fie Ă®ntr-un loc linistit unde urmeaza un tratament medicamentos, fiind grav bolnav. Mai mult decĂ®t atĂ®t, avocatul Laurentiu Mihaila sustine Ă®n continuare ca masura arestarii este una ilegala si ca asteapta judecarea recursului de la Curtea de Apel Bacau. „Nu stiu absolut nimic de el. Asta nu Ă®nseamna ca el se sustrage mandatului de arestare, pentru ca nu este genul. Vineri, la ora 13.30, cĂ®nd i-a expirat ordonanta de retinere si i-am spus ca este liber, a fost socat. I-am spus ca e liber pentru ca i-a expirat mandatul si parca nu-i venea sa creada. Se simtea, deja, foarte rau si avea tensiunea 20 cu 11. Asta a constatat medicul care l-a asteptat la iesirea din sala de judecata. Eu cred ca Ă®n acest moment este internat sau se afla Ă®n repaus. CĂ®t priveste acest mandat de arestare, el trebuia sa fie anuntat. Eu i-am spus ca este liber si asta a Ă®nteles. ĂŽntr-adevar, nu este bine sa te sustragi executarii unui mandat, dar nu cred ca el face acest lucru. Este cu totul altceva, mai ales ca este grav bolnav“, a declarat avocatul Laurentiu Mihaila.
Celalalt avocat al lui Ciubotaru, Gabriela Nechifor, sustine aceeasi varianta, si anume ca clientul sau este grav bolnav. „Nu mai stiu absolut nimic de el, de cĂ®nd i-a expirat ordonanta de retinere si a fost pus Ă®n libertate. Trebuie spus ca domnul Ciubotaru era internat Ă®n momentul Ă®n care s-a prezentat la audieri. A prezentat un bilet de Ă®nvoire Ă®n acest sens, din partea medicului. SĂ®nt documente depuse la dosar, care demonstreaza ca este bolnav. CĂ®nd i-a expirat ordonanta si a vrut sa se reinterneze, medicii au refuzat sa-l mai tina Ă®n spital. Cu toate ca se afla sub tratament medicamentos. A fost la un medic cardiolog, iar electrocardiograma arata ca este bolnav. Nu stiu unde se afla Ă®n acest moment, Ă®nsa cred ca este fie internat Ă®ntr-un alt spital, fie se afla Ă®n repaus la pat“, a declarat avocatul Gabriela Nechifor.

Acuzati de trafic de influenta si luare de mita

Reamintim ca fotbalistul Costel Ilie, pe numele caruia instanta a emis un mandat de arestare în acelasi timp cu cel al lui Ciubotaru, s-a predat la Politie sîmbata seara. Costel Ilie se afla în arestul IJP Neamt, iar ieri a fost audiat de instanta, negînd cu înversunare toate acuzatiile aduse.
Cei doi au fost retinuti joia trecuta, fiind acuzati de trafic de influenta si luare de mita. Masura a fost luata dupa ce politistii de la Biroul Anticoruptie Neamt au stabilit ca fotbalistul Costel Ilie ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani, Ă®ntre 250 si 1.500 euro, pentru a interveni pe lĂ®nga functionarii din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si ĂŽnmatriculari Vehicule (SPCRPAIV). Spaga ar fi ajutat la ungerea cailor de obtinere rapida a permiselor, dar fara ca respectivii sa aiba deprinderile necesare. ĂŽn cazul agentului sef Ioan Ciubotaru, s-a stabilit ca acesta a pretins si a primit sume de bani pentru a facilita obtinerea unor carti de identitate si a intervenit pe lĂ®nga functionari din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberare si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCPEEPS) Neamt, pentru eliberarea Ă®n regim de urgenta a unor pasapoarte turistice, precum si pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de libera circulatie Ă®n strainatate. Cei doi, spun anchetatorii, fac parte din grupul infractional format din functionari ai Ministerului de Interne si Reformelor Administrative, de la serviciile comunitare de evidenta a persoanelor, pasapoarte si permise-Ă®nmatriculari auto, instructori auto si alte persoane din afara sistemului. ĂŽn „Dosarul Fotbalistilor“ mai sĂ®nt cercetate alte cinci persoane. Este vorba de fostii fotbalisti Lucian Cozma si Leon Ivanov, Gabriel Postolache, instructor auto independent, la Roman, Oana Elena Grigore, barman la un local romascan, si Teodor Asmarandei, satean din Faurei. Cozma a fost arestat acum aproape doua luni, iar pe 22 mai, anchetatorii i-au retinut pe Ivanov si celelalte trei persoane din zona Romanului, Ă®nsa masura arestarii nu a fost luata.

Articol afisat de 2112 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective