Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hidrobiciclete si ski-jet-uri de 25.000 de euro

• malul drept al lacului Reconstructia va fi transformat în baza de agrement • Primaria s-a asociat, în acest sens, cu Translux SRL, firma care are ca obiect de activitate „activitati de curier altele decît cele de posta nationala“ • municipiul vine cu terenul, administratorul Translux promite hidrobiciclete si ski-jet-uri de 25.000 de euro •

Oficialii pietreni revitalizeaza Ciuperca de pe malul Bistritei. Pe malul drept al Lacului Reconstructia, în aval de podul Caprioara, va rasari o baza de agrement al carei scop oficial este de a diversifica serviciile turistice ale orasului. 25.000 de euro vor fi investiti în zona pentru locul de recreere. Banii vor fi pusi la bataie de societatea Translux SRL, cu care Primaria e pe punctul de a încheia un contract de asociere. Translux, prin administratorul Gheorghe Borcea, a solicitat autoritatilor pietrene în doua rînduri (mai si iunie 2007) „asocierea în vederea amenajarii si desfasurarii activitati de agrement pe malul drept al Lacului“. Propunerea a fost analizata, aprobata de consilierii locali, iar contractul sta pe masa primarului asteptînd sa fie semnat în orice moment. Relatia Primarie - Translux va dainui 10 ani, timp în care 130 de metri patrati proprietate a municipiului vor fi dati firmei Translux întru amenajare, gospodarire si desfasurare de activitate de agrement mai sus de podul peste Bistrita. Totusi, sînt si oarece probleme cu aceasta colaborare. „Contractul de asociere va fi încheiat numai dupa îndeplinirea de catre SC Translux SRL, în mod cumulativ, a unor conditii cu efect suspensiv asupra prezentei hotarîri“, au spus consilierii locali. Prima conditie impusa este ca firma sa obtina toate acordurile necesare din partea Administratiei Nationale Apele Române (Directia Apelor Siret Bacau) si din partea Hidroelectrica pentru a putea fi folosita zona de protectie si albia amenajata a Bistritei. Apoi, un alt lucru absolut necesar este avizul specific din partea comisiei rutiere a municipiului, pentru ca baza de agrement sa aiba locuri de parcare în incinta si acces auto la ele. ÃŽn fine, dar nu în cele din urma, pîna la asocierea cu municipiul, Translux SRL este obligata sa înregistreze la Camera de Comert si Industrie Neamt „agrementul“ ca domeniu de activitate între cele pe care firma le are deja.

Firma înfiintata în 1991

Asta pentru ca Translux SRL este o societate înfiintata în anul 1991, are sediul principal pe strada Stefan cel Mare din Piatra Neamt, mai are trei sedii secundare, are administrator si asociat unic în persoana lui Gheorghe Borcea, iar ca domenii de activitate principale - alte activitati de curier decît cele de posta nationala.
Aceasta clasa include primire, preluare, transport si distribuire de scrisori/ pachete/ caiete, servicii de livrare la domiciliu, servicii de mesagerie urbana si transport de bunuri în regim de taxi. Activitate din ce în ce mai profitabila, dupa cum arata bilanturile pe ultimii cinci ani. Daca în 2002 firma a avut putin peste 19.000 de lei cifra de afaceri si pierdere de aproape 8.500. Anul urmator a mai fost angajata o persoana, s-a ajuns la doi salariati si la 28.628 de lei cifra de afaceri si vreo 10.000 de lei profit. ÃŽn 2004, cifra de afaceri a crescut simtitor la 40.803 lei, iar profitul a ajuns la 13.437 de lei. ÃŽn 2005, Translux a revenit la un singur angajat, cu care a reusit aproape 50.000 de lei cifra de afaceri si peste 21.000 de lei profit. Acum, prestarea de servicii de relaxare si petrecere a timpului liber nu putea cadea decît ca o manusa. Dupa cum a explicat administratorul Gheorghe Borcea ieri, Translux si-a rezolvat toate problemele si este gata de asociere cu Primaria. De altfel, în zona au început, deja, sa apara cele trebuincioase lucrarilor. „Chiar azi (ieri - n.r.) am fost la Primarie si am lasat contractul de asociere pentru a fi semnat de domnul primar. Am înregistrat în domeniul de activitate al firmei activitatea de agrement, îndeplinind, astfel, cererea Consiliului Local. ÃŽn aceasta asociere Primaria vine cu terenul, iar noi cu restul. Investitiile se ridica la aproximativ 25.000 de euro“, a declarat Gheorghe Borcea. Despre înfatisarea bazei de agrement nu a putut da mai multe detalii, dar a spus ca sigur vor fi hidrobiciclete si ski-jet-uri. Pe parcursul celor 10 ani de parteneriat cu autoritatile pietrene, Translux va achita acestora „un pret al asocierii“, în valoare de fix 4 lei pe an pentru fiecare metru patrat, adica 520 de lei, pentru ca ocupa terenul cu pricina. Totodata, Translux are obligatia ca, pe toata durata de asociere, sa asigure accesul pompierilor la terenul pentru antrenamente, care este gard în gard cu viitoarea baza de recreere.

Articol afisat de 2169 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective