Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 3 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alina Militaru „sare“ la Balcaniada

Alina Militaru „sare“ la Balcaniada

• atleta va concura în Bulgaria, la Sofia, dupa ce în urma cu o saptamîna a reusit sa obtina medalia de argint la Cupa Europei

Alina Militaru, legitimata la Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt, s-a pregatit saptamîna trecuta în Piatra Neamt pentru participarea la Campionatele Balcanice de Atletism care se vor desfasura în zilele de 4 si 5 iulie, la Sofia. ÃŽntrecerea reprezinta pentru sportiva antrenata de Ion Iorga o noua ocazie de a încerca stabilirea baremului A pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. „Ne dorim sa stabileasca baremul pentru Olimpiada. Acum, cu 6.71 metri, are îndeplinit baremul B, ceea ce îi da dreptul de participare la competitia din China, dar ne dorim baremul A pentru a face loc si la o a treia concurenta în lotul tricolor lînga Anton si Militaru“, a declarat Dan Cojocaru, directorul CS Ceahlaul.
Alina Militaru a fost cîteva zile în Piatra Neamt, dupa mai multe saptamîni în care a stat în cantonament la Bucuresti, unde a concurat la Campionatele Internationale de Atletism ale României si s-a pregatit pentru Cupa Europei. A reusit si cel mai bun rezultat al anului, 6.71 metri, iar la Cupa Europei a terminat pe locul 2 în cadrul concursului de la Milano, în urma campioanei mondiale Naide Gomes, din Portugalia, care a sarit 6.80 metri. Atleta pietreana a adus României, la Cupa Europei, 7 puncte în clasamentul general, dar si-a trecut în cont si un premiu de 300 de euro, promisi de Federatia Româna de Atletism. Multumita de felul în care s-a comportat la Cupa Europei, Militaru privea cu si mai multa încredere viitoarele participari la întrecerile programate, deja, în vara anului 2007. „A fost bine la Milano, din toate punctele de vedere. Conditii de concurs foarte bune, stadion frumos, spectatori doritori de spectacol si mereu alaturi de noi. M-am simtit bine. Despre concurs pot spune ca ma asteptam sa ma clasez pe podium, pentru ca stiam ce tari vor fi reprezentate. De aceea, pot spune ca a existat si o anume presiune, deoarece cei din delegatie cunosteau cota fiecarui sportiv la probe si atunci asteptarile erau mari în cazul meu. Rezultatele îmi dau încredere ca la viitoarele participari la competitiile importante voi reusi performante frumoase“, a declarat Alina Militaru, atleta a CS Ceahlaul Piatra Neamt. Ion Iorga, antrenorul sportivei, a povestit ca învingatoarea în proba de saritura în lungime de la Milano, portugheza Naide Gomes, ar fi fost greu de batut. „A batut vîntul si a fost greu pentru Alina sa-si faca elanul asa cum ar fi dorit. Gomes a cîstigat pentru ca este mult mai puternica, dar si ca este o adevarata valoare. Sa nu uitam ca este singura saritoare din lume care le-a batut pe rusoaice, chiar si la ele acasa“, a afirmat Iorga. Alina Militaru a apreciat ca buna evolutia întregului lot al României la editia din 2007 a Cupei Europei. „Toata lumea a concurat la capacitate maxima si toti membrii delegatiei prezente au fost multumiti de evolutia sportivilor. Nu a existat nici un repros. Putem spune ca Italia a fost mai buna si si-a dorit foarte mult sa promoveze în prima grupa valorica pe propriul teren“, a spus Militaru.
Dupa Balcaniada, Militaru va continua antrenamentele pentru a fi prezenta în cea mai buna forma la Campionatele Nationale de Atletism în aer liber si la Campionatele Mondiale de Atletism în aer liber de la Osaka (Japonia).

Articol afisat de 1628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective