Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Azi, ultima „strigare“ pentru BAC

Azi, ultima „strigare“ pentru BAC

• ultima proba a primei sesiuni a examenului de bacalaureat se va da astazi • daca la prînz va fi canicula, în baza unei derogari de la minister, testarea se va suspenda pîna spre seara, cînd se va reinstala racoarea •

Candidatii la examenul de bacalaureat mai au de trecut un ultim hop, astazi, dupa care vor rasufla usurati ca a trecut examenul maturitatii. Mai simplu le va fi de acum încolo celor care stiu ca au facut teze de note frumoase si nu acelora care stau cu emotii daca au facut de-un cinci sau nu. Oricum ar fi, rezultatele se vor afisa sîmbara, 7 iulie, în aceeasi zi în care se vor depune si contestatiile, iar rezultatele finale se vor afla luni, 9 iulie.
Ieri, 4.380 de elevi ar fi trebuit sa dea proba „E“ a examenului de bacalaureat, penultima dintr-o serie de sase probe. Doar ca la sustinerea tezei la o disciplina opusa profilului s-au prezentat 4.356 de candidati, adica 99,45% din totalul celor înscrisi. Spre deosebite de celelalte doua probe anterioare, scrise, la care au fost eliminati cîte doi elevi, întrucît au fost prinsi cînd încercau sa fraudeze, la teza de ieri, nu s-au petrecut incidente în nici unul din cele doisprezece centre de examen din judet.
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a stabilit probele pe care candidatii la examenul de bacalaureat trebuie sa le sustina în cazul în care au ales sa îsi testeze abilitatile sportive la ultima proba a primului examen de maturitate. Profesoara Mariana Rosanu, purtator de cuvînt al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat ca fiecare candidat care astazi da BAC-ul la sport va trebui sa sustina cinci probe obligatorii - alergare viteza 50 de metri, joc sportiv la alegere - fotbal, handbal, baschet sau volei, gimnastica, saritura în lungime de pe loc si flotari. „La fiecare proba exista bareme foarte severe date de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Fiecare centru de examen are teren si sala de sport pe care elevii îsi vor testa capacitatile, deci nu e nevoie ca elevii sa fie plimbati de la un centru la altul. Este obligatoriu ca la fiecare centru sa existe un medic care îi va supraveghea pe candidati în perioada desfasurarii testarii. De asemenea, este obligatoriu ca fiecare centru sa puna la dispozitia candidatilor apa si pahare de unica folosinta. ÃŽn cazul în care va fi canicula, testarea se va întrerupe la orele amiezii si se va relua spre seara. ÃŽn cazul în care nu se va termina joi, 5 iulie, în mod exceptional în aceasta prima sesiune a bacalaureatului, ea va cotinua vineri, 6 iulie, de dimineata“, a declarat puratorul de cuvînt al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, Mariana Rosanu.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective