Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Eleva accidentata la proba sportiva a Bacalaureatului

• eleva a fost internata la Sectia neurochirurgie a Spitalului Judetean • ea a fost diagnosticata cu traumatism coloana lombara • pentru ca incidentul s-a petrecut la ultima proba din cele cinci obligatorii la testarea de la sport, ea a fost declarata promovata, întrucît luase zece pe linie la celelalte patru probe anterioare •

La proba sportiva de la bacalaureatul din acest an a avut loc un incident nefericit, una dintre candidate cazînd foarte rau, fapt pentru care a ajuns sa fie internata la Sectia neurochirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt. Elena Andrei s-a dezechilibrat în cadrul unui exercitiu pe care îl presta în timpul testarii abilitatilor sportive si a cazut pe spate. Imediat a acuzat dureri foarte puternice în zona lombara, fapt pentru care a fost transportata la Unitatea de Primirea Urgentelor. Medicii au diagnosticat-o cu traumatism de coloana lombara, dar fara a fi identificate fracturi sau fisuri. Cu toate acestea, adolescenta nu-si simte piciorul drept, acuza puternice dureri de spate si a ramas internata, pentru investigatii suplimentare. Cel mai probabil, astazi ea va fi supusa unui examen tomograf, pentru a se stabili daca este vorba de lezarea vreunui nerv. De pe patul de spital, eleva a declarat ca nu a fost sustinuta îndeajuns de profesorul din comisie, la un exercitiu la care trebuia sa stea în mîini. Adolescenta a mai declarat ca au venit la spital sa o vada profesorul din comisie, diriginta ei, dar si directorul adjunct de la Liceul „Calistrat Hogas“. A primit asigurari ca a trecut aceasta broba de la bacalaureat. A avut 5 exercitii, la patru a primit nota 10, iar ultimul, unde s-a accidentat, a fost notat cu 1, deci are medie de trecere.
Elena Andrei provine dintr-o familie care sta cu chirie într-o locuinta din comuna Zanesti. Pentru un ban în plus, mama sa a ales sa lucreze în Italia, dar acum este în tara, venind sa-si sustina fiica la examenul de bacalaureat.
La proba „F“ a examenului de bacalaureat, prima sesiune, cei mai multi dintre elevi au preferat sa-si etaleze abilitatile sportive în fata comisiei de examinare, în loc sa dea teze scrise la una dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Astfel, s-au înscris pentru a da BAC-ul la sport 2.435 de candidati, în vreme ce pentru alte discipline din orar, pe care nu le-au mai dat în cadrul acestei examinari, au optat doar 1.934. Dintre acestia din urma, s-au prezentat sa dea tezele scrise doar 1.926 de candidati, înregistrîndu-se o prezenta de 99,59%. Din fericire, pe parcursul testarii scrise de ieri nu s-a înregistrat nici o frauda din partea elevilor, care sa fi dus la eliminarea din sala de examen. S-a întîmplat, însa, pe parcursul desfasurarii altor teze, ca patru elevi nemteni din tot atîtea centre de examen sa fie dati afara pentru ca au vrut sa copieze. Testarea la sport se desfasura aseara, la închiderea editiei, asa ca nu s-a putut preciza de catre conducerea inspectoratului care a fost prezenta înregistrata la aceasta proba.

Articol afisat de 2469 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective