Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽngropat de viu?

ÃŽngropat de viu?

• ipoteza ca prabusirea tavanului cinematografului Flacara sa fi ucis un copil al strazii prinde contur • pîna în prezent, nu a fost gasit nici un cadavru •

Misterul care învaluie prabusirea tavanului fostului cinematograf „Flacara“ din Roman se adînceste, ipoteza ca sub tonele de beton si moloz de care nu se poate apropia nimeni sa zaca trupul unui adolescent - copil al strazii, parînd din ce în ce mai plauzibila. Pe tot parcursul zilei de ieri, la fata locului s-au perindat autoritatile locale, jandarmi, politisti si pompieri militari, în cautarea unor solutii pentru rezolvarea complexei situatii, care ridica numeroase probleme din punct de vedere legal si tehnic. Asadar, în prezent, doar o minune ar mai putea face ca o persoana prinsa între darîmaturi sa fie în viata. O parte dintre locatarii din zona cred ca sub tonele de ciment ar fi fost îngropat Vasile Oprisan, în vîrsta de 17 ani, tînar fara adapost, pe care l-au vazut în momentele premergatoare prabusirii la unul dintre geamurile de la etaj, dupa care au auzit un zgomot infernal si strigate de ajutor. Din punct de vedere al responsabililor Primariei Roman, au fost luate masuri pentru remedierea problemei, însa demersurile se lovesc de multe obstacole. Pe de alta parte, prefectul judetului Neamt a numit o comisie pentru gestionarea situatiei de urgenta. „ÃŽn primul rînd, trebuie spus ca este vorba despre un imobil al Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADF), pe care noi am somat-o în repetate rînduri sa ia masuri de asigurare a zonei, pentru ca am intuit ca se putea petrece o tragedie, fara sa se întîmple nimic din partea lor. Din punctul nostru de vedere, proprietarul trebuie sa demoleze cladirea, dar acest lucru presupune o serie de alte probleme, deoarece imobilele învecinate sînt foarte apropiate. Mai mult, cinematograful este foarte înalt, existînd în continuare pericol mare de accidente, astfel încît am limitat circulatia în zona, iar strada Sucedava este pazita. Am luat legatura cu Politia, urmînd ca agentii sa avertizeze în scris vecinii sa nu se apropie si tot pe aceasta cale am aflat ca exista posibilitatea ca sub darîmaturi sa fie, într-adevar, o victima. Problemele sînt multe, dar, din punctul nostru de vedere, am procedat legal, în functie de competenta. Am discutat si cu prefectul judetului, urmînd ca de gasirea eventualului cadavru sa se ocupe specialistii în protectie civila. Mai trebuie spus ca am discutat si la Serviciul Tehnic - Investitii din RADF, explicîndu-le înca o data problema, si am aflat ca nu au bani pentru demolare, care ar costa circa un miliard de lei“, a declarat Dan Ioan Carpusor, primarul municipiului Roman.
Prefectul Toader Mocanu a numit, prin ordin, o comisie formata dintr-un reprezentant al Serviciului de urbanism al Primariei Roman, un inspector de la „Siguranta în constructii“ si un ofiter de pompieri, care vor încerca sa rezolve situatia, înainte de a deveni de-a dreptul ridicola. Cel mai probabil, se va apela la o metoda de descarcerare, care parea de negasit ieri, la ora închiderii editiei. Riscul pentru salvatorii de vieti si bunuri era maxim, în conditiile în care structura de rezistenta a fost subrezita de hotii de caramizi. Sublocotenentul Mihai Parasca, comandantul Detasamentului de Pompieri Roman, a declarat ca nu aparusera solutii concrete pentru ridicarea blocului de beton surpat, aflat în continuare la înaltime, în conditiile în care dotarile salvatorilor nu au fost gîndite pentru asemenea interventii. „Am primit apelul la dispeceratul unic de urgenta, iar cel care a sunat a spus ca a auzit niste strigate. Aveam aceasta suspiciune, ca ar exista o persoana acolo, este posibil sa fie o victima si trebuie sa facem cautari pentru a o gasi, dar fara a pune în primejdie viata salvatorilor. Ieri (5 iulie n.r), am facut cautari cu riscuri deosebite, iar la lasarea întunericului nu s-a mai intervenit, deoarece era deosebit de periculos. Planseul are peste 10 tone, noi nu avem utilaje sa-l ridicam, dar va aduce Primaria Roman un astfel de utilaj. Apoi trebuie sprijinite zidurile, ca sa putem interveni în siguranta. Acolo, proprietarul are culpa, si avînd în vedere faptul ca exista împrejmuire, gard pe trei laturi, era foarte usor sa se asigure paza pe cea de-a patra, astfel încît nu putea intra nimeni“, a declarat Ioan Nitica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt.
Reamintim ca joi, 5 iulie, un plafon al fostului cinematograf „Flacara“ s-a prabusit cu zgomot asurzitor. Cladirea lasata în paragina era „cuibul“ multor persoane fara adapost si zona de „lucru“ a hotilor de caramizi, premise suficiente pentru producerea unei tragedii.

Articol afisat de 1874 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Dumitru IUSTIUC, Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective