Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Investitie de anvergura a Consiliului Judetean Neamt

Investitie de anvergura a Consiliului Judetean Neamt

• drumul Hanu Ancutei - Girov, intra în consolidare • patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) reprezinta cotravaloarea lucrarilor care se vor efectua pe acest traseu • statistic, în fiecare zi, pe drumul Girov - Hanu Ancutei trec 2.030 de masini, de mare si mic tonaj •

Unul dintre cele mai importante trasee din judetul Neamt, cel care leaga comunele Tupilati, Razboieni, Dragomiresti, Stefan cel Mare si Girov de municipiul Piatra Neamt, va intra în modernizari capitale. Acum traseul, care se prelungeste pîna la intersectia cu drumul european E85, la Hanu Ancutei, reprezinta un adevarat calvar pentru soferi. Este plin de gropi, care atunci cînd ploua se umplu cu apa fac sa creasca si mai mult disconfortul, nu numai pentru conducatorii auto, care nu-si mai dau seama cît de adînci sînt gaurile din asfalt si risca sa-si distruga si mai tare autoturismele, cît si pentru pietoni, care vrînd-nevrînd sînt stropiti din cap pîna în picioare. Joi, 5 iulie, conducerea Consiliului Judetean Neamt, formata din presedintele Vlad Marcoci si vicepresedintii Dumitru Badea si Romica Rotaru s-a deplasat în zona pentru a vedea care este starea actuala a drumului. Cel care s-a luptat pentru ca traseul respectiv sa intre în reparatii este vicepresedintele Romica Rotaru, care s-a angajat sa se implice „cu toate fortele“ pentru demararea lucrarilor de mai multa vreme.

Fondurile provin dintr-un credit

ÃŽntrucît sumele care trebuie investite pentru realizarea unor lucrari de calitate pe drumuri sînt substantiale, iar bugetul judetului nu este îndestulator, Consiliul Judetean Neamt a luat un împrumut bancar pentru a avea disponibil în cont pentru demararea si decontarea lucrarilor. „Acest drum, care va intra în reparatii capitale, face legatura între intersectia din drumul european E85 si mai multe comune - Tupilati, Razboieni, Dragomiresti, Stefan cel Mare, Girov si mai departe pîna în municipiul Piatra Neamt. ÃŽn total sînt douazeci si sase de kilometri de asfalt, dar lucrarea aceasta se va întinde pe o lungime de 7,4 kilometri. Conform statisticilor, în fiecare zi, pe drumul Hanu Ancutei - Girov trec, în medie, 2.030 de autoturisme, ceea ce scoate în evidenta importanta acestui traseu din punct de vedere economic. Tronsonul de drum pe care vrem sa îl consolidam are o lungime de 7,4 kilometri. Pentru realizarea acestei lucrari am alocat suma de patru milioane de lei, adica 40 de miliarde de lei vechi. Lucrarea a fost scoasa la licitatie. S-au înscris opt firme, care au cumparat caietul de sarcini, dar s-au prezentat doar patru. Dintre acestea a fost selectata firma cîstigatoare, «E 85 Impex» din municipiul Roman. Este o firma de prestigiu din judetul Neamt si noi avem încredere în ea. Mai avem lucrari efectuate de societatea respecitva si avem certitudinea ca va duce la bun sfîrsit aceasta lucrare. Conform contractului, interventiile trebuie sa se finalizeze în 24 de luni, adica pîna în august 2009. Eu am speranta ca se vor termina mai repede decît este prevazut în contract. La sfîrsitul lucrarilor cred ca ne vom putea privi în ochi fara sa ne fie rusine, convinsi fiind si unii, si altii, ca s-a facut o treaba buna atît pentru cei care folosesc aceasta cale de comunicare cît si pentru localnici“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.

O treime din lucrare va avea trei starturi de beton asfaltic

Pe drumul pe care s-au deplasat ieri oficialitatile judetene trec foarte multe camioane de mare tonaj, ceea ce duce la distrugerea asfaltului. Pentru a prelungi cît mai mult starea buna a caii de comunicatie, proiectantul a stabilit ca pe o lungime de aproape doi kilometri si jumatate sa se toarne trei straturi de beton asfaltic, astfel încît degradarea sa fie cît mai mult amînata. „Pe acest traseu se va face modernizare si consolidare. Este un drum de o importanta deosebita pentru judetul nostru, avînd în vedere ca el este folosit extrem de mult de catre masini cu tonaje foarte mari. Pentru a evita distrugerea lui o perioada cît mai lunga, pe o lungime de cinci kilometri se vor turna doua straturi de asfalt, iar pe 2,4 kilometri se vor turna trei straturi de covor asfaltic. Precizez ca este vorba despre o consolidare si modernizare a drumului si nu de o lucrare de întretinere, asa cum sîntem obligati sa efectuam în ultima vreme, din cauza lipsei banilor. Lucrarea aceasta este importanta pentru ca face parte dintr-un program foarte amplu, de aproape 500 miliarde de lei vechi, bani care vor fi investiti în acest an în drumurile judetene, fata de 30-50 miliarde de lei vechi, cît se investea în alti ani. Practic, numai într-un singur am speram sa putem redresa drumuri cît am redresa în zece ani. Spuneam ca este foarte important pentru ca lucrarile sînt de anvergura, sînt consistente si speram ca acest drum sa poata fi folosit de catre participantii la trafic o perioada lunga de timp, în conditiile în care se va asigura si un confort sporit al acestora. Si mai important este ca prin aceste reparatii siguranta traficului va fi sporita. Chiar venind pe acest traseu am putut vedea o caruta rasturnata si aceste accidente pot aparea mereu din cauza manevrelor pe care unii soferi le pot face în momentul în care dau de gropi. Speram ca acest efort al Consiliului Judetean Neamt sa fie încununat cu succes la sfîrsitul interventiilor si sa ne bucuram cu totii de lucrari de calitate“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Drumurile, prioritate a Consiliului Judetean

Romica Rotaru, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, a declarat ca punerea la punct a traseelor din interiorul judetului este unul dintre obiectivele principale ale actualei conduceri. „Conducerea Consiliului Judetean Neamt a facut o revolutie în construirea si întretinerea de drumuri. Pe 80% dintre drumurile judetene se poate circula, în momentul de fata, în conditii normale, întrucît au fost facute reparatii de întretinere curenta si consolidari ale sistemului rutier. ÃŽn total, în judet vom consolida în acest an circa o suta de kilometri, iar pe aproximativ 30 de kilometri vom turna covoare asfaltice. Asta, în afara zonelor pe care s-au efectuat sau se vor efectua plombari. Deci exista o revolutie a întretinerii si consolidarii drumurilor judetene din Neamt, declansata de conducerea actuala a Consiliului Judetean Neamt“, a declarat vicele Romica Rotaru.
Conducerea Consiliului Judetean Neamt a mai lansat saptamîna aceasta o alta lucrare, pe care o va realiza tot societatea „E 85 Impex“. La fel de importanta va fi si interventia pe drumul judetean 155I Tîrgu Neamt - Totoiesti, drum care prezinta degradari specifice care conduc la o circulatie rutiera lipsita de confort si siguranta“. Reprezentantii Consiliului Judetean Neamt au predat, luni, 2 iulie, amplasamentul firmei E85 Impex, al carei actionar este deputatul Dorinel Ursarescu, pentru efectuarea lucrarilor de modernizare a 26 de kilometri de drum judetean pe tronsonul Tîrgu Neamt - Totoiesti.

Articol afisat de 1953 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective