Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Noi am vrut sa cîntam, dar n-am avut unde“

• concertul baietilor de la Sistem a fost anulat din motive de vijelie, sustine directorul Alupului Rus • trupa are îndoieli, mai ales dupa ce a vazut ca nu exista nici picior de stîlp contorsionat • „cel mai mult ne pare rau pentru fani, carora le-am promis un program special, dar daca altii au decis ca asa trebuie sa fie... asa a fost“, a declarat Catalin Catana, impresarul trupei •

Spectacolul promis de baietii de la Sistem n-a mai avut loc vineri seara la Piatra Neamt, asa cum s-au putut convinge tinerii adunati în zona Turnului lui Stefan, locul anuntat pentru concert. Oficial, show-ul a fost anulat din motive de vijelie, dupa cum sustin organizatorii Vacantelor Muzicale. ÃŽn culise se vehiculeaza cu totul alte motive. Baietii de la Sistem au tinut sa explice publicului pietrean ca nu au avut nici o implicare în bulibaseala programului si ca sînt în continuare alaturi de fanii lor de sub Pietricica. Zoli, Robi, Nasu', Cici si Phlo au ajuns în Piatra Neamt în ziua stabilita, asa cum au promis în urma cu cîteva saptamîni, la festivalul de percutie. Pregatisera un spectacol cu totul deosebit fata de prestatia de atunci, spectacol care includea hit-uri cunoscute, efectele speciale care deja le sînt caracteristice si jocuri de lumini. Au fost contactati de organizatorii Vacantelor Muzicale, care i-au anuntat ca a fost anulat concertul, pentru ca scena s-a culcat la pamînt din motive de vînt. Baietii s-au dus la „locul faptei“, însa ce au vazut acolo nu i-a convins ca vîntoasele si-au facut de cap cu instalatiile Mix Music. Constantin Alupului-Rus a declarat vineri ca „scena a fost darîmata de vînt, s-au contorsionat stîlpii, instalatia electrica s-a defectat si vîntul bate în continuare cu putere“. Trupa Sistem a vazut cele mai importante (si mai scumpe) componente la locul lor, neafectate - mixerul era înca acoperit de umbreluta care se pare ca a fost mai breaza decît scena Mix Music, boxele erau în toata splendoarea lor, desi nu erau ancorate. Pentru ca organizatorii au tinut-o pe-a lor - ca nu se mai poate tine spectacolul - baietii s-au conformat.
„Noi am vrut sa cîntam, dar n-am avut unde. Organizatorii ne-au spus ca din motive tehnice spectacolul nu mai poate avea loc, iar noi am respectat decizia lor. Mai ales ca deja eliberasera piata, scena fusese luata si erau invocate motive de insecuritate. Din experienta pe care o avem, ceea ce am vazut noi ne-a aratat clar ca se putea tine concertul. Nu era o situatie în care sa nu îl putem tine. Organizatorii au insistat pe motivele de insecuritate, iar noi nu am mai avut ce face, mai ales ca scena era deja strînsa si stîlpii dati jos. Noi ne-am respectat obligatiile si am fost prezenti sa sustinem concertul, asa cum a fost întelegerea. Cel mai mult ne pare rau pentru fani, carora le-am promis acum doua saptamîni ca le vom oferi un program special, diferit fata de cel de la festivalul de percutie. Am repetat doua saptamîni, eram pregatiti cu efecte speciale, cu sincroane, dar... daca altii asa au dorit sa fie, asa a fost“, a declarat Catalin Catana, impresarul celor de la Sistem.
De premierele pregatite de Sistem pentru fanii din Piatra Neamt au avut parte pîna la urma cei din Iasi, unde trupa a concertat a doua zi. Pentru ca asa a vrut Cel de Sus si cei de la „Carmen Saeculare“. Martea trecuta, cînd meteorologii au avertizat ca vin furtunile peste tara, directorul Constantin Alupului-Rus era dispus sa bage mîna în foc ca la Piatra Neamt nu se va întîmpla nimic pentru ca e „Raiul pe pamînt si e un loc binecuvîntat de Dumnezeu“. Bine ca n-a bagat-o. Vineri, cînd s-a invocat vijelia ca scuza pentru împachetarea scenei, patronul ustensilelor Mix Music, Marius Gavrila, spunea ca ar putea remonta totul în timp util, dar nu vrea sa-si asume riscuri. Oricum, Mix Music n-a pierdut mare lucru: agregatele despre care se spune cu s-au stricat sînt în garantie, „Carmen Saeculare“ îi va achita probabil cei 3.000 de euro/ zi chirie pentru scena, iar spectacolele din Mix Music Land ramîn valabile, pentru ca firma mai are doua scene de rezerva.

Articol afisat de 1971 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective