Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Varietate si inedit la Zilele Zanestiului

Varietate si inedit la Zilele Zanestiului

• startul sarbatorii, care marcheaza atestarea documentara a localitatii, s-a dat aseara, cu un film proiectat în aer liber

Zanestenii se vor afla, începînd de astazi, pîna duminica, în atmosfera de sarbatoare. Festivalul Zilele Zanestiului, ajuns în acest an la cea de a doua editie, include o foarte larga paleta de manifestari, menite a satisface toate gusturile. Organizatorii - Primaria si Consiliul Local, precum si Caminul Cultural din localitate - au început din vreme pregatirile, un sprijin deosebit venind si din partea a circa 100 de voluntari. Desi, oficial, startul se da de astazi, Zilele Zanestiului au început aseara cu o surpriza oferita de cei care îsi aduc aportul la bunul mers al manifestarilor: o caravana cinematografica din Bucuresti s-a oprit în curtea Casei de Cultura, facînd posibila proiectia, în aer liber, a unui film românesc. Astazi, la ora 10, este programata deschiderea festiva a Minimuzeului Zanesti, organizat în cadrul Bibliotecii Locale, asezamînt cultural care adaposteste piese arheologice cu caracter de unicat în tara, descoperite în zona, dar si colectii de artizanat, numismatica si carte veche. Sînt programate numeroase lansari de carte si simpozioane. O actiune notabila este emisia primei colectii locale de maximafilie - carti postale cu imagini din comuna si plicuri „prima zi“, sprijinita de un foarte cunoscut filatelist al judetului, Stelian Grigore (foto), directorul Caminului Cultural Zanesti. Cartile postale sînt editate în 2.000 de exemplare, iar plicurile „prima-zi“ - în 100.
Nu vor lipsi adunarile festive ale legislativului local, iar un interesant exercitiu de democratie, programat pentru miercuri, în organizarea liceenilor si studentilor de aici, va fi „Adunarea Festiva a Consiliului Local Zanesti din ziua de 11 iulie 2028“, data la care asezarea va împlini 600 de ani de la atestarea documentara.
Ziua de joi va fi deschisa cu un concert simfonic oferit de Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj si Liceul de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt. Vineri, momente speciale vor oferi elevii de la Clubul Copiilor Zanesti - spectacole urmînd sa sustina Formatiile de dans modern, de dansuri populare, „Caiutii de Zanesti“, Teatrul de Papusi „Pufulet“ (care a cîstigat, în acest an, locul I la Festivalul National al Teatrelor de Papusi, organizat la Iasi), Formatia de Mandoline si Formatia de Muzica Folk „Clestar“. Sîmbata, cu un spectacol vor fi prezenti elevii de la Clubul Copiilor si Tineretului Pascani - prilej cu care ei se vor „înfrati“ cu copiii zanesteni. O prezenta aparte va fi Taraful de muzica populara condus de prof. Constantin Arsinel, fratele cunoscutului actor Alexandru Arsinel. Nu vor lipsi manifestarile sportive, una dintre acestea, inedita, fiind „Concursul sularilor“, etichetat drept „unicat mondial“, dotat cu Marele Trofeu „Sula de Aur“. ÃŽn fapt, este o traditie veche de sute de ani, inventata de mestesugarii din satul Faur, si care a fost întrerupta dupa al doilea razboi mondial.

Articol afisat de 2093 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective