Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avertizare de cod galben pentru Neamt

• de astazi dupa-amiaza, vremea va fi instabila si se va raci usor • se vor semnala descarcari electrice si este posibil sa cada grindina •

Judetul Neamt abia a scapat de o avertizare meteorologica de cod galben si a venit alta, de acelasi gen. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, în cursul dupa-amiezii de ieri, o atentionare meteorologica, de cod galben, catre Prefectura Neamt. Sursa acestui mesaj este Administratia Nationala de Meteorologie. Fenomenele vizate sînt intensificari ale vîntului, descarcari electrice, grindina, ploi torentiale, în intervalul 10 iulie 2007, ora 15 - 12 iulie 2007, ora 9. Conform meteorologilor, codul galben presupune ca fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vînt, temperaturi ridicate, racirea vremii) sînt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.
Pe baza datelor furnizate de seful Statiei meteo Piatra Neamt, Ioan Rancea, astazi se poate ajunge la temparaturi maxime de 36 de grade. „Marti, 10 iulie 2007, vremea va fi calduroasa, caniculara la orele amiezii în sudul si estul Moldovei. Cerul va fi variabil la senin, se va înnora în a doua parte a noptii în nord si la munte. Cu totul izolat, în nordul Carpatilor Orientali se vor semnala averse de ploaie. Vîntul va sufla slab la moderat din sud, cu unele intensificari în prima parte a intervalului. Temperaturile minime se vor situa între 16 si 22 de grade, în schimb maximele sînt prognozate a se încadra în intervalul 30-36 de grade“, a declarat Ioan Rancea. Si miercuri, 11 iulie 2007, temperaturile maxime se vor situa între 24 si 34 de grade, dar vremea va deveni în general instabila si se va raci începînd din nordul Moldovei. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului, exceptînd prima parte a zilei cînd va fi variabil la senin, în jumatatea de sud. Local în nord si la munte la început, apoi pe spatii relativ extinse, se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat se va semnala grindina. Vîntul va sufla slab la moderat din sud la început, apoi treptat se va orienta din nord si va prezenta intensificari care trecator pot capata si aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor încadra în inervalul 14-20 de grade. Joi, 12 iulie, ne racorim binisor, deoarece vremea va fi instabila si cerul mai mult noros. Pe spatii extinse se vor semnala averse si descarcari electrice, iar izolat va fi si grindina. Meteorologii ne avertizeaza ca într-un interval de 24 de ore, de pe 12 - la ora 9, si pîna pe 13 - la aceeasi ora, izolat, cantitatile de apa pot atinge si chiar depasi pragul de 25-30 de litri pe metru patrat. De asemenea, vîntul va sufla slab la moderat din nord si va prezenta intensificari de pîna la 60 de kilometri pe ora. Temperaturile minime se vor încadra între 11 si 16 grade, iar maximele vor fi cuprinse între 20, pîna la cel mult 28 de grade. ÃŽn urmatoarele doua zile, vremea va fi usor instabila, iar ulterior gradul de instabilitate se va diminua treptat. Si ieri am avut de îndurat temperaturi mari, fiind aproximativ la fel de cald ca si duminica. Cerul a fost senin, vîntul a suflat slab, iar maximele au fost între 27 si 33 de grade.
În situatia în care termomentru atinge, la umbra, pragul de 30 de grade, vremea este caniculara, iar pentru a evita efectele neplacute ale acestui fenomen se recomanda, în perioada amiezii, sa nu iesim din casa decît daca este absoluta nevoie. Chiar si în aceste cazuri se recomanda ca pe cît posibil deplasarea sa se faca la umbra, pentru a evita caldura excesiva. De asemenea, este bine ca fiecare dintre noi sa se hidrateze corespunzator si sa bea între doi patru litri de apa pe zi. Nu trebuie sa ni se faca sete pentru completarea necesarului de apa din organism. Lichidele trebuie baute indiferent daca ne este sau nu sete. Persoanele cu afectiuni cardiace, precum si aceia care din diferite motive medicale nu li se recomanda expunerea la soare trebuie sa evite plimbarile în intervalul în care acesta arde cu putere.

Articol afisat de 1668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective