Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viata blestemata

Viata blestemata

• un copil de patru luni are nevoie urgenta de trei interventii chirurgicale, din cauza unor malformatii

Doi copii din satul Nistria, comuna Boghicea, traiesc în chinuri din cauza unor probleme medicale foarte grave, lipsurile materiale ale parintilor, izolarea localitatii si, pîna la urma, nepasarea celor din jur dîndu-le foarte putine sanse la o viata normala. Denis Raducanu, venit pe lume cu o malformatie faciala care îl va marca tot restul zilelor, are doar patru luni si, deja, a suportat o interventie chirurgicala radicala. Parintii acestuia, Cristina si Vasile, o duc foarte greu din cauza veniturilor foarte mici si nu vad nici o posibilitate de a face rost de bani pentru urmatoarele operatii. „Traim din doar 2,7 milioane de lei vechi pe luna, alocatiile copiilor, si nu stim de unde sa obtinem sumele necesare cînd mergem la doctor. Baiatul are «gura de lup» si a fost operat deja la Iasi, pentru reconstructia gîtului. Am dat atunci patru milioane medicului si nu prea a fost multumit. Ar mai trebui sa-l operam de înca trei ori, dar nu vad cum vom putea face asta. Saracutul mai are, în plus, probleme cu inima si cu picioarele. Operatiile costa cel putin sase milioane fiecare. Nimeni nu ne ajuta, am cerut un ajutor de urgenta de cinci milioane de lei, dar nu ni s-a aprobat. Mai avem un copil mic, sîntem si noi doua guri, din ce sa traim?“, s-a plîns Cristina Raducanu. Mama acesteia, Verginia Lupascu, a declarat ca, la rîndul ei, fiind saraca, nu îsi poate ajuta fiica. „Copilasul este într-o stare grava. Trebuie tinut numai în casa, altfel ar raci imediat din cauza aerului. Ne-am tot plîns pe la autoritati, dar nimeni nu poate face nimic pentru noi“, a afirmat femeia.
La doar cîtiva metri de casa familiei Raducanu locuiesc, într-un bordei cu acoperisul „ciuruit“, alte sapte suflete: Elena Cobzaru, barbatul ei si cei cinci copii. Oamenilor li se rupe sufletul de fiica lor, Gabriela Liliana, în vîrsta de cinci ani, mutilata în urma unui accident stupid. „Acum doi ani, copilul a bagat mîna în foc si, cum avea o bluza sintetica, flacara s-a extins. I-a ars aproape toata partea stînga a corpului, cu un sîn cu tot, iar acum starea ei pare sa se agraveze. Pielea îi este foarte întinsa si crapa daca face o miscare mai brusca. Nu vad cine poate sa ne ajute... pe la doctori cînd mergi îti trebuie bani. Am cerut cinci milioane de lei de la primarie, ajutor de urgenta, dar nu s-a rezolvat nimic“, s-a plîns femeia. Cele doua situatii, ca multe altele similare în comunitatea saraca din comuna Boghicea sînt arhicunoscute reprezentantilor administratiei publice locale de aici. Vicu Mîrt, viceprimarul localitatii, a declarat ca, din pacate, posibilitatile de a-i sprijini pe acesti oameni sînt foarte mici. „Cunoastem toate cazurile sociale, destul de numeroase. Noi am acordat permanent ajutoare de urgenta familiilor napastuite, chiar si celor la care se face referire acum, însa legislatia este stricta. Lumea nu stie ca sprijinul mentionat poate fi acordat numai o data la doi ani. Oamenii din Nistria, în special, au venituri modeste, deoarece multora le-au fost sistate ajutoarele sociale pe motiv ca nu au iesit la munca. Din pacate aceasta este situatia“, a declarat primarul Vicu Mîrt. Persoanele care doresc sa aline putin din durerea acestor copii sau chiar le pot sprijini familiile pentru efectuarea unor noi interventii chirurgicale, pot face acest lucru prin intermediul cotidianului „Monitorul“, la numerele de telefon: 0233/740.484 sau 0233/741.414.

Articol afisat de 1640 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective