Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scrisul, proba de foc la titularizare

• 1.091 candidati la o catedra vacanta sau rezervata vor da examenul scris • decizia pe care dascalii o vor anunta în cadrul sedintei publice va ramîne definitiva, ei nemaiputînd sa schimbe catedra pîna la anul •

Examenul de titularizare a cadrelor didactice pe posturile vacante sau rezervate este în continua desfasurare. Ieri, 10 iulie, candidatii au sustinut probele practice la educatie fizica - au fost testati profesorii care vizeaza posturi la liceele cu program sportiv si cluburile copiilor, au fost evaluati practic candidatii pentru catedrele de muzica, arte vizuale si arte plastice de la cluburile copiilor din judet si Liceul de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt, s-au dat probele practice pentru disciplinele tehnice, adica maistrii instructori si pentru profesorii de chimie, care au sustinut probele experimentale la laboratoare. Tot ieri, au fost testati practic si candidatii pentru informatica, precum si un cadru didactic la limba engleza, interesat pentru o catedra la liceul bilingv. Pentru titularizare, în acest an, au fost depuse 1.443 de dosare, dar numai titularii a 1.091 de dosare trec prin emotiile testarilor, ceilalti optînd pe continuitate, pe catedrele pe care le detin de unul sau doi ani. Metodologia permite ca acei candidati care au obtinut peste sapte la titularizare, dar nu s-au putut fixa definitiv pe post, sa-si continue activitatea daca reprezentantii unitatilor de învatamînt în care au profesat le-au facut recomandari si sînt de acord cu ramînerea lor în colectiv. Dupa probele practice si dupa ce luni, 553 de candidati au dat tezele scrise, joi, 12 iulie, va avea loc concursul scris, pe care îl va sustine restul candidatilor, 538 la numar. „Comisiile de elaborare a subiectelor se vor întruni în noaptea de 11 spre 12 iulie, pentru conceperea subiectelor. Presedintele comisie de evaluare este cadru didactic universitar. ÃŽn dimineata zilei de 12 iulie, va intra în functie comisia de desfasurare a titularizarii. Proba scrisa se întinde pe parcursul a patru ore si se va tine în peste zece centre de examen din judetul Neamt. Dupa proba scrisa, se va desfasura sedinta publica, pentru efectuarea repartitiilor“, a declarat profesoara Mariana Rosanu, purtatoarea de cuvînt a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Titularizarea, în judetul Neamt, este supravegheata de Liliana Eftimie, director general în cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Profesorul Mihai Lacatusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat ca reprezentanta ministerului, membra în Comisia nationala pentru titularizare, s-a declarat multumita de cum s-a desfasurat testarea pîna acum, în judetul Neamt.
Ca noutate, în acest an, decizia pe care candidatii la titularizare o vor lua în cadrul sedintei publice va ramîne litera de lege, ei nemaiputînd sa-si schimbe opinia dupa, adica anuntînd pîna la începerea anului scolar ca vor sa se mute pe o alta catedra. În felul acesta, la inspectorat se va evita o noua miscare de personal, care s-a practicat în anii anteriori, cea de dupa titularizarea efectiva.

Articol afisat de 1721 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective