Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 12 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemtenii, pe ultimele locuri în topul salariilor

• doar în patru judete se dau salarii mai mici decît în Neamt • bucurestenii sînt cel mai bine vazuti de catre angajatori • în judetul nostru, raportul pensionari/ salariati este de 12 la 10 •

Judetul Neamt se afla într-un top nedorit, al celor mai mici salarii care se dau în tara. Conform datelor prezentate de Directia Regionala de Statistica Neamt, în luna mai, cîstigul salarial mediu net a fost mai mic doar pentru salariatii din Calarasi, Maramures, Vaslui si Harghita. Geta Vicol, purtator de cuvînt al Directiei de Statistica, a declarat ca în mai, cîstigul salarial mediu net a fost de 779 de lei. Lucratorii în agricultura, silvicultura si piscicultura au cîstigat, în medie, 642 de lei, cei din industrie si constructii 696 de lei, iar cei din servicii 853 de lei. Angajatii din Calarasi au cîstigat, în medie, net, în aceeasi luna, cu un leu mai putin decît nemtenii, cei din Maramures cu 31 de lei mai putin, iar vasluienii cu 53 de lei mai putin decît a fost cîstigul salarial mediu net în mai. În Harghita, acest venit mediu a fost de 676 de lei. Mult mai bine vazuti de angajatori sînt bucurestenii, care au luat aproape dublu fata de nemteni - 1.374 lei, ei fiind beneficiarii celor mai mari salarii din România. Dupa ei, descrescator din punct de vedere al veniturilor se situeaza angajatii din Ilfov, Gorj, Cluj, Sibiu si Olt.
Cîstigul salarial mediu net în luna mai 2007 în tara a fost de 1.012 lei, cu 709 lei pentru angajatii din agricultura, silvicultura si piscicultura, 935 de lei pentru lucratorii din industrie si constructii si 1.084 de lei pentru cei din servicii. „ÃŽn Neamt, cîstigul mediu net pe luna mai a fost cu 233 de lei mai mic decît media pe tara. Din pacate, Neamtul este a cincilea judet din coada din punct de vedere al celor mai mici salarii“, a mai spus purtatoarea de cuvînt, Geta Vicol.
Conform statisticienilor, nu doar salariatii din judet sînt putin apreciati de catre angajatori, ci si pensionarii au mai putini bani în buzunare decît alti vîrstnici. Batrînii nemteni au valoarea medie a pensiei de la asigurarile de stat cu 22 de lei mai mica decît media pe tara. Nivelul mediu al acestui venit în judetul Neamt este de 342 de lei. Salariatii din judetul Neamt nu o duc mai greu decît altii doar din punct de vedere al veniturilor, ci trebuie sa sustina, din contributiile lor, mai multi pensionari decît altii din alte judete. Concret, în Neamt, procentul de salariati - pensionari este de 10 la 12, în conditiile în care media pe tara este de 10 - 9.

Articol afisat de 1524 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective