Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
IVANOV ARESTAT, „COBRA“ LIBER

IVANOV ARESTAT, „COBRA“ LIBER

• vineri 13 - zi cu noroc pentru Costel Ilie • fotbalistul de la Ceahlaul a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacau • ghinion a fost pentru politistul Leon Ivanov, care a fost arestat, tot ieri • masura a fost luata de magistratii de la Tribunalul Neamt, arestate fiind si alte trei persoane • mandatele au fost emise în lipsa acuzatilor, politistii fiind însarcinati sa le puna în aplicare •

„Dosarul fotbalistilor“, care o buna bucata de timp nu a adus nimic nou, a provocat surprize ieri. Costel Ilie, zis si „Cobra“, a fost eliberat din arest, iar la Tribunalul Neamt a avut un nou termen pentru arestarea politistului Leon Ivanov, fost capitan al echipei Ceahlaul, si a celorlalti trei acuzati învinuiti odata cu el, lucru care s-a si petrecut. Costel Ilie, jucator activ la Ceahlaul, a fost eliberat, dupa trei saptamîni de detentie, de magistratii de la Curtea de Apel Bacau, unde s-a judecat recursul la solicitarea de eliberare sub control judiciar. „Costel Ilie este colegul nostru si îl asteptam cu drag la club. Am auzit ca a fost pus în libertate, iar pîna ce justitia nu se pronunta cu o sentinta, în acest caz functioneaza prezumtia de nevinovatie. Cînd se va întoarce din cantonament, cel mai probabil, managerul general, Viorel Hizo, îl va îndruma la Ceahlaul II, pentru ca a pierdut o buna bucata din programul de pregatire. Astazi (ieri n.r) nu a trecut pe la club, dar nici nu avea pe cine sa gaseasca si cel mai probabil a mers acasa, la familie, iar la noi va veni mîine sau poimîine. Repet, cred ca va continua pregatirea cu Ceahlaul II, el nu este exclus din lot. Daca justitia va stabili ca el este vinovat, probabil ca atunci va fi exclus, dar deocamdara este colegul nostru si îl sprijinim“ a declarat Gelu Cracana, ofiterul de presa al Clubului Ceahlaul Piatra Neamt.
Ieri, la Tribunalul Neamt a fost termen pentru arestarea lui Leon Ivanov si a celorlati trei acuzati propusi odata cu el. Desi pare de necrezut, dupa numeroase exceptii, recuzari si o gramada de amînari, s-a ajuns la discutarea efectiva a propunerii de arestare preventiva. În sala au fost aparatorii celor patru, dar numai doi dintre acuzati erau de fata, respectiv Oana Elena Grigore si Teodor Asmarandei. Pentru Leon Ivanov au fost prezentate documente care atestau un concendiu medical de la clinica din Tîrgu Mures, iar Gabriel Postolache era la domiciliu, tot problemele medicale împiedicîndu-l sa ajunga în instanta. Instanta a decis arestarea tuturor, dar mandatele au fost emise în lipsa, deoarece, pîna la finalizarea deliberarilor, în jurul orei 20.30, Oana Grigore si Teodor Asmarandei plecasera din sala de judecata pentru ca fusesera citati în calitate de cetateni liberi.

Acum aproape doua luni

Pe 22 mai, fostul fotbalist al Ceahlaului, Leon Ivanov, Gabriel Postolache, instructor auto independent, Oana Elena Grigore, barman la un local din Roman, si Teodor Asmarandei, din Faurei, erau retinuti pentru o perioada de 24 de ore. Propunerea de arestare a expirat înainte de a fi pusa în discutie masura arestarii preventive la Tribunalul Neamt, cei patru fiind pusi în libertate. De atunci, avocatii au uzat de cai procedurale si au amînat judecarea arestarii, dar nu au mai reusit la termenul de ieri.
Ancheta în acest caz a început anul trecut, membrii grupului, format din functionari de la serviciile comunitare judetene ale Ministerului Administratiei si Internelor, instructori auto, fotbalisti si simpli cetateni fiind filati pentru ca existau informatii ca racolau persoane de la care pretindeau sume de bani si alte foloase promitîndu-le ca prin relatiile pe care le au le pot facilita obtinerea de carti de identitate, pasapoarte turistice sau permise de conducere. Pe data de 8 mai, Lucian Cozma, fotbalist la Laminorul Roman, a fost arestat pentru trafic de influenta. Ulterior, s-a aflat ca si Costel Ilie, fotbalist la Ceahlaul, este învinuit. Se spune ca politistul Leon Ivanov ar fi primit prin intermediul lui Costel Ilie si Lucian Cozma, de la patru persoane, suma de 3.100 de euro pentru a le ajuta în obtinerea permisului de conducere (promovarea probelor teoretice si practice). Postolache este acuzat ca a pretins si primit suma de 2.300 de euro pentru a interveni în vederea promovarii examenelor auto de catre trei candidati. De asemenea, a întocmit dosare pentru examinare pentru mai multe persoane care nu au urmat cursurile scolii de soferi. Barmanita Elena Oana Grigore, împreuna cu Lucian Cozma, a racolat persoane carora le-au pretins sume de bani cuprinse între 100 si 150 euro, pentru a interveni pe lînga alt politist, Ioan Ciubotaru, arestat si el, în vederea obtinerii de carti de identitate si pentru programarea în vederea sustinerii examenului pentru permis auto. Teodor Asmarandei i-ar fi dat mita lui Ivanov 1.300 de euro, prin intermediul fotbalistilor Costel Ilie si Lucian Cozma, pentru a obtine permisul de conducere.

Articol afisat de 2250 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective