Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elevii nemteni au fentat Salmonella de Navodari

Elevii nemteni au fentat Salmonella de Navodari

• în tabara de la Navodari nu a fost nici un elev din judet • la Neamt, copiii de la tabara Cozla spun ca se simt foarte bine •

Copiii din judetul Neamt nu au de patimit din cauza dezinteresului diriguitorilor tabarei Navodari, unde s-au înregistrat peste 70 de cazuri de toxiinfectii alimentare cu Salmonella, întrucît nu a fost contractat, în aceasta vara, nici un loc în respectiva statiune. Directia Taberelor Neamt a facut rezervari, pentru actuala vacanta, în statiunile Eforie Sud, 2 Mai, Mangalia si la Costinesti - Scorpion. „La Navodari nu am avut contractat pentru 2007 nici un loc pentru elevii din Neamt, pentru ca nu am avut încredere în ceea ce se întîmpla acolo. Copiii din judet merg în Eforie Sud, 2 Mai, Mangalia si în niste locatii particulare din Costinesti, care sînt autorizate de Autoritatea Nationala a Taberelor. 95% dintre rezervarile pe care le fac copiii din Neamt sînt pentru litoral, iar restul - pentru alte cîteva zone, cum ar fi Sovata, Baia Mare, Arieseni - judetul Alba, aproape de Pestera Scarisoara. Pentru litoral, avem rezervate circa o mie de locuri si este posibil sa mai contractam, daca vom avea cereri“, a declarat profesorul Aurel Nistor, directorul Directiei Taberelor Neamt.
ÃŽn judetul Neamt functioneaza doua tabere - la Oglinzi-Tîrgu Neamt si Cozla-Piatra Neamt. Ambele sînt autorizate si tinute sub supravegherea reprezentantilor Autoritatii de Sanatatea Publica si ai Directiei Sanitar Veterinare. „Oricum ne verificau foarte des, dar dupa aparitia gravelor probleme din tabara de la Navodari, controalele s-au întetit. Si este normal sa fie asa. Dar la noi nu s-a gasit, niciodata, nimic în neregula. Si sper ca nici sa nu se întîmple“, a mai spus directorul Aurel Nistor.
Printre elevii cazati în aceste zile la Tabara Cozla se numara si bucuresteni, care sustin ca se simt minunat pe plaiurile nemtene. „Mîncarea este foarte buna, aerul curat, relaxarea absoluta“, a spus o adolescenta din Bucuresti, care astepta sa plece într-o excursie în Cheile Bicazului. ÃŽn timpul sederii în Piatra Neamt, copiii sînt implicati în diverse competitii sportive, jocuri, merg în plimbari prin oras, ori în zonele învecinate municipiului. ÃŽn momentul de fata, în cele doua tabere din Neamt sînt 250 de elevi si, pentru toata vara, ele au fost rezervate la capacitate maxima. Din pacate, în urma cu circa doua saptamîni, una dintre cele mai mari tabere din tara, Bucsoaia, din judetul Suceava, a fost închisa pentru neregulile constatate acolo.

Articol afisat de 2231 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, T. CHITU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective