Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 17 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medicamente compensate si gratuite în farmacii

• CAS Neamt a suplimentat cu 6 miliarde de lei vechi fondurile destinate medicamentelor gratuite si compensate pentru luna în curs • initial, pentru iulie, fusese alocata acestui capitol, suma de 15,5 miliarde de lei vechi, iar pentru boli protejate - 9,2 miliarde •

Nemtenii îsi pot procura din nou medicamente gratuite si compensate din orice farmacie din judet aflata în relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt.
Ieri, conducerea acestei institutii a suplimentat fondurile alocate pentru luna în curs asistentei cu medicamente în ambulatoriu cu 600.000 lei, adica 6 miliarde de lei vechi. Suma provine din fondul de rezerva de 15% aflat la dispozitia presedintelui CAS Neamt.
Potrivit precizarilor facute de catre jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, pentru luna iulie, celor 85 de farmacii cu care se afla în relatie contractuala le-au fost alocate, initial, 2,47 milioane de lei, adica 24,7 miliarde de lei vechi pentru tratamentele în ambulatoriu. 1,55 milioane de lei (15,5 miliarde de lei vechi) au fost destinate medicamentelor gratuite si compensate si 9,2 miliarde de lei vechi tratamentelor destinate bolnavilor cronic cu afectiuni protejate.
În urma negocierilor facute la începutul anului între farmacisti si CAS Neamt la semnarea contractelor, furnizorii de servicii farmaceutice au acceptat fonduri mai putine în cel de al treilea trimestru, pe considerentul ca, fiind vara, bolile acute sînt mult mai putine. Numai ca, din cauza temperaturilor ridicate cu care s-a confruntat judetul în ultimele luni, cererea de medicamente venita din partea bolnavilor cu afectiuni cardiace, neurologice, hepatice si nu numai a crescut, iar fondurile repartizate initial bolnavilor cu afectiuni acute sau cronice neprotejate s-au consumat în prima saptamîna din luna. Pe de alta parte, în cursul lunii trecute, s-au modificat normele legate de trecerea unor afectiuni de la boli protejate la cele neprotejate din punct de vedere al fondurilor. Astfel, în cursul saptamînii trecute, majoritatea farmaciilor din judet nu mai onorau retete cu si fara contributie personala.
„La finele saptamînii trecute, mai aveau fonduri pentru medicamente gratuite si compensate doar 13 farmacii din 85 cu care sîntem în relatie contractuala. Tinînd cont de acest aspect si de faptul ca nu dorim ca populatia sa nu ramîna fara medicamente gratuite si compensate, azi (ieri, 16 iulie - n.r.) am suplimentat sumele destinate acestui capitol cu 600.000 lei. ÃŽn functie de consum si de solicitari, daca va mai fi nevoie, vom mai face o suplimentare pîna la sfîrsitul lunii“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.

Articol afisat de 1286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective