Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FOTBALISTI LA MÃNÃSTIRE

FOTBALISTI LA MÃNÃSTIRE

• Cetatea Tîrgu Neamt efectueaza cantonamentul de vara la Manastirea Neamt • „este o alegere inedita, dar foarte buna“, a spus portarul Vlad Condur • „avem si sala de sport în cadrul seminarului, conditii de cazare foarte bune si ne bucuram de alegerea celor de la Cetatea“, a declarat Ion Mihoc, directorul Seminarului „Veniamin Costachi“ • cantonamentul va costa 115 milioane de lei vechi •

Inedita. Acesta este cuvîntul care poate caracteriza alegerea conducerii clubului Cetatea Tîrgu Neamt pentru locul efectuarii cantonamentului de vara. De ce? Pentru ca Cetatea a intrat în cantonament la... Manastirea Neamt. La Casa de Oaspeti, aflata lînga biserica asezamîntului, un minihotel la cele mai înalte standarde. „O alegere pe cît de uimitoare, pe atît de buna“ spun si jucatorii si antrenorii. Conditiile de cazare sînt „ca în hoteluri cu multe stele“, dupa cum s-a exprimat Ioan Agafitei, antrenorul Cetatii. Pentru niste fotbalisti care efectueaza un stagiu de pregatire centralizat este însa ciudat ca sînt cazati într-un hotel pe ai carui pereti sînt o multitudine de icoane, ceea ce te face sa lasi tonul mai jos imediat ce îi treci pragul. „Am intrat în hotel si am gasit o liniste cu care nu sîntem obisnuiti. Este însa foarte bine. Conditii excelente. Eu pîna acum am fost în cantonament doar la Tîrgu Neamt, în hotelul de sub Cetatea Neamtului. Cînd am auzit ca vom face cantonament la manastire, nu mi-a venit sa cred. Este o alegere inedita, dar foarte buna“, a povestit Vlad Condur, portar transferat de la Ceahlaul.
Ioan Agafitei, cel care detine postul de director tehnic la Cetatea, dar care se ocupa de pregatirea echipei pentru noul sezon competitional, a povestit si cum s-a ajuns la hotarîrea ca acest stagiu sa se efectueze la Manastirea Neamt. „Am discutat cu membrii conducerii si am vrut cu orice pret un cantonament înainte de campionat. Nu am putut sa îl facem în Tîrgu Neamt, pentru ca la baza sportiva de la stadion va veni Ceahlaul II. Nu am fost de acord nici cu un semicantonament, pentru ca aveam nevoie sa stam o perioada împreuna. Domnul Andone (n.r. - Neculai Andone, vicepresedintele clubului) a venit cu ideea si apoi mi-a spus ca s-a rezolvat. Avem aer curat, avem conditii excelente si nu ne ramîne decît sa ne ocupam de munca pentru care am venit. Consider ca avem cazare si masa în regim de sport de performanta“, a mai sustinut Agafitei. Acesta nu a putut sa uite faptul ca baietii sai stau în curtea unei manastiri si spera ca toti au sansa „de a se hrani si din punct de vedere spiritual“. „Baietii s-au bucurat în primul rînd ca facem cantonamentul, chiar daca prima data au fost uimiti de alegerea conducerii. Acum (n.r. - ieri dupa-amiaza), la cîteva ore de la cazare, sîntem înca marcati de faptul ca stam la manastire. Mai multe impresii despre ce trairi o sa avem aici va vom oferi abia la finalul saptamînii“, a afirmat si Cosmin Bocanet, antrenor secund si jucator la Cetatea.

„Divizia C va schimba statutul în fotbal“

Ajunsi marti la prînz la Manastirea Neamt, jucatorii s-au cazat, iar la ora 17 au avut programata o întîlnire cu membrii conducerii clubului. I-a întîmpinat mai întîi, la iesirea din hotel, preotul Ion Mihoc, directorul Seminarului „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt. Impozant prin statura, dar calm si sfatos la vorba, preotul s-a declarat placut impresionat de alegerea oficialilor de la Cetatea. „Avem si sala de sport în cadrul seminarului, conditii de cazare foarte bune si ne bucuram de alegerea celor de la Cetatea. Si daca tot stau aici, poate ca vor trece si pragul frumoasei biserici a manastirii, sa se roage pentru sanatate si succes în campionat. Poate ca dupa ce vor auzi de alegerea clubului din Tîrgu Neamt, vor veni si altii în cantonament aici“, a spus preotul Mihoc. A urmat o sedinta în care jucatorii au aflat ceea ce se asteapta de la ei. Le-au vorbit, pe rînd, Mihai Onu, presedintele clubului, Neculai Andone, vicepresedintele, Mircea Pintilie, membru al Consiliului de Administratie, si tehnicianul Agafitei. „Vrem seriozitate, munca multa, determinare în tot ce faceti. Sîntem alaturi de voi, va sprijinim, dar asteptam sa dati totul pentru echipa. Divizia C va schimba statutul în fotbal. Nu mai sîntem la Brusturi, Raucesti sau la oricare alta echipa comunala. De acum înainte nu mai jucam o ora pe saptamîna, apoi mergem la bere si nici nu mai sîntem pe maidan“, le-a spus Mihai Onu celor 22 de jucatori. Cuvintele de încurajare cu continuat sa vina si din partea celorlalti membri ai conducerii. „Depinde numai de voi daca vietile voastre se vor schimba în bine. Cu munca si seriozitate am convingerea ca veti impresiona si, de ce nu, veti face pasul catre alte echipe din esaloanele superioare“, au fost cuvintele lui Mircea Pintilie, în timp ce Neculai Andone le-a atras atentia jucatorilor ca pregatirea fizica se afla la un nivel scazut în prezent si ca aceasta va conta mult în campionat. „La Divizia C nu sînt echipe foarte tehnice, dar dupa cum ati mai vazut alearga mult si se munceste. Nu trebuie sa ne facem de rîs si trebuie sa aveti grija de cei care sînt în spatele acestei echipe“, a încheiat Andone.

Obiectiv - ramînerea în Liga a III-a

Realism. De asa ceva a dat dovada toata conducerea Cetatii care, desi entuziasta, stie cît de greu se anunta campionatul pentru o formatie nou-promovata si care se va înfrunta în serie cu echipe puternice. „Ne dorim sa ramînem în Liga a III-a în acest sezon. Cred ca este un obiectiv realizabil. Avem o echipa tînara, cu potential si care poate surprinde. Oricine poate visa la performanta, dar trebuie sa privim lucrurile avînd picioarele pe pamînt“, a declarat Mircea Pintilie.
Ioan Agafitei a precizat ca multi dintre jucatorii care alcatuiesc acum lotul Cetatii sînt la a treia promovare, dar ca greselile trecutului nu se vor mai repeta. „Acesti baieti sînt crescuti la CSS Tîrgu Neamt si în 2000 au promovat, iar apoi s-a facut fuziunea cu Silvex, care mai tîrziu s-a transformat în Termoutilaj, ceea ce este acum Ceahlaul II. ÃŽn 2005, erau la Flacara Brusturi, echipa care a promovat, dar care a fuzionat apoi cu Ceahlaul II. De fiecare data jucatorii nostri au fost marginalizati si au disparut, pentru ca mai apoi sa revina pe la echipe de judet. I-am mobilizat pe multi sa joace în continuare în speranta ca, odata, vom reveni pe terenul nostru de la Tîrgu Neamt. Si uitati ca s-a produs si minunea asta“, a mai spus Agafitei. Acesta a tinut sa le multumeasca si sponsorilor care au aderat la ideea de a face o echipa buna de „C“ la Tîrgu Neamt. S-a referit aici la fratii Mihai si Ion Onu, la Mircea Pintilie, la Neculai Andone, Vasile Marculet, Vasile Cozma, Ion Ruxandescu, Constantin Apostol, Constantin Chiriac, Ioan Asaftei, Mihai Buzdea si Daniel Harpa. Tehnicianul si-a exprimat dorinta sa continue sa aiba o colaborare buna cu primarul Decebal Arnautu si membrii Consiliului Local Tîrgu Neamt, dar si cu CSS Tîrgu Neamt, al carui director este Stefan Mingiuc.
23 de oameni au intrat în cantonament la Cetatea, la numar intrînd si antrenorul Ioan Agafitei, pentru fiecare în parte urmînd a se cheltui cîte 5 milioane de lei vechi. Adica, pregatirea de la Manastirea Neamt va costa clubul 115 milioane de lei vechi. Jucatorii pe care se conteaza sînt: Vlad Condur, Alex Amariei, Mihai Ciocan (portari), Dumitru Plamador, Andrei Carnareasa, Florin Sobariu, Dumitru Botez, Florian Harja, Ciprian Onisei, Radu Miron, Cosmin Bocanet, Ionut Gaman, Manuel Petrescu, Ionut Afloarei, Marius Cucos, Gabriel Anechitei, Daniel Apostol, Daniel Mahu, Florin Dascalescu, Dragos Patrichi, Ionut Croitoru, Mihai Iftode, Florin Sandu.

Articol afisat de 2751 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective