Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gospodarii mistuite de flacari

• un incendiu care a afectat doua case a izbucnit într-o gospodarie din Almas • cauza - scaparile de gaze de la butelie •

Un incendiu de proportii a izbucnit, ieri dimineata, într-o gospodarie din satul Almas, din comuna Gîrcina, soldîndu-se cu o victima si cu pagube materiale de circa 25.000 lei. Incendiul a izbucnit în gospodaria Elenei Nistor, fiind provocat de aprinderea unei mici cantitati de gaze de butelie. Scaparea de gaze s-a produs la montarea defectuoasa a furtunului de la aragaz la ceasul buteliei. Flacarile s-au extins cu repeziciune si într-un timp relativ scurt au mistuit acoperisul casei, confectionat din lemn si tabla, cu o suprafata de 100 de metri patrati, o bucatarie de vara, cu suprafata de 15 metri patrati, aragazul, frigiderul, 150 bucati dranita, doua tone de fîn si 500 de kilograme de cereale.
Focul a ajuns si la casa alaturata, proprietatea lui Mihai Bandila, unde au ars acoperisul grajdului, confectionat din lemn si tabla si 800 de kilograme fîn.
În urma solicitarii telefonice, la locul cu pricina s-au deplasat pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Piatra Neamt. Din cauza ca nu a fost identificata nici o sursa de apa, în afara de prima autosanitara trimisa initial la interventie, ulterior au mai fost directionate înca doua. Interventia a durat mai bine de doua ore.
Încercînd sa stinga incendiul, Elena Nistor, proprietara locuintei unde a izbucnit incendiul, a suferit arsuri la mîini si picioare, motiv pentru care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt. În urma investigatiilor medicale, s-a stabilit ca femeia a suferit arsuri de grad I si II pe circa 20% din suprafata corpului si a ramas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Plastica si Reparatorie.
Un alt incendiu de proportii a izbucnit în noaptea de 17/ 18 iulie în gospodaria lui Ghiocel Alistarica, din satul Balanesti, comuna Bîrgauani. Focul a izbucnit la barul care functioneaza în curtea cu pricina, care apartine proprietarului casei, fiind provocat de o persoana care a ramas neidentificata. Au ars 80 de metri patrati din acoperisul casei confectionat din lemn, carton, dranita, bitum si tabla, 30 de metri patrati din acoperisul barului, confectionat din lemn si tabla, 30 de metri patrati din acoperisul grajdului si 100 de kilograme de fîn. Incendiul a fost lichidat de pompierii militari din Piatra Neamt, care au intervenit timp de doua ore cu doua autospeciale. Pagubele au fost evaluate la circa 30.000 de lei.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective