Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
E-ON îsi bate joc de abonatii de pe Valea Muntelui

E-ON îsi bate joc de abonatii de pe Valea Muntelui

• de marti, o mare parte din comunele pe pe Valea Muntelui au ramas fara curent electric • oamenii sînt revoltati • reprezentantii E-ON nu au oferit nici o explicatie legata de avarie, de întinderea acesteia si de posibilitatile de rezolvare •

ÃŽncepînd de ieri dupa prînz, în redactia Monitorul au început sa curga telefoanele de la oameni de pe Valea Muntelui, din Galu, Poiana Teiului, Farcasa. Ei sustin ca sînt, deja, doua zile de cînd nu au curent electric. O nunta a ramas fara carne, un vitel proaspat taiat „s-a fezandat“ la caldura, comerciantii cu galantarele dezghetate si pline de marfa sînt disperati. Ceea ce parea a fi o „banala“ pana de curent s-a transformat în urgie la temperaturi de 40 de grade Celsius. La mai bine de 24 de ore de la incident, problema nu se remediase, oamenii fiind revoltati pentru ca li se alterau alimentele în frigidere si combine frigorifice.
Disperati de aceasta situatie, ei au „înrosit“ telefoanele dispeceratului E-ON si nu au putut afla nimic. „Sînt 24 de ore de cînd am ramas pe întuneric, fara curent electric. S-a întrerupt de ieri de la prînz, nu a fost toata noaptea si nici acum nu avem alimentare cu electricitate. Tot de atîta vreme, aparatura electrocasnica nu functioneaza, s-au dezghetat atît frigiderul, cît si congelatorul si va dati seama ce înseamna asta la temperaturile care sînt acum. Mi se strica mîncarea în frigider, dar asta nu-i nimic pe lînga pagubele comerciantilor din zona care depind si ei, la rîndul lor, de alimentarea cu energie electrica, fiindca detin combine, frigidere, racitoare, aparate de aer conditionat. Am încercat sa sunam la dispecerat, dar nu stiu ce se întîmpla, sunam continuu si nu raspunde nimeni niciodata. Macar sa stim si noi ce se întîmpla si cam pe cînd sa ne asteptam ca se va relua furnizarea energiei electrice. Nimeni nu spune nimic si noi stam asa, fara sa avem nici o informatie. ÃŽn aceasta situatie sînt si cei din Poiana Teiului. Si ei au ramas fara curent electric odata cu noi. Macar daca este o lucrare, o avarie, sa ne spuna, desi e cam mare timpul pentru reparatii. Nu a fost nici furtuna, nici vînt si nici macar nu stim daca întreruperea energiei electrice este de la vreo avarie, ca nu am auzit de la nimeni din sat sa stie asa ceva“, a declarat Dumitru Rusu, din localitatea Galu, Poiana Teiului.
L-am contactat telefonic pe purtatorul de cuvînt al E-ON, Sorin Munteanu, de la Iasi, iar acesta ne-a asigurat ca vom avea un raspuns „în timp util“. Raspunsul nu a venit, desi l-am asteptat pîna la ora închiderii editiei. Asta cu toate ca purtatorul de cuvînt E-ON a revenit cu un telefon si ne-a asigurat de promtitudinea sa, dar cu precizarea ca „nu prea poate lua legatura cu oamenii din teren“, deoarece în zona nu este semnal. Refuzam sa credem ca nici dînsului nu i-a raspuns dispeceratul din Neamt, cu atît mai mult cu cît are alte cai de comunicare cu cei de la E-ON Neamt.
Dispecerul din Neamt stie situatia exact, dar are gura cusuta pentru ca altfel îsi pierde pîinea: companie nemteasca, oameni seriosi, nu? În consecinta, nu putem afla ce se întîmpla, de fapt, pe Valea Muntelui, nici noi, si nici atîtia disciplinati platitori de curent electric. Nu am putut afla nici natura avariei si nici întinderea ei.
La Dispeceratul Bicaz - 253070 - ieri seara nu mai raspundea nimeni. Ana Gîrbeaza, din Galu, ne-a declarat ca, exasperat, cel de la capatul firului a trimis-o sa-l caute pe neamtul care a cumparat E-ON-ul. În jurul orelor 20, am aflat ca într-o parte din localitatile afectate - la Borca, Sabasa si, în anumite locuri, la Farcasa - ar fi revenit curentul. La Galu tot nu era energie. Iar reala zona ramasa fara curent electric nu ne-a putut fi precizata de nimeni din sistemul E-ON. Cine stie nu are voie sa vorbeasca.

Articol afisat de 1576 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU, Camelia VARVARA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Gabriel la data 19.07.2007 20:04
E-ON ce mai mare porcarie
Oameni buni, eu m-am mutat in jud Neamt cu vreo 10 ani in urma. Am auzit ca nemtenii sunt oamneni vrednici, care stiu sa-si apere demnitatea. Va intreb, si ... ma intreb cum de lasam sa-si bata joc de noi acesti excroci, cum de mai suportam atata mitocanie din partea celor de la E-ON. Am auzit ca s-a liberalizat piata energiei electrice. Cand o sa apara si alti furnizori ca sa putem scapa de aceste lichele??? Haideti sa facem front comun si sa intentam E-ON-ului macar cate 0 suta de procese lunar. Ori devin seriosi, ori sa se duca dracului. Asa nu se mai poate. Cum bate un pic vantul sau ploua sau ninge toate comunele de pe Valea Muntelui, continuand cu Pipirigul, Vanatoriul, Humulestiul, raman fara curent. Chiar nu se poate face nimic? presa, media sa scota in evidenta aceste nereguli mai des, sa se sesizeze protectia consumatorului. Multumim Monitorului de Neamt pt aceasta sesizare.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective