Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Trecerile de pietoni, „pazite“ de politisti

Trecerile de pietoni, „pazite“ de politisti

• mai multe echipaje de Politie au vegheat, ieri, în zona trecerilor de pietoni • actiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere • 9 soferi au ramas fara permise, iar altii trei au fost amendati pentru viteza • în total, au fost acordate 26 de sanctiuni •

Nu mai putin de sase echipaje ale Politiei Rutiere Neamt au iesit, ieri, pe arterele de circulatie ale municipiului Piatra Neamt, într-o actiune ce a avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere în zona trecerilor de pietoni. Au fost vizate în special acele treceri de pietoni unde în ultimul timp s-au înregistrat accidente rutiere deosebit de grave. De altfel, actiunea a venit ca urmare a numarului destul de mare de accidente comise chiar pe „zebra“, nu mai putin de 6 în aceasta luna. Politistii au lucrat ca la carte, în sensul ca au postat masinile, dotate cu aparatura radar, chiar în apropierea trecerilor de pietoni si i-au înregistrat pe cei care nu au respectat regulile de circulatie. Reporterul „Monitorul“ a luat parte, minute bune, la aceasta actiune de anvergura a Politiei Rutiere. ÃŽn mai putin de 20 de minute, echipajul postat la vedere în apropierea trecerii de pietoni din fata Bancii Ion Tiriac a constat mai multe nereguli. Surprinzator a fost faptul ca, desi masina Politiei era parcata în apropierea trecerii, putînd fi vazuta de soferi, multi conducatori auto au gafat. A fost vorba în spercial de neacordare de prioritate pietonilor, însa au fost si cazuri de soferi care au calcat prea tare pedala de acceleratie. Imediat dupa constatarea unei abateri, înregistrata cu camera video, echipajul comunica colegilor, aflati în fata Spitalului Judetean Neamt, numarul de înmatriculare al autoturismului si contraventia comisa. „Sînt sase echipaje pe traseu, care participa la aceasta actiune de prevenire a evenimentelor din zona trecerilor de pietoni. Masina este la vedere, astfel încît soferii nu mai pot spune ca nu ne-au vazut. Fiecare abatere este înregistrata, iar colegii nostri întocmesc procesele verbale de constatare. ÃŽn aceasta luna s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere pe trecerile de pietoni, iar prin actiunea noastra dorim sa prevenim producerea lor. Astfel de actiuni vor avea loc si în viitor, iar soferii trebuie sa înteleaga ca pietonii au prioritate în zonele marcate corespunzator. Din pacate, am constat ca exista suficient de multi soferi care nu respecta aceste reguli“, a declarat comisarul sef Dumitru Ionita din cadrul Politiei Rutiere.
Cei depistati ca nu au acordat prioritate pietonilor au ramas fara permise de conducere, perioada de suspendare fiind de 30 de zile, iar cei prinsi ca au depasit limita de viteza au încasat amenzi substantiale si puncte de penalizare.
La sfîrsitul actiunii, care a durat o ora si jumatate, politistii au tras linie si au adunat: 26 de sanctiuni aplicate, din care 7 avertismente si 19 amenzi; 9 permise de conducere retinute, din care 5 pentru neacordare prioritate trecere pietoni si 4 pentru neacordare prioritate trecere autovehicule. Doua sanctiuni au fost date pentru nefolosirea centurii de siguranta, 3 pentru viteza, 3 alte abateri si 8 pentru nerespectarea traseelor de catre instructorii auto. Trebuie spus ca aceia care nu au fost opriti în trafic pentru a fi sanctionati vor primi acasa procesul verbal de contraventie. Toate faptele constate au fost înregistrate, asa ca ele vor putea fi probate lejer de catre politisti.

Articol afisat de 1991 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective