Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
CJ Neamt da pe mere ce ia pe pere

CJ Neamt da pe mere ce ia pe pere

• Ă®ncasarile Ă®n vistieria judetului au depasit estimarile cu 2,5 milioane de lei • surplusul si-a gasit, deja, destinatie: 300 de mii Ă®n plus pentru renovarea salii mari de sedinte, 120 de mii pentru o masina noua • 50 de mii pentru calculatoare si licente Windows, plus asistenta sociala, salarii la Salvamont si chiria Muzeului de Stiinte ale Naturii din Roman •

Autoritatile nemtene Ă®si refac monetarul. AvĂ®nd Ă®n vedere ca Ă®ncasarile de pĂ®na acum au depasit estimarile facute la Ă®nceputul anului cu 2,5 milioane de lei, se impune o rectificare bugetara. Odata cu asta, automat se modifica si lista cheltuielilor pentru ca e pacat sa ramĂ®na bani nefolositi. Influentele pe partea de Ă®ncasari sĂ®nt 1,3 milioane lei (intrate din cota defalcata din impozitul pe venit) si alte 1,2 milioane de lei (din cotele pentru echilibrarea bugetelor locale). Lista cheltuielilor este mai lunga si Ă®ncepe cu 470 de mii de lei. Din acestia, 300 de mii se duc pe continuarea lucrarilor de modernizare si mobilierul salii de sedinte „Calistrat Hogas“ (lucrari deja Ă®ncepute). Alte 120 de mii se duc pe o masina, „necesara parcului propriu al institutiei, datorita faptului ca cel existent are norma de casare Ă®ndeplinita si nu mai prezinta siguranta Ă®n exploatare“. Ultimii bani din acest capitol - 50 de mii de lei - vor fi cheltuiti pentru Ă®mbunatatirea bazei materiale a institutiei, prin procurarea unui server de retea si a 12 calculatoare, cu tot cu licentele de Windows.
Scoala „Alexandru Rosca“ (foto) va primi o transa de 105 mii de lei, din care sa cumpere mĂ®ncare, sa plateasca facturile si reparatiile (80.000 de lei), iar cu ce ramĂ®ne sa cumpere o masina de gatit (15.000 de lei) si un uscator de rufe (10.000 de lei). Si cu asta se Ă®ncheie investitiile Ă®n Ă®nvatamĂ®nt. Urmeaza cultura, care primeste o infuzie de 101.000 de lei Ă®n cap. 25 de mii se duc la Complexul Muzeal Judetean, ca sa achite chiria Muzeului de Stiinte ale Naturii din Roman. Imobilul Ă®n care functioneaza acesta tocmai a fost retrocedat, iar actualii proprietari cer cam 1.000 de euro chirie pe luna, bani pe care muzeul nu-i are. CJ Neamt va plati chiria doar pĂ®na se muta muzeul, care are promisiune de la Primaria Roman ca va primi Ă®n cĂ®teva luni o alta cladire. Pe partea de „recreere, religie“, Serviciul Salvamont primeste 76 de mii de lei ca sa-si remunereze salariatii cu sporurile si orele suplimentare, dar si sa Ă®ngrijeasca obiectele de inventar, sa cumpere mĂ®ncare, sa achite utilitatile si sa faca reparatii curente la bazele din Durau, Dochia si Izvorul Muntelui.
O suma considerabila va fi împartita centrelor de îngrijire si asistenta din subordinea Consiliului Judetean: Romanul primeste 150 de mii de lei, Tîrgu Neamt - 90 de mii, Bodesti - 60 de mii, Razboieni - 100 de mii, Pastraveni - 4 mii, iar centrele din Piatra Neamt - aproximativ 90 de mii de lei. Per total, asistenta sociala primeste un surplus de 404.000 de lei. În centrul de afaceri pe care îl vrea la Piatra Neamt, CJ Neamt mai baga înca 60 de mii de lei pentru verificarea structurii de rezistenta, a instalatiei electrice, expertiza tehnica si certificatul energetic. Cei mai multi bani se duc pe drumuri: 1.360.000 de lei, lucrari de investitii, întretinere si reparatii.

Articol afisat de 1322 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective