Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Municipiul Roman, un oras tot mai curat

Municipiul Roman, un oras tot mai curat

• Serviciul Lucrari Edilitare si Salubrizare va fi concesionat
saptamîna viitoare cînd vor fi deschise plicurile cu ofertele participantilor la licitatie • în opinia primarului Dan Ioan Carpusor, Romanul face parte din orasele curate • societatea care va cîstiga licitatia va avea o misiune grea în eficientizarea maxima a Salubritatii • masurile coercitive vor creste spiritul civic •

Serviciul Lucrari Edilitare si Salubrizare (SLES) din cadrul Primariei Roman a urmarit în principal, înca de la înfiintare, îmbunatatirea curateniei din urbea musatina si a devenit, în ultima perioada, o prioritate de prim rang. Activitatea de „pionierat“ a serviciului a început cu numai 30 de angajati si, datorita volumului mare de lucrari de întretinere si reparatii, a fost necesara angajarea de noi forte. ÃŽn acest fel, la sfîrsitul anului 2006, SLES a avut un numar de 103 muncitori necalificati si 21 calificati. Eficienta si calitatea serviciilor prestate a schimbat în bine imaginea urbei musatine, multi romascani si vizitatori ai acestei zone considerînd ca municipiul Roman face parte din orasele curate. „Saptamîna viitoare în prezenta reprezentantilor Administratiei Financiare, ai Agentiei de Mediu precum si a comisiei de licitatii din cadrul Primariei Roman, vor fi deschise plicurile cu oferte, cu privire la concesionarea Serviciului de Salubritate. Ma declar optimist ca, dupa trecerea termenului legal pentru contestatii, firma cîstigatoare, în colaborare cu functionarii administratiei publice va «gîndi» contractul de concesionare pe baza unor calcule financiare, ce vor face ca anul 2008 sa devina crucial pentru curatenia municipiului nostru. Consider ca de aceasta data lucrurile vor fi în ordine si nu vor mai fi motive de a contesta licitatia. Romanul va deveni un oras si mai curat, indiferent de ce opinii contradictorii lanseaza si vor mai lansa unii «cîrcotasi». Primaria Roman va desemna un angajat ce va monitoriza întreaga activitate de Salubritate a orasului. ÃŽn cazul în care cetatenii Asociatiilor de Proprietari si chiar firmele care colecteaza deseurile din cele 67 de sectoare ale orasului nu vor fi în masura sa pastreze si sa asigure curatenia, vor fi aplicate amenzi de pîna la un miliard de lei“, a declarat primarul municipiului Roman, Dan Ioan Carpusor. SLES are în dotare doua autocontainere compactoare, de mare capacitate, marca Mercedes, destinate colectarii gunoiului stradal rezultat în urma maturarii strazilor si deseurilor menajere din unitatile de învatamînt. Parcul de utilaje al serviciului mai numara doua automaturatori, dotate cu camere de luat vederi, patru tractoare U650, patru remorci, trei pluguri semipurtate, o lama, doua autocamioane Saviem si un raspînditor de material antiderapant folosit pentru înzapeziri. Toate aceste utilaje sînt deservite de 25 de soferi, mecanici, electricieni si încarcatori. Pentru ca activitatea de salubrizare sa functioneze fara sincope, SLES a conceput si a pus în practica un plan bazat pe împartirea municipiului în 67 de sectoare bine definite, cu un numar de peste 100 muncitori repartizati si care sînt supravegheati în permanenta de-a lungul acestui proces de patru controlori prestari servicii.

„Munti de gunoaie“

ÃŽn anul 2006, angajatii SLES au curatat manual 36 milioane de metri patrati de strazi, 30 milioane de metri patrati de trotuare. Au fost curatate mecanic 8,2 milioane metri patrati de strazi modernizate, au fost descarcate, zilnic, aproximativ 470 cosuri de gunoi si au fost transportate 8.000 metri cubi de deseuri menajere de la centrele bugetare. Cu ajutorul unor utilaje închiriate, în anul 2006 a fost asigurata curatenia si transportate gunoaiele din zonele limitrofe apelor. „Din nefericire, sînt multi cetateni în municipiul Roman certati cu ordinea si curatenia. Activitatea serviciului de salubrizare nu poate viza si curatenia în cadrul asociatiilor de proprietari. Rolul nostru se rezuma la colectarea, conform unui program prestabilit, a gunoaielor din containere. Anul acesta, a fost demarate lucrari de amenajare a platformelor de gunoi. Investitiile sînt enorme, iar lipsa de spirit civic a unor locuitori ne îngrijoreaza. Mai mult decît atît, sînt înlaturate sute de tone de gunoi, si, în urma bîlciului anual Va fi necesar sa aplicam amenzi drastice, care vor fi chiar si de 100.000 de RON. Consider ca, în unele cazuri, doar metodele coercitive pot îndrepta neglijenta si nepasarea unor indivizi. Cine va cîstiga licitatia pentru concesionarea serviciului de salubrizare va avea o mostenire grea“, a apreciat primarul Dan Ioan Carpusor. Pentru buna desfasurare a activitatii în învatamînt, angajatii SLES au efectuat pe parcursul anului 2006 si pîna la terminarea anului scolar, reparatii si lucrari de întretinere, cladiri cu specific educational.
FOTO: Angajatii serviciului de salubritate îndeparteaza efectele lipsei de spirit civic

Articol afisat de 3421 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de constanta la data 20.07.2007 11:45
Curat murdar! (1)
Citat: " Cu ajutorul unor utilaje închiriate, în anul 2006 a fost asigurata curatenia si transportate gunoaiele din zonele limitrofe apelor."
Nu stiu cui apartin aceste vorbe! Minciuni nerusinate! Gunoaie in apa, langa apa, cu apa... tot acolo e! Cine nu traieste in Roman, poate crede ca TITLUL reprezinta un adevar! Nici macar un deziderat nu e! Un singur lucru e adevarat: gunoaiele sunt duse langa raul Moldova, se preling linistite in el, vantul mai face ceva ordine cu pungile de plastic, ploaia ajuta ca substantele solubile sa ajunga in rau, cautatorii de 'comori' menajere fac ce vor: de la sapaturi si 'comert cu obiecte pierdute' la incendieri care sufoca orasul si satele invecinate. Cei de la 'MEDIU' dorm linistiti in fotoliile lor iar gunoaiele invadeaza orasul. Nimeni nu vede ca pe malul unui rau se arunca orice! primarele (chiar daca e inceput de propozitie!) n-are griji: daca-i merg afacerile, restul sa taca pentru ca, atunci cand au avut ceva de spus, l-au ales pe EL!
Ad�ugat de constanta la data 20.07.2007 11:58
Curat murdar! (2)
Citat: "Din nefericire, sînt multi cetateni în municipiul Roman certati cu ordinea si curatenia." din intelepciunea primarelui. Chiar, ce nefericit erati! Va doare sufletul cand vedeti o hartie pe jos! Va ganditi: 'Oare sa-mi fac si o firma de colectare a hartiilor? As castiga, oricum, licitatia!' N-ati facut NIMIC in acest oras (pentru oras!). Cei de la MEDIU au fost vreodata prin Bazar IN INTERES DE SERVICIU si nu in interes personal (pentru a-si umple buzunarele)? N-au simtit oarece mirosuri prin zona? Sau s-au imputit si ei? Percepeti taxa de la comercianti. percepeti taxa de la cumparatorii din bazar si, probabil, primiti SPAGA de la riverani ca sa-i lasati sa depoziteze fecalele animalelor pe (dar si in) raul Moldova! Pute, primare! Vine balciul, adica SCHIMBAREA LA FATA! SA DEA DOMNUL sa fie chiar o SCHIMBARE de FATA, ca de asta ne-am saturat! Oricum v-ati facut PLINUL! Sa nu curga in rau, ca va amendeaza cei de la MEDIU!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective