Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 20 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Locuri“ fierbinti la Spitalul Tîrgu Neamt

„Locuri“ fierbinti la Spitalul Tîrgu Neamt

• personalul de la sterilizare, bucatarie si spalatorie lucreaza la 50 de grade Celsius • dupa interventii insistente, aparatele de aer conditionat achizitionate în urma cu o luna au fost, ieri, montate în salile de operatie •

Medicii Spitalului Orasenesc Tîrgu Neamt au scapat, de ieri, de calvarul caldurii insuportabile din salile de operatie, unde trebuiau sa faca interventii chirurgicale la temperaturi ce depaseau frecvent 35 de grade, nu acelasi lucru putîndu-se spune despre alte sectoare unde se lucreaza si la 50 de grade. Aparatele de aer conditionat, achizitionate în urma cu o luna de zile, pentru dotarea salilor de operatie de la Sectiile de Chirurgie si Obstretica, au fost, în sfîrsit, montate. „A trebuit sa facem reclamatii la Bucuresti, ca sa ni se trimita o persoana calificata. Firma de la care am cumparat aparatura avea încheiat contract cu o alta societate pentru montare, iar aceasta a motivat ca nu erau mesteri suficienti“ ne-a declarat chirurgul Neculai Avadanei, directorul medical al spitalului Tîrgu Neamt.
Canicula creeaza probleme în continuare personalului de la „sterilizare“, bucatarie si spalatorie, care lucreaza la temperaturi de peste 50 grade, în conditii „înfioratoare“, potrivit afirmatiilor facute de medicul Catalin Herghelegiu, seful compartimentului Teritorial de Sanatate Publica (CTSP) Tîrgu Neamt. La o întrunire a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, doctorul Herghelegiu a precizat ca a facut o cerere conducerii Spitalului, pentru asigurarea apei minerale angajatilor din sectoarele mentionate, si ca spera sa se aprobe, desi i s-a invocat lipsa banilor. Seful CTSP Tîrgu Neamt a fost de parere ca se impune o intensificare a controalelor din partea Inspectoratului Teritorial de Munca, pentru a se verifica daca patronii respecta dispozitiile Codului Muncii pentru perioadele de canicula. Cînd temperaturile depasesc 35 grade trei zile consecutiv, angajatilor trebuie sa li se asigure între 2 si 4 litri de apa minerala pe zi, nu apa obisnuita, pentru ca aceasta nu acopera necesarul de saruri minerale ale organismului, pierdute prin transpiratie.
Catalin Herghelegiu a mai spus ca în zona Tîrgu Neamt nu s-au înregistrat cazuri de lesin pe strada, probabil si pentru ca exista locuri de adapostire împotriva razelor solare. Cetatenilor le-au fost împartite pliante cu sfaturi pentru combaterea efectelor caniculei, recomandarile fiind mediatizate si prin intermediul radioului si televiziunilor locale prin cablu.
Spitalul Tîrgu Neamt are obligatia sa asigure medicatia necesara pentru afectiunile cronice care se pot agrava din cauza temperaturilor ridicate, iar în stoc sînt pregatite saruri si perfuzoare pentru cei afectati de canicula. Au fost cumparate si frigidere pentru fiecare sectie, special pentru asigurarea rezervelor de gheata, iar sectiile Pediatrie si Nou-Nascuti au fost dotate cu ventilatoare.

Articol afisat de 1330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective