Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Miliarde pentru scoli

• Primaria Piatra Neamt investeste Ă®n pregatirea scolilor pentru noul an scolar

Scolile si gradinitele din Piatra Neamt intra în forta, în aceasta vara, în reparatii si modernizari. Primaria s-a apucat de investit în reabilitarea unitatilor de învatamînt din municipiu, urmînd aceeasi linie ca anul trecut - sa dovedeasca locuitorilor ca educatia este o prioritate pentru oficiali. Lucrarile au fost urgentate în special în aceasta perioada, dat fiind ca e vacanta, intentia autoritatilor fiind de a oferi elevilor, în toamna, posibilitatea sa învete în conditii optime. Daca anul trecut primaria a alocat fonduri cu precadere pentru reabilitarea termica - centrale si termopane - a scolilor, anul acesta investitiile se concentreaza pe reabilitarea fatadelor, acoperisurilor, tîmplariei si gardurilor ce împrejmuiesc scolile si gradinitele.
„ĂŽnvatamĂ®ntul constituie o prioritate pentru municipalitatea noastra, banii pe care i-am investit Ă®n refacerea unitatilor de Ă®nvatamĂ®nt din Piatra Neamt, credem ca vor asigura confortul si conditiile necesare desfasurarii unui Ă®nvatamĂ®nt de calitate“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Oficialii pietreni tin sa precizeze ca unele lucrari erau absolut necesare, avĂ®nd Ă®n vedere nivelul de degradare la care ajunsesera obiectivele (de exemplu gardurile scolilor) sau pericolul pe care Ă®l reprezentau (de exemplu acoperisurile care la unele scoli erau pe punctul de a se prabusi). Municipalitatea pietreana a bagat Ă®n Ă®nvatamĂ®nt aproape 8,8 milioane de lei numai anul acesta. La acesti bani s-au adaugat si cele 10 milioane trimise de Ministerul Educatiei, tot Ă®n scop de reabilitare a infrastructurii scolare. ĂŽn plus, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ a primit de la MECT 35 de milioane ca sa-si puna la punct campusul - internatul si cantina. Ca element de noutate, oficialii pietreni anunta ca anul acesta se apuca de construit o scoala (cu gradinita aferenta) Ă®n cartierul Speranta, promisiune facuta Ă®n urma cu doi ani celor de la Izvoare. Investitia a primit Ă®n sfĂ®rsit banii necesari pentru materializare - 14 milioane de la Minister si 430 de mii de la bugetul local.
Anul trecut, Primaria a dat 2.850.000 de lei pentru fatade, mobilier, garduri, grupuri sanitare si tot ce s-a mai facut prin scolile si gradinitele orasului, plus alte 15 milioane pe centrale termice, tîmplarie PVC si termopane.

Articol afisat de 1403 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective