Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Absurdul în Politie

Absurdul în Politie

• Ilie Pasnicu, cetateanul din Borca care a ramas fara permis de conducere fara sa fi comis vreo fapta, a fost amendat • de aceasta data, a încasat o amenda de 200 de lei pentru ca ar fi depasit viteza legala • pentru aceeasi fapta a mai fost pedepsit prietenul sau care si-a recunoscut vina • în acest moment, exista doua procese verbale de constatare care arata ca doua persoane au comis în acelasi timp si cu acelasi autovehicul, abateri de la legislatia rutiera •

Dupa ce a ramas fara permis de conducere, fara sa aiba nici o vina, iar politistii au refuzat sa-i reduca perioada de suspendare a permisului auto, Ilie Pasnicu a mai avut parte de o surpriza neplacuta. Omul, care a fost pedepsit total aiurea, a primit acasa un proces verbal prin care este somat sa plateasca o amenda de 200 de lei. Pîna aici nu ar fi nici o problema, însa trebuie spus ca pentru aceeasi contraventie, si anume depasirea legala a vitezei, a mai fost sanctionata o persoana. Cotidianul nostru a intrat în posesia a doua procese verbale care, cu exceptia numarului, nu difera cu nimic. Cu alte cuvinte, odiseea lui Ilie Pasnicu prin legislatia tembela a patriei continua. Înainte de a relata ultima gafa a autoritatilor, reamintim ca Ilie Pasnicu a ramas fara permis de conducere dupa ce a împrumutat masina unui prieten care a fost prins circulînd cu viteza excesiva. Desi cetateanul le-a explicat politistilor ce s-a întîmplat, indicîndu-l pe autorul faptei, lucrurile nu s-au schimbat. Mai mult, ruda vinovata a fost sanctionata, iar acum a reintrat în posesia permisului de conducere, în timp ce el mai are de asteptat o luna pîna cînd îsi va recupera carnetul. Recent, seful Politiei Covasna a refuzat reducerea pedepsei de suspendare, considerînd ca Pasnicu trebuie sa mai stea fara permis 3 luni. Si ca tacîmul sa fie complet, omul s-a mai trezit si cu o amenda pentru o fapta pe care nu a comis-o.

Film prost cu politisti „made in Covasna“

Pe 15 iunie, postasul a batut o singura data la poarta lui Ilie Pasnicu si i-a lasa un plic. ÃŽn interior, omul a gasit procesul verbal seria AX, nr. 2015858, emis de Politia Covasna. Pasnicu a deschis plicul si, dupa ce si-a frecat bine ochii, a început sa citeasca: „Proces Verbal încheiat astazi 27 martie 2006, în localitatea Sfîntu Gheorghe, judetul Covasna de catre agentul sef Marian Logofatu care constata ca Ilie Pasnicu la data de 28 februarie 2006, ora 8.50, a condus autoturismul Audi înmatriculat NT 05 TBM pe raza localitatii Sasausi din judetul Covasna cu viteza de 117 km/h viteza masurata si înregistrata de aparatul radar, depasind cu 67 km viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv. Stabilesc amenda de 200 de lei cu posibilitatea achitarii a doar o jumatate în 48 de ore. Contravenientul a fost filmat cu aparatul radar“. Realizînd despre ce este vorba, Pasnicu si-a amintit ca detine un proces verbal asemanator, dar pe numele celui care a comis contraventia în timp ce-i conducea autoturismul. Iata ce se spune în procesul verbal încheiat pe data de 27 aprilie 2007, de acelasi agent sef Marian Logofatu: „Constat ca Vasile Niculita, din Piatra Neamt. a condus pe data de 28 februarie 2006, ora 8.50, în comuna Sasausi, autoturismul Audi, înmatriculat NT 05 TBM, cu viteza de 117 km/h, viteza masurata si înregistrata de aparatul radar, depasind cu 67 de km/h viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv. Stabilesc amenda la 200 de lei, cu posibilitatea achitarii a doar o jumatate în 48 de ore“. ÃŽn acelasi proces verbal, Niculita a scris cu mîna sa ca a condus autoturismul proprietatea lui Ilie Pasnicu. Degeaba, acest lucru nu a contat.
Analizînd cele doua procese verbale, se trage lesne concluzia ca Pasnicu si Niculita se aflau, la aceeasi data si ora, la volanul aceluiasi autoturism circulînd cu aceeasi viteza. Exceptînd posibilitatea ca cei doi sa se afle în acelasi timp la volan, alta explicatie pentru gafa politistului nu exista.
Data fiind situatia, una absurda de altfel, Ilie Pasnicu a spus ca nu va achita niciodata aceasta amenda. „Nu au decît sa o achite ei, pentru ca eu nu am comis nici o contraventie. Dupa ce ca mai bine de un an de zile am ramas fara carnet, desi nu am nici o vina, vin acum ca sa ma si amendeze. Nu înteleg cum este posibil sa se întîmple asa ceva?“, si-a aratat indignarea Pasnicu.

Calvarul lui Ilie Pasnicu a început în primavara anului 2006, cînd a împrumutat autoturismul unui prieten ca sa se deplaseze pîna la Brasov. La întoarcere, în judetul Covasna, Niculita a fost prins de aparatul radar cu o viteza foarte mare. Înstiintarea a fost facuta prin posta, iar proprietarul masinii s-a deplasat la sediul Politiei Neamt, împreuna cu cel care a savîrsit contraventia. Politistii au retinut permisul proprietarului, dupa care i-a îndrumat pe cei doi sa se deplaseze la Politia Covasna. Aici, politistii au retinut si permisul vinovatului. Desi a trecut mai bine de un an, proprietarul masinii, Nicolae Pasnicu, nu a reintrat în posesia permisului de conducere. Si asta pentru ca în baza de date a Politiei exista mentiunea ca Pasnicu a facut contestatie la masura retinerii permisului, contestatie rezolvata în defavoarea lui Pasnicu.
Politistii din Covasna spun ca solicitarea în instanta a lui Pasnicu a fost respinsa ca fiind tardiva, solutia fiind definitiva si irevocabila. În aceste conditii, barbatul s-a adresat sefului Politiei Covasna pentru a-i reduce perioada de suspendare de la trei luni la o luna. Raspunsul a fost negativ. Si ca povestea sa fie si mai tîmpita, i-au trimis omului acasa si amenda pentru... depasire de viteza.

Articol afisat de 2050 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective