Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cosmar pentru parinti

• doi frati, o fetita de 11 ani si un baietel de 9 ani, din satul Valea Seaca, comuna Baltatesti, au pus pe jar autoritatile dupa ce au disparut pe drumul dintre Manastirea Varatec si sat • mai bine de o zi, cei doi pusti au fost cautati de zeci de politisti si sateni • ieri dupa-amiaza, copii au ajuns acasa spunĂ®ndu-le parintilor ca au „stat pe deal“ •

O familie din satul Valea Seaca, comuna Baltatesti, a avut parte de o noapte de cosmar, dupa ce copiii, o fetita de 11 ani si un baietel de 9, au disparut fara ca cineva sa stie ceva de soarta lor zeci de ore. Disparitia Roxanei si a lui Catalin a fost pusa pe seama unei rapiri, „telenovela“ fiind alimentata si de faptul ca parintii copiilor sĂ®nt divortati de mai mult timp, pustii fiind Ă®ncredintati spre crestere tatalui. Dupa mai bine de 24 de ore de cautari, cei doi au revenit la locuinta tatalui lor spunĂ®nd ca si-au petrecut noaptea pe un deal din aproierea casei. Imediat dupa sesizarea disparitiei, politistii nu au exclus nici o varianta, mai ales ca era greu de explicat cum de a fost posibil ca Roxana si Catalin sa dispara ziua-n amiaza mare. Cum pe traseul urmat de cei doi frati nu se afla nici un luciu de apa, oamenii legii au exclus ipoteza unui tragedii la scaldat, drept pentru care au luat la puricat Ă®mprejurimile. Astfel, s-a cautat Ă®n padurile din zona Manastirii Varatec si a satului Valea Seaca, precum si Ă®n fĂ®ntĂ®nile satenilor. PĂ®na ieri la ora 16, pustii nu fusesera gasiti, ceea ce a facut ca tensiunea sa creasca. Cum parintii celor doi frati sĂ®nt divortati, politistii au descins si la locuinta mamei care locuieste Ă®n comuna Cracaoani. Trezita Ă®n puterea noptii, femeia nu a putut sa ofere absolut nici o informatie cu privire la locul Ă®n care se afla cei doi copii. ĂŽn aceste conditii, politistii au continuat cercetarile Ă®n alte zone.
Disparitia Roxanei si a lui Catalin Pavaloaia a fost reclamata duminica, Ă®n jurul orei 16.30. Tatal copiilor a constatat ca acestia nu ajunsesera acasa, iar dupa ce i-a cautat mai multe ore a hotarĂ®t sa anunte Politia. Duminica dimineata, Roxana si Catalin au mers la un praznic la Manastirea Varatec, onorĂ®nd invitatia unei matuse. La amiaza, au plecat spre casa, ei avĂ®nd de parcurs aproximativ 2 kilometri pĂ®na la locuinta tatalui. Pe drum, pustii s-au Ă®ntĂ®lnit cu bunica lor care le-a indicat sa mearga acasa, unde erau asteptati de catre tatal lor. Copiii nu au ajuns, iar cĂ®nd bunica i-a spus fiului ca nepotii trebuiau sa fie acasa de multa vreme, panica s-a instaurat rapid. Au urmat cautarile pe la rude si prieteni, fara nici un rezultat. Asa, informatia a ajuns si la urechile politistilor. PĂ®na s-a Ă®nnoptat, satenii Ă®mpreuna cu oamenii legii i-au cautat Ă®n zadar pe cei doi frati. Ieri dimineata, cautarile au fost reluate, mai multi politisti de la TĂ®rgu Neamt si de La Serviciul de investigatii criminale deplasĂ®ndu-se Ă®n zona pentru a da o mĂ®na de ajutor colegilor din Baltatesti. „Copiii au plecat de la Manastirea Varatec, unde au fost la un praznic, spre locuinta tatalui lor, Ă®nsa nu au mai ajuns. Cautarile au continuat toata seara. Politistii au ajuns si la mama copiilor care locuieste Ă®n comuna Cracaoani, Ă®nsa nu au aflat nimic. Azi (n.n.ieri), cautarile au fost reluate. Importante forte de politie au fost deplasate la fata locului. Azi (n.n.ieri) dupa-amiaza, copiii s-au Ă®ntors singuri acasa spunĂ®nd ca au Ă®nnoptat pe un deal din apropierea casei. Urmeaza ca ei sa fie audiati pentru a se afla de ce au plecat de acasa“, a declarat inspectorul Catalina Badeanu, purtatorul de cuvĂ®nt al Politiei Neamt.
Mihai Ursache, primarul comunei Baltatesti, nu-si putea explica gestul celor doi pusti. „Se fac cautari peste tot. Au fost luate la rĂ®nd fĂ®ntĂ®nile, s-a cautat si Ă®n padure, Ă®nsa nimic. Nu ne putem explica ce s-a Ă®ntĂ®mplat. Pe traseul urmat de cei doi copii nu se afla nici un luciu de apa, asa ca ipoteza Ă®necului a fost Ă®nlaturata. Efectiv, aceasta disparitie nu Ă®si poate gasi explicatii. Noi speram ca totul sa se termine cu bine si copiii sa fie gasiti vii si nevatamati. Tatal lor este un om serios care s-a recasatorit Ă®ntre timp. Este gospodar, nu a creat probleme comunitatii, nu este cunoscut ca o persoana violenta, asa ca nu se poate spune ca fiii au fugit de acasa de frica lui. Tragem nadejdea ca totul se va sfĂ®rsi cu bine“, ne-a declarat, Ă®nainte ca micutii sa revina la domiciliu, primarul Mihai Ursache.

Articol afisat de 1678 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective