Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 24 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viorel Rosioru, o pierdere pentru sportul nemtean

Viorel Rosioru, o pierdere pentru sportul nemtean

• antrenorul pietrean a fost rapus de o boala necrutatoare • de el se leaga formarea multor jucatori de valoare ai voleiului de performanta •

Viorel Rosioru, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamt si fost antrenor al echipei Unic Piatra Neamt, a decedat în dimineata zilei de duminica, 22 iunie, pe patul unui spital din Tîrgu Mures. Grav bolnav, Rosioru, nascut pe 11 august 1958, în Gradiste, judetul Galati, a fost vegheat în ultimele zile de fiul sau, Traian Andrei, si sotia Mileta. Despre Viorel Rosioru, toti oamenii care l-au cunoscut nu pot vorbi decît de bine. Dan Gavril, Constantin Nita, Vasile Ouatu, Nicu Burus, Petrica Stancu sau Vasile Filimon nu au putut exprima în cuvinte golul lasat de moartea acestuia. Corpul neînsufletit al lui Viorel Rosioru a fost adus aseara la Piatra Neamt si a fost depus la capela bisericii de la Cimitirul Eternitatea, înmormîntarea urmînd sa aiba loc mîine, la ora 10.
Va prezentam mai jos ultimul interviu acordat de Viorel Rosioru cotidianului Monitorul de Neamt, în care si-a prezentat un CV al întregii cariere. Ce nu realizase Viorel Rosioru la data aparitiei acestui interviu este performanta din 2006, cînd a cîstigat titlul national la junioare I, dar si pe cea din 2007, cînd a obtinut cu LPS Piatra Neamt locul 2 în clasamentul national, tot la junioare I.

„Am fost aproape de Jocurile Olimpice“

Reporter: Care este obiectivul Unicului în sezonul urmator si cum va arata lotul pentru campionatul care va începe în toamna?
Viorel Rosioru:
Unic s-a batut mereu pentru obtinerea de rezultate bune. Aceasta chiar daca schimbul de generatii se face din plin acum la echipa noastra. Daca în 2006 nu se va putea sa ne batem pentru titlul national sau pentru cîstigarea Cupei României, în 2007 unul din aceste trofee va poposi în vitrina noastra. Totul depinde însa de noi, conducerea tehnica si cea administrativa a clubului, pentru a le face pe fete sa vina cu placere la antrenamente. Ele trebuie sa se lase antrenate, iar noi sa facem tot posibilul sa le atragem mereu la sala. În ceea ce priveste lotul, procesul de întinerire nu s-a terminat si nici nu se va termina, avînd în vedere ca vom fi sprijiniti în actiunea noastra de conducere.
Rep.: Ce parere aveti despre valoarea actuala a voleiului românesc si ce perspective sînt pentru viitor?
V.R.:
În prezent, la baieti avem o generatie mai buna decît cea de fete. Acolo s-a pus problema întineririi lotului national, în timp ce la fete situatia este cu totul alta. României îi lipsesc jucatoarele tinere, de valoare, iar asta se vede foarte bine în campionatul intern, acolo unde cele mai bune sînt jucatoarele între 34 si 38 de ani. Singura cale este sa muncim mult si sa ne aplecam spre tinerele talente. O parte dintre conducatorii cluburilor au înteles aceasta problema, dar nu pot spune acelasi lucru despre conducerea Federatiei Române de Volei.
Rep.: Cînd ati început cariera de voleibalist?
V.R.:
În 1971 m-am apucat de volei, dupa ce în prealabil facusem handbal si fotbal. Cel care mi-a pus mingea de volei în mîna a fost regretatul Neculai Teodorescu. Am cîstigat doua titluri de campion national, în 1976 si 1977, si, tot 1977, la Köln, în Germania, am cîstigat titlul de campion european la juniori, dupa ce am învins în finala reprezentativa URSS cu 3-1.
Rep.: Ca senior unde ati jucat?
V.R.:
Viitorul Bacau a fost prima mea echipa de seniori. Am fost transferat acolo în 1977. Tot de atunci am facut parte si din lotul national al României pentru care am jucat de cîteva ori. Am cîstigat cu echipa din Bacau medalia de bronz în campionat, iar în Cupa Oraselor Tîrguri am ajuns pîna în turul III, unde ne-a batut Maccabi Tel Aviv (n.r. - Israel). Apoi, în 1981 s-a terminat totul.

Un accident a pus capat carierei de sportiv

Rep.: De ce?
V.R.:
Pentru ca în 1980, în timpul unui antrenament am suferit o accidentare la coloana. Dupa o perioada petrecuta prin spitale, la începutul anului 1981, în iarna, am suferit o a doua accidentare si Federatia nu mi-a mai dat viza de joc si s-a terminat.
Rep.: Acesta a fost cel mai urît moment al vietii de sportiv?
V.R.:
Da, pentru ca în 1980 am ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Moscova si asta m-a durut foarte tare. Îmi pare rau ca nu am ajuns la o astfel de întrecere, pentru ca am fost foarte aproape.
Rep.: Ce a urmat în cariera?
V.R.:
A urmat revenirea la Piatra Neamt si îmbratisarea carierei de antrenor, în 1982. De atunci, alaturi de Dan Gavril muncesc la formarea de tinere talente la CSS Piatra Neamt si, dupa schimbarea numelui institutiei, la LPS Piatra Neamt. Pîna în 2001 am activat ca antrenor la baieti, iar de atunci am trecut la fete. Ca antrenor la catedra de baieti am obtinut doua titluri nationale în 1988 si 1990, dar si multe alte medalii nationale. Am format jucatori precum Alin Bobeanu - actual jucator la Dinamo Delta Bucuresti, jucator preluat de la doamna Zaharia, Razvan Bobeanu, Codrin Cojocaru, Cezar Barbu, Radu Musat, Dan Romaniuc, Severius Barbuta. La fete am reusit sa cîstig doua medalii de argint si una de bronz, iar ca antrenor la senioare am cîstigat tilul national în 2002 cu Unic, alaturi de Dan Gavril, si Cupa României în 2003. În cupele europene am ajuns cu aceasta echipa pîna în faza grupelor Top Teams Cup si am fost aproape de calificarea în primavara europeana.
Rep.: Ce idoli ati avut si ce jucatori va plac acum?
V.R.:
Mi-au placut mult Mircea Tutovan si polonezul Ladislau Voitovicz, iar dintre jucatorii români înca în activitate în place Pîslaru, fostul component al echipei Petrom Ploiesti.
Rep.: Din strainatate?
V.R.:
În strainatate îmi place cam tot ce se joaca acum. Cînd ne uitam la un meci din campionatul românesc si unul din Europa, parca ei sînt de pe alta planeta. La Unic încercam sa ne apropiem cît mai mult de ceea ce se întîmpla în voleiul international. Încercam sa ne apropiem ca si calitate. Dar acolo se munceste în tot timpul anului si va dau exemple Cuba, Brazilia, Italia, iar voleiul din aceste tari este super dezvoltat, tocmai din acest motiv.

Articol afisat de 3070 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 24.07.2007 04:07
Dumnezeu sa te odihneaca !
Nu am crezut niciodata ca era grav bolnav!Cand am auzit acest lucru m-am cutremurat! Nu iti vine sa crezi ca un om asa de bun s-a ridicat la ceruri...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective