Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 24 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Aer conditionat cu „portia“ în spitale

• ASP Neamt va achizitiona, zilele acestea, 20 de aparate de climatizare destinate spitalelor din judet • ministerul de resort a alocat 30.000 de lei • conform unei situatii trimise la minister luna trecuta, spitalele din judet au nevoie de 409 asemenea aparate •

Spitalele din judet vor fi, cît de curînd, dotate cu aparate de aer conditionat platite de Ministerul Sanatatii. Zilele trecute, la Autoritatea de Sanatate Publica Neamt a ajuns o adresa din partea ministerului de resort, prin care institutia a fost înstiintata ca i-a fost alocata suma de 30.000 lei (300 de milione de lei vechi) destinata achizitionarii a 20 de aparate de climatizare. Conform precizarilor facute în respectiva adresa, pentru ca lucrurile sa mearga mai repede si sa nu treaca vara pîna la punerea în opera a acestei intentii, licitatia destinata achizitionarii de aparate de aer conditionat nu se va face la nivelul ministerului, ci de catre autoritatile de sanatate publica din tara. Astfel, astazi, ASP Neamt se va întîlni cu reprezentantii a trei firme care comercilizeaza astfel de instalatii de climatizare. Conform precizarilor facute de catre economist Constantin Oprea, director financiar contabil al ASP Neamt, pentru a putea fi procurate 20 de aparate de calitate, cu performante tehnice ridicate, fiabilitate mare si pret pe masura, s-a luat în calcul suportarea de catre spitale a cheltuielilor de montare a acestora.
Reamintim ca, în cursul lunii trecute, ministerul de resort a trimis catre ASP Neamt o adresa prin care solicita sa i se comunice necesarul de aparate de aer conditionat din spitalele nemtene, mai mult decît necesare în aceste unitati pentru ca atmosfera sa fie suportabila si respirabila în timpul zilelor caniculare.
Conform situatiilor întocmite la nivelul fiecarei unitati sanitare cu paturi din judet si centralizate de reprezentantii ASP Neamt, aici ar trebui sa ajunga 409 aparate de aer conditionat.
Din discutiile mai mult sau mai putin oficiale de la nivel de ASP si spitale, prioritate în privinta dotarii cu astfel de aparate au salile de operatie si de nastere, ca de altfel sectiile chirurgicale, anestezie si terapie intensiva, cardiologie, neurologie, oncologie, unitatile de primire a urgentelor, dar si saloanele unde sînt internati bolnavi ale caror afectiuni ar putea fi agravate de caldura excesiva.
Cele mai multe dintre acestea, adica 191, au fost solicitate de Spitalul Judetean, care numara 32 de sectii si compartimente. Potrivit precizarilor facute de cate inginerul Mihai David, din cadrul Serviciului Tehnic al Spitalului Judetean, în momentul de fata, aici exista 58 de aparate de aer conditionat, care functioneza mai bine, mai rau sau deloc. Cele mai vechi dintre acestea au fost achizitionate în 2000, necesitînd, în timp, numeroase reparatii.
„Dat fiind faptul ca nu se vor putea achizitiona decît 20 de astfel de aparate, iar salile de operatii au prioritate, cred ca o buna parte dintre acestea vor ajunge la Spitalul Judetean si la Spitalul Roman, iar restul la Spitalul Tîrgu Neamt si Bicaz. Sigur vor iesi discutii, dar asta este situatia. Nu avem ce face. Oricum trebuie apreciat faptul ca ministerul s-a tinut de cuvînt si a facut ceva în sensul acesta. Probabil ca banii pe care i-a avut la dispozitie pentru acest capitol au fost putini si numai atît se poate face în prima faza“, a declarat economist Constantin Oprea, director financiar-contabil al ASP Neamt.

Articol afisat de 1565 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective