Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SCOALÃ DE MILIARDARI

SCOALÃ DE MILIARDARI

• Miodrag Belodedici a verificat posibilitatea înfiintarii în Tîrgu Neamt a unui centru de initiere a copiilor în tainele fotbalului • Belodedici nu a fost foarte multumit de Stadionul Cetatea • daca centrul ar fi pus pe picioare, el ar fi unicat în Moldova •

Miodrag Belodedici, unul din cei mai mari fotbalisti ai României, a fost prezent marti, 24 iulie, la Tîrgu Neamt, unde a vizitat baza sportiva din localitate, însotit de o delegatie de la Federatia Româna de Fotbal si de primarul Decebal Arnautu. Belodedici, actual membru al Comisiei Tehnice a FRF si director al centrelor de juniori de la forul care patroneaza fotbalul românesc, a venit de la Bucuresti special pentru a contabiliza posibilitatile orasului de la malurile Ozanei pe plan sportiv. Se pare ca vizita se datoreaza unor demersuri ale primarului Decebal Arnautu la federatie, pentru înfiintarea în localitate a unui centru de initiere a copiilor în tainele fotbalului, idee agreata de forul sportiv din capitala.
Se stie ca fotbalul poate deveni o mina de aur pentru un fotbalist tînar, care reuseste sa intre pe circuitul succesului: brand-urile sportive se vînd la nivel de miliarde de lei/ milioane de euro pe an. Dar pîna acolo, e o cale anevoioasa, care presupune munca grea, triere de talente, oameni apti sa o faca, precum si un centru care sa adaposteasca asa ceva.
Alaturi de edilul urbei, cunoscutul fotbalist a vizitat Clubul Sportiv Scolar, aratîndu-se multumit de conditiile de pregatire pe care le au copiii la Tîrgu Neamt. Belodedici a „inspectat“ inclusiv cantina si internatul clubului, a trecut în revista si terenurile de tenis ale CSS, mergînd apoi la sala de sport ce a îmbogatit zestrea sportiva a orasului. Primarul Decebal Arnautu ne-a declarat ca Miodrag Belodedici a ramas placut surprins de faptul ca orasul are o baza sportiva consistenta. De mai putine aprecieri s-a bucurat Stadionul Cetatea, care are nevoie amenajari pentru a ajunge la standardele de omologare impuse de FRF.
„Daca de la Clubul Sportiv Scolar si pîna la sala de sport toate au corespuns cerintelor, nu acelasi lucru a spus si despre stadion, unde mai sînt multe de facut, de îmbunatatit. Belodedici a vizitat întreg stadionul, cu cele trei terenuri de sport, pistele de alergare, vestiarele, si s-a ajuns la concluzia ca ar trebui sa demolam partea de vestiare si sa construim pe verticala spatiile necesare pentru cantina, birouri, vestiare, si altele, pe o suprafata care va fi impusa probabil de catre Federatie. Din delegatie facea parte si un proiectant care se va ocupa de studiul de fezabilitate, împreuna cu Primaria, un alt membru al echipei de la Bucuresti era specializat pe partea organizatorica, iar altul fotografia si filma fiecare obiectiv sportiv vizitat. Belodedici a venit de la Bucuresti special pentru Tîrgu Neamt, de la noi întorcîndu-se în capitala. A mai fost la noi în oras anul trecut, avînd în vedere ca eu am început în urma cu circa un an si jumatate demersurile pentru înfiintarea unui centru regional pentru pregatirea copiilor în domeniul fotbalului. S-au purtat discutii între Primarie si Federatie, ajungîndu-se la concluzia ca este necesar un astfel de centru, mai ales ca nu mai exista nici unul în Moldova“ a declarat primarul Decebal Arnautu.
Proiectul ar urma sa fie realizat printr-un parteneriat între Inspectoratul Scolar, Clubul Sportiv Scolar Tîrgu Neamt, Federatia Româna de Fotbal, Consiliul Local si Primaria Tîrgu Neamt. „Urmeaza ca lucrurile vazute si discutate sa fie facute cunoscute de catre Belodedici Consiliului de Administratie al Federatiei Române de Fotbal, iar dupa întrunirea acestuia ne va da un raspuns. Pentru noi ar fi important ca acest centru sa se construiasca la noi, deoarece ar contribui la dezvoltarea urbei, a sportului, cu efecte benefice si asupra celorlalte ramuri de activitati din localitate. Parintii care vor sa-si vada copiii fotbalisti i-ar putea înscrie la acest centru, solicitari ar putea sa apara din toata Moldova sau chiar si din alte zone ale tarii“, a mai spus primarul de Tîrgu Neamt, precizînd ca delegatia federala, în frunte cu Miodrag Belodedici, se grabea foarte tare, fiind într-o vizita de lucru, astfel ca pe la amiaza a plecat înapoi la Bucuresti.
Însa, cunoscutul fotbalist a sosit în Neamt înca de marti si a facut un tur al manastirilor din zona, printre ele fiind si Varatecul. Seara de marti spre miercuri si-a petrecut-o la o pensiune, într-o discretie totala, patronul stabilimentului declarînd pentru Monitorul ca nu doreste sa dea amanunte si nici sa-i fie publicat numele.

Belodedici, component al generatiei de aur

Miodrag Belodedici s-a nascut pe 20 mai 1964, în localitatea Socol, judetul Caras-Severin. A cîstigat cu Steaua Bucuresti Cupa Campionilor Europeni, în 1986, iar 6 ani mai tîrziu a cîstigat pentru a doua oara în cariera trofeul amintit, dar cu Steaua Rosie Belgrad (n.r. - fosta campioana a Iugoslaviei). A devenit atunci primul jucator din lume cîstigator al Cupei Campionilor Europeni cu doua echipe diferite. Belodedici a fugit din România înainte de Revolutia din Decembrie '89, motiv pentru care a si ratat participarea cu nationala României la Campionatul Mondial din Italia 1990. Nu a mai ratat prezenta la Campionatul Mondial din 1994, în SUA, cînd a ajutat România sa realizeze cea mai mare performanta a istoriei, calificarea în sferturile de finala. A jucat pentru Steaua Bucuresti, Steaua Rosie Belgrad, Valencia, Real Valladolid si Atlante Mexico City. S-a retras din activitate în 2001, de la Steaua Bucuresti.

Articol afisat de 2194 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective