Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Pe astia cine-i mai pedepseste?“

„Pe astia cine-i mai pedepseste?“

• circa 20 de gospodarii din comuna Borlesti nu au energie electrica de trei zile • oamenilor li s-a stricat mîncarea în frigider • Neculai Pricope, unul din cei afectati, a dorit sa-i fie publicat numarul de telefon în ziar si asteapta explicatii de la E-ON, spunînd cu obida: „Pe astia cine-i mai pedepseste?“ • cea mai probabila cauza, asa cum spune E-ON, este canicula •

Avariile la retelele electrice continua sa alimenteze cosmarurile nemtenilor care, în toiul unei veri caniculare, cu temperaturi care au depasit, în ultimele zile, 38 de grade Celsius, se trezesc cu aparatura electrocasnica si cu instalatiile frigorifice, ori utilajele (în cazul agentilor economici) inutilizabile. La scurt timp de la remedierea avariei care a lasat fara curent Valea Muntelui, timp de mai bine de doua zile, o noua defectiune a aparut în Neamt. De trei zile, sustin satenii, 20 de gospodarii din satul Sovoaia, comuna Borlesti, nu au energie electrica. Despre aceasta situatie ne-a informat un batrîn de 76 de ani, din aceasta localitate. „De trei zile, nu este curent electric în 20 de gospodarii din localitate. Am sunat continuu la E-ON, dar nu raspunde nimeni. Am si eu o întrebare, la care as dori un raspuns: Cine-i pedepseste pe astia? Macar sa spuna ca nu au apa si carbune si nu ne mai dau curent. Cum am stat la lampa zeci de ani, o sa stam si de acum înainte, dar macar sa ni se spuna, ca sa nu mai cumparam mîncare si sa se strice în frigider. Vreau sa-mi publicati numarul de telefon în ziarul dumneavoastra, în speranta ca cineva o sa cheltuiasca un banut si o sa-mi spuna si mie de ce nu am avut curent electric timp de trei zile. Telefonul meu este 0233.29.69.97“, a afirmat Neculai Pricope.
Am contactat si autoritatile locale care ne-au confirmat ca aspectele sesizate de Neculai Pricope sînt reale. Mariana Barcan, secretarul comunei Borlesti, a declarat ca stie despre situatia din zona si ca primarul a luat legatura cu E-ON. Au fost mai multe încercari de reluare a furnizarii energiei electrice, esuate, alimentarea neputînd fi reluata. Coordonatorul relatii mass-media, din cadrul E-ON Iasi, Sorin Munteanu, ne-a comunicat ca dispeceratul a fost anuntat de situatia de la Sovoia abia pe 24 iulie si ca deranjamentul se datoreaza caldurii excesive. „Pe 24 iulie 2007, orele 20, la serviciul deranjamente am fost anuntati despre faptul ca mai multe gospodarii din zona mentionata de dumneavoastra nu au alimentare cu energie electrica. Echipele noastre vor ajunge pentru remedierea deranjamentului în cursul zilei de astazi (ieri, 25 iulie, n.r). Este vorba de un deranjament colectiv si nu este afectata alimentarea întregii localitati. Deranjamentul a fost cauzat, cel mai probabil, de conditiile meteo din dupa-amiaza zilei de 24 iulie, iar zona Sovoaia nu a fost singura afectata în judetul Neamt“, se arata în comunicatul de presa remis, ieri, de Departamentul comunicare al E-ON. De mentionat este faptul ca într-un articol publicat recent de un cotidian central se arata faptul ca transformatoarele de energie electrica folosite în acest moment sînt vechi de zeci de ani si ca acestea cedeaza la temperaturi de circa 60 de grade la soare. Cele de generatie noua, din care noi nu avem înca, sînt prevazute a functiona si la temperaturi de 80 de grade.
Marti, 24 iulie 2007, în Neamt, temperatura maxima la umbra a fost de 38,3 grade la umbra, la Piatra Neamt, iar la soare meteorologii au masurat 63 de grade, la Roman.

Articol afisat de 1759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective