Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Incendiu neverosimil

Incendiu neverosimil

• un incendiu izbucnit într-o gospodarie din Timisesti a fost provocat de un scurtcicuit care a avut drept cauze vîntul, un nuc si neglijenta E-ON • sinistrul s-a soldat cu pagube de 30 milioane de lei vechi •


O parte din gospodaria Vioricai F., din satul Dumbrava a comunei Timisesti, a fost mistuita de un incendiu izbucnit ieri dimineata. Acesta a fost provocat de un scurtcircuit care a avut drept cauze, pe de o parte, vîntul, iar pe de alta, neglijenta mai multor factori.
Scurcircuitul s-a produs între doua cabluri electrice neizolate ale unui stîlp de tensiune aflat în curtea satencei. Acestea s-au atins din cauza vîntului care a miscat ramurile unui nuc prin a carui coroana trec cele doua cabluri electrice. Scînteile provocate de atingerea celor doi conductori neizolati au cazut pe un stog de fîn aflat sub nuc, fîn care s-a aprins imediat.
Cum incidentul s-a produs dimineata, în jurul orei 4, cînd mai toata lumea dormea, incendiul a fost sesizat cu întîrziere, cînd focul se propagase la mai multe stoguri de fîn din curtea satencei, la acareturi si la gard. Pîna la sosirea pompierilor militari din Tîrgu Neamt, care s-au deplasat la locul cu pricina si au lichidat focul, flacarile au mistuit o tona de fîn, zece metri liniari de gard si opt metri patrati din peretii unei magazii. Conform estimarilor facute de catre pompieri, împreuna cu proprietarii gospodariei, incediul izbucnit a provocat pagube de 3.000 de lei (30.000.000 de lei vechi), suma care nu este deloc nesemnificativa pentru multi dintre nemteni. Cît despre neglijenta ... E drept ca nucul acela ar fi trebuit sa fie taiat de proprietari atunci cînd s-a constat ca a crescut atît de înalt, încît atinge firele electrice, dar este foarte posibil ca el sa aduca un venit în familia respectiva, fie primavara, cînd nucile sînt bune de dulceata, fie dupa aceea. Pe de alta parte, unul dintre principalele aspecte de care E-ON Moldova nu a aflat înca, judetul Neamt este în România, tara care de la 1 ianuarie 2007 se afla în Uniunea Europeana si, ca atare, stîlpii din lemn putred, care sustin cabluri electrice neizolate, ar trebui înlocuiti si dusi la un muzeu de antichitati. Asemenea si liniile transportatoare de energie electrica de joasa tensiune.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective