Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spatiu verde dat de-a-ntregul

• Primaria da firmei TLSIT tot spatiul verde al blocului B10 de pe Aleea Aurorei, pentru ca aceasta sa ridice un bloc din fonduri proprii • autoritatile primesc în schimb teren la Speranta, pe care sa-l dea tinerilor în locul loturilor de pe Pietricica •

Locatarii blocului B10 de pe Aleea Aurorei din Piatra Neamt scapa de locul cu verdeata, prin grija edilitara a autoritatilor pietrene. Întreg spatiul verde aferent acestui bloc va fi dat societatii TLSIT, care vrea sa ridice un imobil de locuinte din fonduri proprii. În schimb, firma va da municipalitatii teren la Izvoare, teren pe care Primaria sa-l lotizeze în parcele a cîte 200 de metri patrati si sa-l dea tinerilor conform Legii 15.
ÃŽn fapt, întreaga tarasenie a pornit de aici. Tinerii au primit loturi pe Pietricica, pentru a-si ridica locuinte, însa ulterior s-a constatat ca terenul nu se preteaza la constructii. Autoritatile au gasit apoi solutia ca tinerii beneficiari sa primeasca pamînt la Izvoare, ca tot se face Speranta cartier de tineret. Municipiul nu prea are pamînt suficient în zona, astfel ca s-a decis achizitionarea de teren de la proprietari. Asta se întîmpla în octombrie 2006, cînd Consiliul Local a împuternicit Primaria sa caute proprietarii si sa puna mîna pe terenuri, fie prin cumparare, fie sa le dea pamînt în alta parte. Unul din proprietarii de la Izvoare este firma TLSIT Piatra Neamt, care are 4.550 de metri patrati amplasati în locul strateigc vînat de municipalitate. ÃŽnca din luna februarie a acestui an, directorul TLSIT, Valerian Zub, a scris Primariei ca este interesat nu sa vînda terenul de la Izvoare, ci de un schimb imobiliar. A venit si cu parcela dorita - pe Aleea Aurorei, unde firma are deja o bucata de teren si unde ar vrea sa ridice un bloc. Valerian Zub cere suprafata de 460 mp (7 pe 65,74 mp) „situata în imediata vecinatate cu terenul proprietatea noastra (943 de metri patrati) spre blocul B10 din Aleea Aurorei, oferind la schimb terenul nostru situat în cartierul Izvoare“. „Precizam ca societatea noastra intentioneaza sa realizeze cu forte proprii un bloc de locuinte“, a explicat directorul TLSIT.
Terenul „spre blocul B10“ este de fapt spatiul verde al acestuia, dupa cum mentioneaza si aparatul de specialitate al primarului, care a si încurajat acest schimb imobiliar: „Mentionam ca terenul proprietatea municipalitatii din Aleea Aurorei este în prezent spatiul verde aferent blocului B10 si a fost inventariat în domeniul privat“. Asta nu a inoportunat în nici un fel intentia de schimb. Pe masa consilierilor locali se afla astazi un proiect prin care se dau 460 mp de verdeata în plin oras pentru 4.550 mp la Speranta. Singura conditie impusa prin document ar fi ca schimbul efectiv sa se realizeze dupa ce expertul evaluator contractat de Primarie va elabora un raport de evaluare a celor doua proprietati. Probabil ca valorile vor fi cît se poate de echitabile pentru ambele parti, mai putin pentru cei din blocul B10 de pe Aurorei.

Articol afisat de 2034 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective