Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Maxima anului, 38,3 grade Celsius!

• aceasta a fost temperatura înregistrata marti, 24 iulie, în Piatra Neamt, la umbra • la Roman au fost 38,2 grade, la Tîrgu Neamt, 37,9, iar la Toaca, 24

Cea mai sufocanta zi de pîna acum a verii 2007 a fost întregistrata în Neamt marti, 24 iulie, cînd a fost cît pe ce sa se atinga temperatura maxima absoluta a zonei, de 38,6 grade Celsius, înregistrata în 1952. Conform masuratorilor facute de catre lucratorii Statiei Meteorologice Piatra Neamt, maxima termica a zilei a fost de 38,3 grade si a fost înregistrata în municipiul resedinta de judet, la umbra. La soare, termometrele au masurat 60 de grade Celsius. La Roman, s-au înregistrat 38,2 grade la umbra si 63 la soare. La Tîrgu Neamt, termometrele au indicat 37,9 grade, la umbra, si 60, la soare. La Vîrful Toaca, temperatura zilei a fost de 24 de grade. Noaptea de 24/ 25 iulie a fost cea mai fierbinte noapte tropicala a acestei veri, adica termometrele au indicat 22,3 grade Celsius.
Indicele temperatura umezeala a depasit pragul critic, ajungînd la 84 de unitati. Reamintim ca din punct de vedere meteorologic, marti, 24 iulie, judetul Neamt s-a aflat sub cod galben.
Desi ziua a fost de-a dreptul incendiara, nici serviciile de urgenta ale spitalelor, nici Ambulanta nu au avut în îngrijire persoane care sa fi lesinat pe strada sau care sa fi suferit neplaceri majore din cauza caldurii. La Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean au ajuns 12 persoane care au suferit spasmofilii si ameteli din cauza deshidratarii.
Ziua de ieri a fost ceva mai blînda din punct de vedere termic. La umbra, la Piatra Neamt si la Roman s-au înregistrat 29 de grade, la Tîrgu Neamt, 28, iar la Vîrful Toaca, 13. La soare, maxima zilei a fost de 59 de grade Celsius, în municipiul resedinta de judet. Indicele de disconfort termic nu a atins pragul critic, de 80 de unitati. Chiar daca fata de ziua precedenta temperaturile au scazut cu circa zece grade si a adiat vîntul, facînd aerul mai respirabil, nemtenii au suportat, totusi, destul de greu atmosfera generala.
„Nu e de mirare acest lucru, avînd în vedere ca de circa zece zile temperaturile au fost din ce în ce mai mari în timpul zilei si de la o vreme am tot avut nopti tropicale, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius. ÃŽn acest fel, în rîndul populatiei s-a depasit limita de suportabilitate. Din punct de vedere psihic, oamenii sînt extrem de obositi din cauza stresului cu care s-au încarcat, vazînd ca nu mai cedeaza canicula sau ca nu ploua. Din pacate, prognozele spun ca nu vom scapa de canicula vara aceasta, iar lunile august si chiar septembrie vor fi fierbinti“, a declarat Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt.

Articol afisat de 1537 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective