Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pietonal „de bîlci“, la Roman

Pietonal „de bîlci“, la Roman

• în perioada 3-6 august, circulatia va fi oprita pe strada Bogdan Dragos, aceasta urmînd sa fie transformata în pietonal si zona de amplasare a tonetelor

Bîlciul anual din Roman impune oprirea traficului auto pe strada Bogdan Dragos, în perioada 3-6 august, între Scoala nr.7 si intersectia cu bulevardul Republicii. Tronsonul va fi transformat în pietonal si zona de amplasare a tarabelor comerciantilor care vor sosi în municipiu în aceasta perioada. Evenimentul, asteptat de multi dintre romascani si de locuitorii comunelor din împrejurimi, va aduce si venituri la bugetul local, nu numai inconveniente, cum este si cel legat de interzicerea circulatiei vehiculelor. Pentru fiecare metru patrat de teren închiriat de pe strazile Colectorului, Viitorului, Renasterii si Bogdan Dragos, Primaria va încasa cîte 2 lei pe zi. De asemenea, în afara de aceste costuri, comerciantii vor trebui sa „dea la pace“ si cu proprietarii curtilor în fata carora îsi vor instala standurile. Cine va dori sa scape de acest inconvenient, poate închiria spatii de la Administratia Pietelor, în incinta Bazarului. Acestia vor observa ca aici, fata de anul trecut, au mai crescut un pic „scorurile“. Chiria pentru o toneta mare costa 10 lei pe zi, fata de 8, cît era anul trecut, iar o toneta mica - 5, fata de 4 lei în 2006, pentru comerciantii de produse industriale. Cei care vor sa vînda blanuri si articole de pielarie, vor trebui sa plateasca 10 lei pe metrul patrat pe zi, acelasi pret ca anul trecut, pentru ca în acest domeniu a aparut concurenta. O mare parte din piata a fost luata de Hidroterm - Izoterom, societate în curtea careia negustorii pot gasi conditii de gazduire si paza ceva mai bune. Ca si promisiune, în acest an se pare ca vor fi mai multe parcuri de distractii, însa ramîne de vazut cam la cît va ajunge datul în tiribombe, deoarece proprietarii de astfel de jocuri trebuie sa achite 1,7 lei pe metrul patrat pe zi, fata de 1,5 lei în anul precedent, pentru Zona A. Si în Zona B este ceva mai scump, chiria fiind de 1,2 lei, fata de 1 leu, cît a fost la editia din 2006. „Bîlciul se va deschide, oficial, vineri, 27 iulie, la ora noua dimineata. Am facut toate pregatirile pe care le facem de obicei, am igienizat zona si grupurile sanitare, am încheiat contractele de închiriere cu comerciantii. Anul acesta, speram ca vom încasa din chirii peste 600 de milioane de lei vechi, fata de cele 475 de milioane din anul trecut“, a declarat Doinita Maftei, director al Directiei Piete-Bazar-Obor din Primaria Roman.

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de constanta la data 26.07.2007 11:45
Dubla greseala (1)
1. <citat> Am facut toate pregatirile pe care le facem de obicei, am igienizat zona si grupurile sanitare, am încheiat contractele , a declarat Doinita Maftei, director al Directiei Piete-Bazar-Obor din Primaria Roman.</citat>
a) Ca sunt "ca de obicei" se vede! Adica NU SUNT! Singurele amenajari care se fac sunt cele ale 'micilor crasmari'!
b) Ceva vizibil NU SE VEDE! Doar PUTE! Ingrozitor! Si acolo vor merge cei mici la SARBATOARE! Cei mari vor manca mici, vor bea bere la preturi de LITORAL, ca e sarbatoare! In ce conditii?!
c)Oare ce-a igienizat Doinita Maftei? Daca aduce un singur locuitor (neplatit) din zona care sa afirme ca a vazut ceva, inseamna ca n-am stiinta igienei! Sau poate asa e si in casa 'cuvantatoarei'! Sau poate, a mizat pe un 'viitor posibil'! Sau nu se pricepe! Sau bate campiile crezand ca 'seceta a ucis orice boare de ...' bun-simt!
d) IN ZONA NU S_A IGIENIZAT NIMIC! NICI MACAR RESPONSABIL CU BAZARUL! Daca era altfel, acesta era DEMIS d
Ad�ugat de constanta la data 26.07.2007 12:01
Dubla greseala (2)
2. Constat o oarecare 'lejeritate' in modul in care reporterii de la MONITORUL trateaza problemele cu si despre Roman.
a) primarele vorbeste verzi si uscate (mai mult dublate!) si nimeni nu-i verifica 'imploziile de energie neuronala'! El, cuminte, ca un harnic 'scoler', spune c-a facut asta si asta dar ... nimeni nu-l vede, nici macar consilierii, adica acei oameni CU CARE A FOST PUS SA CONDUCA! DA, primare, CU EI, NU PE LANGA EI! Ca mai 'e unii care nu stie' si-l 'ataca' cand el credea ca totul e perfect.
b) 'Strafulgerarile intelectuale' ale unor trepadusi sunt transcrise constiincios, fara comentarii sau intrebari! Adica: ASTA E ROMASCANILOR! PE ACESTIA I-ATI ALES, ASTA AVETI! Domnilor ziaristi, de ce nu aveti si intrebari (chiar ascunse) prin care sa-i mai 'orientati' pe unii 'oficiali' care bat campii?
c) Daca vreti, putem gasi o zi in care sa mergem SA VA ARAT ORASUL! Cel real, cel in care traim, muncim, ne platim darile fata de stat si primarie. Fiti realisti! Mincinosii ..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective