Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PALEU SI OMER: Un cuplu pentru nationala României

PALEU SI OMER: Un cuplu pentru nationala României

• vicepresedintele Federatiei Române de Handbal, Petru Paleu, a anuntat numirea lui Aihan Omer pe postul de antrenor al echipei nationale a României de handbal masculin • obiectivul „Turcului“ este calificarea la CM 2009, din Croatia • „ma bucur ca am reusit“, a declarat Petru Paleu • „mi-ar place sa fac echipa cu domnu Paleu în preliminariile CM 2009“, a precizat si Aihan Omer •

Petru Paleu, vicepresedintele Federatiei Române de Handbal, a radiat ieri de bucurie cînd si-a vazut visul cu ochii: Aihan Omer, antrenor al nationalei de handbal masculin a României. Totul s-a decis ieri, la Durau, în urma sedintei Consiliului de Administratie al FRH. Este un vis devenit realitate dupa o perioada îndelungata, de pe vremea cînd tehnicianul facea istorie pentru România cu FibrexNylon Piatra Neamt. Atunci, echipa în care straluceau Pîrîianu, Alexandru, Spiridon, Armanu, Iacob sau Bibirig reusea prima calificarea în grupele Ligii Campionilor pentru o formatie de handbal masculin din România. Fibrex facea instructie atît în campionat, cît si în Cupa României si dadea „grosul“ echipei nationale. De atunci, Paleu credea în „steaua“ lui Omer si în potentialul acestuia de a conduce nationala tricolora spre un turneu final de Campionat Mondial sau de Campionat European, dupa o pauza de mai bine de 10 ani. „Ma bucur ca am reusit sa dovedesc ca este alegerea cea mai buna. M-am zbatut si îmi pare foarte bine ca a fost ales un antrenor cu rezultate excelente în ultimii ani în handbalul masculin românesc“, a declarat Petru Paleu, vicepresedintele Federatiei Române de Handbal. Acesta a mai spus ca în perioada urmatoare va face tot ce îi va sta în putinta pentru ca selectionata tricolora sa aiba conditiile cele mai bune si sa poata pregati asa cum se cuvine preliminariile Campionatului Mondial din Croatia 2009, cînd va întîlni Cipru si Letonia, cît si dubla de la baraj. „Mi-ar placea mult sa fiu alaturi de Aihan Omer si voi face asta, chiar daca, în acelasi timp, trebuie sa ma ocup si de organizarea Campionatului European de Tineret din 2008, turneu final care va avea loc în România“, a mai spus Petru Paleu.

Omer, suprins de decizia de la Durau

Aihan Omer a mai trecut în CV-ul sau o noua victorie în handbalul masculin românesc pe tarîm nemtean, dupa succesiunea de performante din anii 2002 si 2003, de aceasta data învingîndu-l pe Vasile Stînga în cursa pentru postul de selectioner la baieti. „Turcul“ s-a declarat surprins de decizia luata ieri în sedinta care a avut loc la Durau si la care au luat parte personalitati ale handbalului românesc, precum Cristian Gatu, Mihail Marinescu, Gheorghe Tadici, Valentin Samungi, Stefan Birtalan, Popa Sevistean, Lascar Pana si Ion Gavrilescu. Rezultatul votului a fost urmatorul: 8 pro Omer, 3 pro Stînga si 2 abtineri. „Nu ma asteptam sa iasa acest rezultat, iar eu sa fiu numit antrenorul principal al nationalei de handbal masculin a României. Sincer sa fiu, credeam sa Vasile (n.r. - Stînga) va fi cel numit în functia despre care vorbim. Stiam ca are mai multi simpatizanti printre membrii conducerii federatiei. Ma bucur ca au fost alegeri democratice si ca membrii Consiliului de Administratie au luat decizia de a ma numi în functia de selectioner al echipei de baieti“, a afirmat Aihan Omer. Tehnicianul va fi si antrenorul formatiei UCM Resita, echipa care a terminat în sezonul precedent pe locul 4 în Liga Nationala si a cîstigat Cupa Challenge, la un an dupa ce Steaua reusise aceeasi performanta. Omer a precizat ca atît el, cît si Vasile Stînga au depus cîte un dosar cu strategiile gîndite pentru campania de calificare a României la Campionatul Mondial din 2009. „Ma mir ca am primit acceptul Federatiei pentru numai un an, cu posibilitate de prelungire daca mergem la Mondiale, desi pîna acum ceilalti antrenori ai nationalei erau numiti pe perioade mai lungi, de cîte 2-3 sau chiar 4 ani. Este foarte putin timp pentru aceasta functie, dar am încredere ca vom merge la Mondiale“, a mai spus Omer. El crede ca în concursul pentru ocuparea postului de selectioner a contat mult si performantele ca antrenor înscrise în CV-ul depus odata cu dosarul. Aihan Omer nu a ascuns faptul ca îl doreste în „umbra“ pe Petru Paleu, în tentativa de a readuce România la mondiale sau europene dupa o pauza de 14 ani. „Foarte bucuros as fi sa refacem acea echipa de conducere de la FibrexNylon din urma cu cîtiva ani. Este un om în care am mare încredere, dar cred ca astfel de decizii vor fi luate în viitorul imediat apropiat. Cît despre jucatori, avem baieti care au acumulat destula experienta în partidele din ultimele preliminarii, cît mai ales în cele din cupele europene“, a încheiat Aihan Omer.

Omer, un antrenor cu CV impresionant

Cartea de vizita a lui Aihan Omer este bogata: 5 titluri în Liga Nationala ca antrenor principal cu Minaur (1999), Fibrexnylon Piatra Neamt (2002, 2003), HCM Constanta (2004, 2006); de 4 ori cîstigator al Cupei României ca antrenor principal cu Minaur (1999), Fibrexnylon Savinesti (2002, 2003), HCM Constanta (2006); cîstigator al Cupei Challenge cu UCM Resita (2007). A fost primul antrenor care a calificat o echipa româneasca în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2003-2004, performanta înregistrîndu-se cu FibrexNylon Piatra Neamt. A fost antrenor secund la echipa nationala în trei campanii de calificare, în 1999, alaturi de Petre Ivanescu, si în 2003-2004, alaturi de Radu Voina. Prima actiune a nationalei tricolore de handbal masculin va fi pe 26 septembrie, România urmînd sa întîlneasca Germania, campioana mondiala, într-un meci amical care va avea loc în fieful nemtilor, la Wetzlar.

Articol afisat de 1598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective