Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Balet“ elegant cu mandatul consilierului Baciu

„Balet“ elegant cu mandatul consilierului Baciu

• fostul liberal pietrean si-a mai prelungit cu o luna sederea Ă®n Consiliul Local, pe motiv ca nu i-a fost rezolvata contestatia la partid • liberalul Serban Stratila spune ca atitudinea lui Baciu de a tine cu dintii de functie este penibila • „Ă®n orice caz, noi am depus actiune Ă®n instanta“, spune presedintele PNL Piatra Neamt •

Pentru a treia oara consecutiv, fostul liberal Andrei Baciu a umblat fructuos cu fofîrlica în Consiliul Local pietrean, reusind sa mai obtina o luna de mandat. Functia de consilier pe care înca o ocupa în mod uzurpator si total în afara legii i-a fost pastrata, desigur, cu complicitatea tuturor colegilor sai din legislativul local. În sedinta din amurgul zilei de joi, alesii pietreni au reusit sa puna în scena un balet elegant cu mandatul de consilier al domnului Baciu, prestatia fiind demna de toate aplauzele publicului spectator si cu drept de vot. Înainte de a aproba ordinea de zi a sedintei, care avea punctul 38 proiect de hotarîre privind încetarea de drept a mandatului de consilier la domnului Andrei Baciu, acesta s-a gîndit sa propuna colegilor retragerea proiectului de pe ordinea de lucru pe motiv pur politic: ca are probleme în partidul care l-a dat afara.
„Eu am depus contestatie la Partidul National Liberal cu privire la clarificarea situatiei mele Ă®n acest partid. Nu am primit, Ă®nca, raspuns. Pe buna dreptate, si va multumesc pentru asta, Ă®n sedinta trecuta nu ati votat Ă®ncetarea de drept a mandatului meu de consilier local. Cred ca acum, daca tot nu sĂ®nt elemente noi fata de data trecuta, cu acceptul primarului Gheorghe Stefan care este initiatorul proiectului de hotarĂ®re, ar trebui sa retragem proiectul 38 de pe ordinea de zi“, a cuvĂ®ntat Andrei Baciu Ă®n fata colegilor. Secretarul Vasile Visan i-a gasit si baza legala pentru aceasta rugaminte: orice proiect aflat pe ordinea de zi poate fi retras Ă®nainte ca ordinea de zi sa fie votata. Ceea ce s-a si Ă®ntĂ®mplat, mai ales ca primarul Stefan n-a avut nimic Ă®mpotriva „daca voteaza consilierii“. Toti consilierii au fost de acord.
„Saga“ lui Andrei Baciu a Ă®nceput pe 31 martie 2007, cĂ®nd a fost dat afara din PNL pe motiv de nerespectare a statutului partidului. Teoretic, legea Ă®i aduce la pachet si pierderea calitatii de consilier local la Piatra Neamt. Practic, de patru luni de zile Andrei Baciu trage de timp si nu vrea Ă®n ruptul capului sa plece din consiliul municipal. Si nici ceilalti consilieri nu-l lasa. Andrei Baciu a depus Ă®ntr-adevar o contestatie la PNL, la Comisia de Onoare Etica si Arbitraj, pentru a Ă®ntoarce decizia prin care conducerea liberalilor nemteni l-a exclus. Contestatia a ajuns acum trei luni pe masa presedintelui acestei comisii, Valeriu Andrita, de asemenea consilier local. Care a tras de timp cĂ®t a putut, n-a rezolvat contestatia lui Baciu si, Ă®ntre timp, a si parasit comisia de onoare a PNL-ului judetean. Recent, PNL Neamt a avut alegeri de sefi, ocazie cu care s-a schimbat componenta juriului ce trebuie sa-l rezolve pe Andrei Baciu, presedintele comisiei noi fiind, de data aceasta, Liviu Bumbu. PĂ®na acum nu a fost luata Ă®n discutie problema Andrei Baciu, dar se pare ca noua comisie dezbate contestatia astazi. Asta nu schimba cu nimic actiunile alesilor locali pietreni, indiferent de coloratura politica. Conducerea PNL Neamt a anuntat ca nu mai accepta taraganari eterne si a notificat prealabil Consiliul Local ca Ă®l va actiona Ă®n instanta pentru nerespectarea statutului alesilor locali. Cum notificarea a avut efect mai mult de-o gramada, PNL Neamt s-a tinut de cuvĂ®nt si a deschis actiune Ă®n instanta.
„Se va rezolva si contestatia domnului Andrei Baciu, dar nu vad ce legatura are asta cu Consiliul Local. Consider ca situatia lui Ă®n interiorul partidului nu are legatura cu respectarea legii Ă®n Consiliul Local. Legea cere doar decizia organizatiei judetene, nu documente interne de partid. ĂŽn orice caz, noi am depus, ieri, actiune Ă®n justitie. Prin modul Ă®n care actioneaza, Andrei Baciu nu face decĂ®t sa confirme justetea deciziei de excludere pe care a luat-o conducerea partidului. Consider ca si-a compromis definitiv sansele de a reveni Ă®n PNL. Este o atitudine penibila de a se agata de o functie pe care a obtinut-o fiind pe listele Partidului National Liberal“, a declarat senatorul Serban Stratila, presedintele PNL Piatra Neamt.

Articol afisat de 1394 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 29.07.2007 04:43
Baciu asta este un personaj ridicol pana in varful unghiilor !
Aparitiile lui televizate seamana cu partitura diverselor personaje din filmele proaste, este atat de penibil, lipsit de bun simt si da impresia ca este posesorul unui intelect subliminal, incat te intrebi pe buna dreptate :
"Ce dracul cauta paiatza asta in Consiliul Local ?!"
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective