Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tragedie cu doi nemteni morti, la Padova

• doi tineri din Adjudeni, comuna Tamaseni, au sfîrsit într-un accident în Italia • ei se aflau pe un motoscuter si s-au izbit într-un stîlp • familiile au început demersurile pentru aducerea în tara a corpurilor neînsufletite •

Locuitorii din satul Adjudeni, comuna Tamaseni, sînt în doliu dupa ce doi tineri au murit, sîmbata, 28 iulie, în Italia, în urma unui accident de motoscuter, în apropierea localitatii Padova. Familiile lui Teofil Mihoc si Liviu Giurci spun ca tragedia în care si-au pierdut viata cei doi tineri, în vîrsta de 27, respectiv 23 ani, s-a produs dupa ce motoscuterul pe care se aflau s-a izbit violent de un stîlp aflat pe marginea soselei.
Dupa identificarea celor doua victime, autoritatile din Padova au înstiintat cele doua familii. Sora uneia dintre victime a plecat, luni, în Italia pentru a se ocupa de actele de repatriere ale celor doua corpuri neînsufletite. Teofil Mihoc se afla la munca, în Italia, de sapte ani si, în urma cu patru luni, si-a chemat si prietenul, Liviu, cu care avea sa moara în accidentul de motoscuter.
Comunitatea localitatii Adjudeni a fost socata la auzul vestii ca doi fii ai satului au murit în strainatate. Teofil Mihoc provenea, conform spuselor parintelui paroh, Aurel Istoc, dintr-o familie „de mijloc“, rudele disperate ale acestuia începînd, deja, demersurile pentru repatrierea trupurilor neînsufletite. „Din cîte am înteles, accidentul în care si-au pierdut viata baietii s-a produs în apropierea orasului Padova, pe o autostrada. Cei doi au intrat pe un sector de drum unde se efectuau lucrari, mai bine zis se pregatea terenul pentru turnarea de asfalt. Una dintre roti le-a fugit, s-au rasturnat si s-au zdrobit de un parapet sau stîlp de beton. Mama unuia dintre ei a trecut chiar astazi pe la noi, la biserica, pentru ca sa anunte înmormîntarea, dar nu se stie cu exactitate cînd va avea loc. Rudele de acasa tin legatura prin telefon cu cei care au plecat sa-i repatrieze, urmînd ca asa sa aflam si noi cînd vor fi adusi. Oricum, înhumarea, cel mai probabil, va fi saptamîna aceasta. Familiile au posibilitati materiale sa se ocupe de cele necesare, nefiind în evidentele asociatiei de binefacere pe care o patroneaza parohia noastra. Este tragic ce s-a întîmplat, Dumnezeu sa-i odihneasca!“, a mentionat parintele paroh Aurel Istoc. Nici autoritatile locale nu au ramas impasibile la drama petrecuta în comunitate. Primarul Ironim Andrici a mentionat ca, alaturi de reprezentantii administratiei publice, este aproape de cei care i-au cunoscut si iubit pe Teofil Mihoc si Liviu Giurgi. „Pe familia Mihoc o cunosc chiar foarte bine si stiu ca au plecat în Italia, dupa baiat. Celalalt tînar decedat, din cîte stiu, nu avea nici mama, nici tata. Este groaznic faptul ca si-au pierdut vietile atît de tineri“, a mentionat primarul comunei Tamaseni.

Articol afisat de 2096 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective