Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 10 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Flutur, vinovat de boala porcilor

Flutur, vinovat de boala porcilor

• Ilie Sîrbu sustine ca epidemia de pesta porcina scoate la iveala neregulile comise de Gheorghe Flutur • PSD propune constituirea Comisiei parlamentare de ancheta care sa analizeze felul în care s-au cheltuit banii în cazul gripei aviare •

Vicepresedintele PSD Ilie Sîrbu sustine ca epidemia de pesta porcina aparuta în judetul Timis, scoate la iveala neregulile comise de fostul ministru al agriculturii Gheorghe Flutur (foto) pe timpul mandatului sau.
ÃŽntr-o declaratie de presa difuzata miercuri, Ilie Sîrbu, si el fost ministru al agriculturii, sustine ca, „în situatia actuala de criza fara precedent“, Protan SA - societatea care a obtinut, în perioada mandatului lui Flutur, monopolul pentru zece ani în privinta gestionarii si neutralizarii deseurilor de origine animaliera la nivelul întregii tari - „nu are capacitatea de a interveni în fermele companiei americane Smithfield, unde vor fi eutanasiati în continuare zeci de mii de porci“.
Potrivit lui Ilie Sîrbu, consortiul format între Protan si Atev - o societate din Ungaria - primeste 0,21 euro/kg de deseu neutralizat de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, din cadrul Ministerului Agriculturii.
„Protan a încheiat opt contracte cu Agentia Domeniilor Statului (ADS), cîte unul pentru fiecare zona a tarii, cu posibilitatea de prelungire. Statul a acceptat sa plateasca, anual, aproximativ 37,8 milioane de euro. Daca ar fi acordat o singura subventie de 10 milioane de euro pentru modernizarea abatoarelor care detin deja incineratoare, statul ar fi economisit peste 27 de milioane de euro“, sustine Ilie Sîrbu.
El afirma ca în ultimii doi ani Protan „si-a dovedit incapacitatea de a opera la nivelul întregii tari“.
În acest context, vicepresedintele PSD readuce în discutie si problema gripei aviare.
Potrivit lui Ilie Sîrbu, PSD propune constituirea Comisiei parlamentare de ancheta care sa analizeze modul în care s-au efectuat unele concesionari de activitati, precum si felul în care s-au cheltuit sumele de bani în cazul gripei aviare.
„La vremea respectiva (cînd a fost gripa aviara - n.r.), am atras atentia primului-ministru ca bugetul statului a fost prejudiciat cu milioane de euro, care au fost aruncati pe apa de ploaie folosita de firme apropiate domnului Gheorghe Flutur pe post de solutie dezinfectanta, lucru confirmat public de actualul ministru Decebal Traian Remes (...). ÃŽn ciuda probelor prezentate în motiunile depuse pe aceasta tema si în declaratiile politice, domnul Flutur s-a bucurat de protectia premierului, acesta din urma refuzînd orice dialog pe aceasta tema, cerîndu-i, la vremea respectiva, presedintelui (PSD - n.r.) Mircea Geoana excluderea din partid a subsemnatului si a colegului meu Petru Daea“, aminteste Ilie Sîrbu.

Articol afisat de 1257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective