Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Verdictul pentru directoarea „Astampilitei“, amînat de concedii

Verdictul pentru directoarea „Astampilitei“, amînat de concedii

• Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar va analiza, saptamîna viitoare, faptele comise de directoarea Grupului Scolar Economic Administrativ • între timp, si Politia desfasoara o ancheta proprie •

Profesoara Laura Lazar, directoarea Grupului Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt, se bucura de o perioada de liniste, care va mai tine o saptamîna, pentru ca la Inspectoratul Scolar nu sînt suficienti oameni care sa se întruneasca si sa ia o decizie în legatura cu faptele pe care le-ar fi comis aceasta. Ce masuri se vor lua împotriva ei, pentru ca a decis cu de la sine putere sa confectioneze o stampila pe care sa o aplice pe documentele care tineau de unitatea de învatamînt pe care o conduce, vom afla la jumatatea saptamînii viitoare. Profesorul Eugen Dinu Vasiliu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar, a declarat ca, în aceasta perioada, multi dintre membrii Consiliului de Administratie sînt în concediu si nu se poate întruni forul decizional. „Saptamîna viitoare, cred ca miercuri sau joi, va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie la Inspectoratul Scolar. Pîna pe 20 august, multi dintre inspectori, membri CA, sînt în concediu. Cînd ne vom întruni, vom decide ce sanctiune i se va aplica profesoarei Laura Lazar. ÃŽn aceasta perioada, si Politia desfasoara o ancheta, pe acelasi caz. Concluziile le va înainta la Parchet. ÃŽn functie de rezultatul cercetarilor Politiei, daca acestea vor fi agravante, noi vom reveni asupra deciziei în cazul în care în Consiliul de Administratie se va lua o masura mai blînda“, a declarat adjunctul Eugen Dinu Vasiliu.
Conform Statutului cadrelor didactice, profesoara Laura Lazar risca sa primeasca o atentionare verbala, sa i se diminueze salariul, sa fie eliberata din functie, sa i se interzica dreptul de a mai detine functie de conducere si, cea mai grea pedeapsa, sa fie exclusa din învatamînt. Acum, însa, se lucreaza si se negociaza prevederile pentru un nou statut. Daca viitorul cadru legal va contine, pe lînga alte prevederi, si posibilitate radierii celei mai grele pedepse care i se poate aplica unui cadru didactic - excluderea din învatamînt, dupa o perioada de cel mult zece ani, atunci Laura Lazar ar putea ajunge o pensionara provenind din sistemul educational, chiar daca a produs un ditamai scandalul.

Stampila pentru „Grup Scolar“ SRL

Schimbarea denumirii Ministerului Educatiei si Cercetarii în Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului odata cu înlocuirea lui Mihail Hardau cu Cristian Adomnitei a bulversat întregul sistem de învatamînt românesc. Aceasta din cauza faptului ca a fost nevoie sa se schimbe toate siglele scolilor si liceelor, plus stampilele aferente. La fel ca toate unitatile de învatamînt, si Grupul Scolar Economic Administrativ a ajuns sa nu aiba sigiliu, dar sefa acestei institutii a decis sa confectioneze una, desi astfel de stampile se produc doar de catre Monetaria României si nu la orice SRL, fiind vorba de niste stampile securizate. Acum va veni timpul sa dea socoteala pentru gafa comisa. Stampila buclucasa a fost confiscata si depusa într-un seif bancar. Cînd a cerut realizarea respectivului sigiliu, Laura Lazar nu s-a consultat cu cei de la Inspectoratul Scolar, care i-ar fi explicat care este regimul acestor stampile. Dupa ce s-a vazut cu noua stampila, directoarea i-a înmînat-o secretarei, care s-a apucat sa stampileze actele. Din pacate sau din fericire, un document cu stampila buclucasa a ajuns si la ISJ Neamt, gafa iesind la lumina. Asa nu s-a ajuns în situatia ca absolventii de la Grupul Scolar Economic Administrativ sa se trezeasca pe diplomele de BAC cu o stampila falsa, ceea ce ar fi atras nulitatea actelor.
Ancheta efectuata a aratat ca stampila a fost aplicata numai pe cîteva adeverinte de elev, cîteva foi matricole si pe documentul care a ajuns la Inspectoratul Scolar.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective