Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 21 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Cred ca pot urca între cele mai bune saritoare din lume“

„Cred ca pot urca între cele mai bune saritoare din lume“

• interviu realizat cu atleta pietreanca Alina Militaru

Alina Militaru, legitimata la Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt, a plecat ieri spre Japonia, acolo unde vor avea loc Campionatele Mondiale de Atletism în aer liber si implicit proba de saritura în lungime, la care este acceptata conform baremului Federatiei Internationale de Atletism. ÃŽntrecerea se va desfasura la Osaka, în perioada 25 august - 2 septembrie. Pietreanca a plecat cu obiectivul declarat de a-si depasi propriul record personal, dar mai ales cu gîndul la o calificare în finala competitiei din „Tara Soarelui Rasare“.
Alina Militaru, singura românca în proba de saritura în lungime, se afla la prima sa participare la o editie a CM de atletism în aer liber, dupa ce în ultimii ani a concurat la europene, de doua ori în sala, la Madrid (2005) si Birmingham (2007), si la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004.

Reporter: Cum te simti înainte de prima ta participare la o editie a Campionatului Mondial de Atletism?
Alina Militaru:
Acum totul este foarte bine. Plecam spre Osaka cu gîndul de a realiza o performanta si am încredere în fortele proprii. Este prima mea participare la un Campionat Mondial pentru seniori si realizez ca toti ochii lumii sportului vor fi atintiti catre Osaka.
Rep.: Ai emotii?
A.M.:
Absolut. Am emotii, doar ma duc la un Campionat Mondial. Oricum, nu conteaza pentru mine ce competitie este, pentru ca mereu am emotii. Este ceva normal si cred ca si la 35 de ani voi avea. Cred ca este imposibil altfel. Cu cît te implici mai mult si pui mai multa pasiune, cu atît vrei mai mult si atunci ai emotii.
Rep.: La ce te astepti la Osaka, stiind care este starea ta si stiind felul în care te-ai pregatit?
A.M.:
Ma astept la o calificare în finala probei, pentru ca îmi doresc foarte mult asa ceva. Stiu ce concurente vor fi si stiu ce performante a avut fiecare în ultima perioada. Numele nu ma sperie, mai ales ca acolo, la Osaka, toate vom concura în aceleasi conditii. Pîna acum, fiecare a sarit pe unde a participat la competitii în lume, acum însa vom începe toate de la zero.
Rep.: Cum va fi din nou alaturi de cele mai bune sportive din lume?
A.M.:
Vor fi momente placute în compania elitei mondiale a acestei probe. Voi concura cu Lebedeva, Naide Gomes, Kluft, alte sportive din Rusia, Brazilia, Spania sau Japonia. Vor fi deci concursuri frumoase, atît în calificari, cît si în finala.
Rep.: Unde e mai greu, în calificari sau în finala?
A.M.:
Pai fiecare concurs în parte are dificultatea sa. Calificarile sînt primele, deci sînt mai grele, dar si pentru ca ai la dispozitie numai trei încercari sa prinzi un loc în finala. Finala este cu totul alt concurs. Acolo ai sase încercari la dispozitie, deci ai mai multe sanse de a scoate un rezultat mare.

„Vreau sa îmi depasesc propriul record personal“

Rep.: Ce obiectiv ai de îndeplinit în Japonia?
A.M.:
Trebuie sa prind finala. Asta îmi doresc foarte mult si acesta este si obiectivul impus de Federatia Româna de Atletism. Cred ca pot urca între cele mai bune saritoare din lume.
Rep.: Dar parca este vorba si de un obiectiv personal...
A.M.:
Da, este vorba si despre asa ceva. Vreau sa îmi depasesc propriul record personal. Acum este de 6.73 metri si vreau sa mi-l îmbunatesc la Osaka.
Rep.: Antrenorul tau, Ion Iorga, zicea ca o saritura de peste 6.73 metri îti poate aduce chiar o clasare în primele sase sportive ale lumii. Esti de acord?
A.M.:
Nu vreau sa ma gîndesc la ce performanta mi-ar putea aduce o saritura de peste 6.73 metri. Ma gîndesc doar ca vreau o prezenta în finala probei si stabilirea unui nou record personal.
Rep.: Te simti bine cînd te gîndesti ca îl vei avea pe antrenorul tau în tribune în timpul celor doua concursuri?
A.M.:
Este normal sa fie asa, pentru ca domnul profesor ma ajuta mult. Va fi alaturi de mine si acesta este cel mai important lucru. Va fi mai usor sa ma acomodez cu toate pe acolo, avîndu-l pe el în preajma.
Rep.: Ca o coincidenta, merge Ion Iorga cu tine iar la un Campionat Mondial si tot într-o tara asiatica. Crezi ca se poate repeta si o performanta ca aceea din 2003?
A.M.:
Nu cred în coincidente. Eu cred numai în lucruri reale. Atunci în 2003 a fost cu mine la Campionatul Mondial Universitar. Erau alte vremuri, alte adversare, alte conditii. Acum, toate se schimba total. Eu nu ma gîndesc la coincidente, ci numai la faptul ca vreau o prezenta în finala.
FOTO: Alina Militaru, prima sportiva a CS Ceahlaul la un mondial de seniori

Articol afisat de 1713 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective