Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 21 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Executii publice în Iran

• trei barbati au fost spînzurati pentru un viol • organizatiile pentru drepturile omului critica dur pozitia regimului de la Teheran •

Trei barbati au fost executati public, prin spînzurare, duminica, în Iran, fiind gasiti vinovati pentru violarea unei femei, acesta fiind ultimul caz de executie publica din ultimele luni, pe fondul criticilor dure din partea organizatiilor internationale pentru apararea drepturilor omului, informeaza Associated Press.
Cei trei barbati au fost executati în orasul Saveh, la sud-vest de capitala Teheran. „Sentinta a fost dusa la îndeplinire dupa ce a fost confirmata de catre Curtea Suprema“, a declarat procurorul-general Reza Shah-Karami.
Organizatia Amnesty International a avertizat ca în Iran se înregistreaza una dintre cele mai ridicate rate ale executiilor din lume, numarul executiilor în anul 2006 fiind de 177, dublu fata de anul anterior. Teheranul a replicat afirmînd ca nu face decît sa aplice legea islamica (Sharia), în vigoare în Iran. ÃŽn cursul unei campanii împotriva criminalitatii si a „comportamentului imoral“, desfasurata în ultimele trei luni, politia iraniana a arestat zeci de traficanti de droguri, violatori si ucigasi. Cel putin 34 de persoane au fost executate în ultimele 33 de zile, multe dintre ele în public, cazul cel mai cunoscut fiind cel al spînzurarii a doi barbati la Teheran, pe 2 august, pentru uciderea unui judecator care dictase pedeapsa cu închisoarea împotriva cîtorva disidenti reformisti.
La începutul acestei luni, Uniunea Europeana s-a declarat „profund îngrijorata de seria de executii publice colective care au avut loc în mai multe regiuni din Iran în ultima luna, ca si de cresterea numarului sentintelor de condamnare la moarte în aceasta tara“.

Articol afisat de 2564 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 21.08.2007 08:02
Si la noi ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea,
poate atunci s-ar mai reduce numarul de crime, violuri, talharii, etc.
Dar UE nu ne da voie, asa ca-i vom vedea mult timp de acum incolo pe alesii de la Bucuresti cat si pe cei locali, furand ca in codru !
Ad�ugat de constanta la data 21.08.2007 11:30
Sa nu ucizi!
Pentru Tzepelica
Daca s-ar 'reintroduce' pedeapsa cu moartea, ati accepta sa fiti cel care decide aplicarea ei si chiar sa fiti 'calaul'? Poate! Sunt multi 'oameni de bine', unii chiar ajunsi pe posturi inalte 'in tarlaua noastra', care au decis sa-l impuste pe 'impuscat'; n-au nici o urma de regret, chiar se lauda cu asta spunand ca au salvat mii de vieti (pe care cred ca aveu de gand sa le sacrifice 'la schimb')! Poate lor, dintr-un suprem gest de bunavointa, le-as aplica pedeapsa asta! PEDEAPSA CU VIATA mi se pare mult mai potrivita si mai dura: sa traiesti o viata in care sa regreti ceea ce ai facut, in care visele sa-ti fie bantuite de fantomele trecutului, sa refaci iar si iar scenarii posibile pentru a rezolva o situatie imaginara... Dar cred ca ei nici macar atata putere nu au: sa-si aminteasca ce-au facut! Scenariul lor li se pare atat de real incat chiar il cred realitate! Dumnezeu sa-i aiba in grija!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective