Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
LOTO 6/49 si VIP-urile

LOTO 6/49 si VIP-urile

• persoanele publice au prins, de asemenea, „febra loteriei“ • primarul de Piatra Neamt va juca 100 de lei la Loto • Ă®n cazul unui cĂ®stig, primarul de Roman ar investi Ă®n... mass-media • si omologii sai din mediul rural sĂ®nt tentati de investitii • pe presedintele Consiliului Judetean, reporterii Monitorul l-au „convins“ sa joace • am reusit sa-l „corupem“ pĂ®na si pe protopopul de Roman • prefectul Mocanu a declarat ca nu va juca •

Mirajul fabulosului cĂ®stig de la Loto 6/49, care se ridica la peste 10 milioane de euro, nu i-a lasat impasibili nici pe oamenii de seama din judet, desi majoritatea au, deja, o stare materiala care le permite un trai peste medie. ĂŽncepĂ®nd de la primari, functionari, politisti, cadre medicale sau chiar... preoti, mai toate persoanele publice au declarat ca vor juca macar o varianta simpla, Ă®n speranta ca vor pune mĂ®na pe potul cel mare. CĂ®nd vine vorba despre „vĂ®ndut pielea ursului din padure“, adica modul Ă®n care ar fi cheltuite milioanele de „euroi“, parerile sĂ®nt Ă®mpartite, majoritatea celor intervievati declarĂ®nd ca vor recurge la investitii. De un Ferrari, un yaht sau o vila Ă®n paradisurile tropicale, de exemplu, nu a vorbit nimeni, Ă®nsa, probabil, si astfel de gĂ®nduri zac Ă®n mintile Ă®nfierbĂ®ntate de posibilitatea cĂ®stigului, indiferent de conditia materiala a romascanilor care merg, plini de speranta, cu numerele Ă®n cap sau lasĂ®ndu-se la voia hazardului la agentiile Loto.
Revenind la VIP-uri, Gheorghe Stefan, primarul de Piatra Neamt, a declarat: „Nu mi-am luat bilet, dar sincer sa fiu, am de gĂ®nd sa Ă®mi iau. Voi da 100 ron pentru acel bilet. Aceasta este suma pe care o voi risca pentru tragerea de duminica seara. Nu m-am gĂ®ndit ce voi face cu banii, daca voi cĂ®stiga“.
Singurul edil care a sustinut sus si tare ca nu-l intereseaza jocurile de noroc a fost primarul comunei BĂ®ra, Adrian Stirbu. „Nu mai am «nici o treaba» cu aceste jocuri de pe vremea lozurilor Ă®n plic. Mama a lucrat la o astfel de agentie si aducea, din cĂ®nd Ă®n cĂ®nd, acasa, cĂ®te o punga plina cu astfel de «ravase cu noroace». Pe vremuri costa 300 de lei o punga si, din tot cĂ®stigul ce se strĂ®ngea, de cele mai multe ori abia acoperea cheltuiala. Tot munca e «sfĂ®nta»“, a declarat primarul Adrian Stirbu. Parerile omologilor acestuia difera radical. Seful administratiei publice locale din Roman, de exemplu, nu a lasat sa treaca pe lĂ®nga el aceasta oportunitate. „SaptamĂ®na trecuta nu am jucat, dar acum voi opta pentru o varianta combinata, Ă®n valoare de un milion de lei vechi. Am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa joci aceleasi numere, ci ar fi mai bine sa le alegi din urna. Daca voi cĂ®stiga, Ă®n primul rĂ®nd voi cumpara cotidianele «Monitorul» si «Ziarul de Roman», dupa care voi mai vedea“, a mentionat primarul Dan Ioan Carpusor.

Planuri... planuri

ĂŽn rĂ®ndul primarilor din mediul rural domina gĂ®ndul ca banii cĂ®stigati de la Loto si-ar gasi cel mai bine locul Ă®n investitii. Potul cel mare l-a determinat chiar si pe seful administratiei din Valea Ursului, ce nu a mai jucat pĂ®na Ă®n prezent, sa opteze pentru o varianta. „Daca toti merg «ca Ă®necatii» la Loto, m-am gĂ®ndit sa Ă®ncerc si eu. Nu stiam ce numere sa joc, asa ca l-am rugat pe domnul viceprimar, care oricum a mers pĂ®na la Roman, sa puna si pentru mine o varianta, la Ă®ntĂ®mplare. Daca voi cĂ®stiga, are 10% «partea lui». Restul Ă®i voi investi, asa este, de regula, gĂ®ndirea de primar“, a specificat primarul Viorel Smeria. Mai aproape de Roman, Petrica Prichici, primul gospodar de la Ion Creanga, a afirmat ca va opta pentru o singura varianta. „Este, Ă®ntr-adevar, o suma foarte tentata pentru toata lumea. Daca ar fi sa cĂ®stig, voi investi Ă®n agricultura, pentru ca sĂ®nt profesionist Ă®n domeniu. As aduce utilaje ultraperformante si as demonstra ca si la noi se poate face productie «ca la carte»“, a afirmat primarul Petrica Prichici.
Pe de alta parte, comandantul Politiei Municipiului Roman are un plan mult mai simplu Ă®n eventualitatea Ă®n care va ghici cele sase numere: sa cheltuiasca bani „la greu“. „SaptamĂ®na trecuta nu am jucat, dar de data aceasta o voi face. Oricum, nu dau mai mult de o varianta sau doua. Ce voi face apoi? Sa cĂ®stig mai Ă®ntĂ®i si apoi sigur se va gasi pe ce sa-i cheltuiesc. Despre corectitudinea loteriei nu se poate vorbi, atĂ®t timp cĂ®t exista organe abilitate care o suprevegheaza atent“, a declarat subcomisarul Dragos Balau.

Politicieni sceptici

Pe presedintele Consiliului Judetean, reporterii Monitorul l-au „convins“ sa joace: „Nu ma gĂ®ndisem sa joc, eu nefiind un pasionat. Am alte vicii, iar dupa cum stiti, suma viciilor este constanta, asa ca acesta nu mai are loc. Dar daca tot m-ati sunat, o fi si acesta un semn, chiar am sa cumpar un bilet. ĂŽn cazul Ă®n care voi cĂ®stiga, nu voi face pomeni, pentru ca nu sĂ®nt de acord cu asta. As investi banii, ceea ce Ă®nseamna ca astfel as crea locuri de munca si as plati si impozite la stat. Statul, apoi, prin sistemul sau de protectie sociala, Ă®i va ajuta pe cei saraci“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
Deputatul Marius Rogin, presedintele democratilor nemteni, nu era foarte convins ca va juca: „S-ar putea sa cumpar un bilet, dar nu cred ca voi cĂ®stiga, pentru ca «nu ma consider destul de prost ca sa am un noroc asa de mare». Oricum, suma este imensa pentru oricine de pe mapamond, 10 milioane de euro Ă®nseamna foarte mult si Ă®n tarile bogate. La noi poate ca nu pare chiar asa de mare, pentru ca unii au facut mult mai multi bani furĂ®nd. ĂŽn cazul Ă®n care, totusi, voi cĂ®stiga, o parte din suma o voi investi Ă®n Partidul Democrat, singurul partid curat“, a declarat deputatul Marius Rogin.
Sceptic Ă®n privinta sanselor de cĂ®stig s-a declarat si deputatul Ioan Munteanu, seful PSD Neamt: „SaptamĂ®na trecuta am jucat o varianta, dar fiica mea si sotia m-au «corupt». Eu nu prea cred ca voi cĂ®stiga, pentru ca n-am cĂ®stigat nici macar cinci lei niciodata Ă®n viata. Am sa pun si acum o varianta simpla, purtat de val, pe lĂ®nga cele puse de membrii familiei, desi nu cred ca voi cĂ®stiga, este o sansa la 14 milioane. ĂŽn cazul Ă®n care voi ghici, voi face asa cum procedeaza toata lumea, chiar daca voi mai da cuiva ceva, majoritatea banilor Ă®i voi pastra pentru mine si familia mea. Cei care spun ca vor da banii saracilor sau altcuiva, asta nu Ă®nseamna decĂ®t ipocrizie sau campanie electorala, ca Ă®n cazul unor binecunoscuti politicieni care dau bani nevoiasilor cĂ®nd Ă®i filmeaza televiziunile“, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.

Hai cu „Fundatia «Monitorul»“!

Protopopul de Roman, parintele Aurel Florin Tuscanu, s-a declarat din start Ă®mpotriva jocurilor de noroc, Ă®nsa, Ă®n mod cu totul surprinzator, s-a declarat dispus sa joace sase numere pentru... o cauza nobila. „Nu joc la nici un fel de Loto, dar, daca tot mi-ati amintit, spuneti niste numere si o sa pun un bilet. Daca va fi cĂ®stigator, cu banii voi Ă®nfiinta o fundatie culturala cu numele «Monitorul»“, a declarat preotul Aurel Florin Tuscanu, notĂ®nd sase numere la Ă®ntĂ®mplare spuse de catre redactorul cotidianului.
„Nu obisnuiesc sa joc la loto, nu ma dau Ă®n vĂ®nt dupa 6/49, nici dupa alte jocuri de noroc, nici nu am timp de asa ceva. Nu stiu daca am jucat de vreo patru ori, dar asta mai de mult. Acum, pot sa spun cu siguranta ca nu voi juca“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamt. Chestorul Senatului României, senatorul PSD de Neamt Ioan Chelaru, crede ca bunastarea vine numai de la divinitate. „N-am jucat niciodata la Loto. Dumnezeu mi-a dat atĂ®ta noroc, Ă®ncĂ®t Ă®i mai las si pe altii sa dea norocul peste ei“, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Articol afisat de 2047 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Valeriu MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective