Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mentalitatea de învingator

Mentalitatea de învingator

• Mircea Geoana a ascultat vocea membrilor de partid din judet • primarii PSD sînt nemultumiti de salariile din administratia locala, de procedurile greoaie ale achizitiilor publice si de mesajele contradictorii care vin de la centru • liderii PSD din orase sînt nemultumiti de Victor Ponta si îngrijorati de Adrian Nastase • Geoana i-a îmbarbatat pe toti si a dat semnal de mobilizare „pentru preluarea puterii“ • „nu vreau sa va fardez, dar sînteti un lider mare“, i-a spus, sefului sau de la Bucuresti, Doinel Grumazescu, primarul de Bozieni •

Profitînd de prezenta printre ei a presedintelui suprem Mircea Geoana, social-democratii nemteni au spus cu glas tare ce îi doare. Dincolo de durerea în oase pe care le-o provoaca actualii adversari politici de la PNL si PD, primarii, consilierii locali si judeteni si simplii membri de partid ai PSD au multe ofuri. Litania lor de ieri, de la TT, le-a prins doar pe cîteva. Primarii sînt nemultumiti de salariile din administratie. Costica Schiopu (Ceahlau), Dorinel Grumazescu (Bozieni) si Adrian Diaconu (Cordun) au spus ca salariile din administratia publica sînt mici la comune. „Vrem perfomante, vrem sa terminam proiecte, dar cu salarii de 4 - 5 milioane nu se poate. Ne pleaca oamenii din administratie. Va veni timpul cînd în comunele noastre nu va mai avea cine sa conduca. Nu putem servi cetatenii cu salarii de mizerie! Vrem descentralizare. Dar noi vorbim si noi auzim“, a spus Costica Schiopu.

Ion Munteanu, pretuit în karate

„Noi, la organizatia Neamt, am facut curatenie si am intrat pe drumul cel bun. Avem un sef de 24 de karate. Ar trebui ca si la nivel central sa va uitati, domnule presedinte, în stînga si-n dreapta, sa va uitati cu cine stati la masa. Nu vreau sa va fardez, dar sînteti un lider mare“, a spus si Doinel Grumazescu, cerîndu-i sprijin lui Mircea Geoana pentru modificarea Ordonantei 34/ 2006, privind achizitiile publice. Primarul de Bozieni a atras atentia ca procedurile din ordonanta sînt foarte greoaie si din cauza asta se pierd bani. Mai ales pentru reabilitarea scolilor. El are bani necheltuiti înca de anul trecut, pentru ca pisica moarta se arunca între scoli si primarii. A venit cu propunerea sa poata fi facute achizitii publice fara licitatie, pîna la valoarea de 30.000 de euro, ca altfel „avem bani si nu îi putem cheltui“. Primarul Diaconu, de la Cordun, s-a aratat încîntat de faptul ca „pH-ul discursului dumneavoastra a crescut de la neutru la acid“.
Liderii organizatiilor municipale si orasenesti au apreciat mesajul lui Mircea Geoana, dar au o problema cu mesajele celorlalti colegi de la Bucuresti. Ioan Chelaru, seful PSD Roman, a vorbit despre necesitatea de a desfiinta zvonurile care asociaza PSD cu dreapta politica, dar si de a face nitica ordine la nivel central. „Mircea Geoana si Cristian Diaconescu transmit un mesaj, apoi ies Victor Ponta, Vanghelie sau Nicolicea, cu alt soi de mesaj. Cred ca este nevoie de masuri. Atunci cînd a plecat mesajul de la Biroul Politic, sa fie transmis unitar în teritoriu de toti purtatorii de cuvînt. Altfel bulversam nu doar membrii de partid, ci si cetatenii. Nu vor mai sti ce sa înteleaga“, a spus senatorul Chelaru.

Victor Ponta, copilul rîzgîiat al PSD

Emil Creanga, sef al PSD Tîrgu Neamt, a criticat si el modul în care PSD l-a razgîiat pe Victor Ponta: „I s-a dat unui copil mai mult decît merita“. „Am dori sa stim care este pozitia oficiala a partidului fata de aparitiile lui Adrian Nastase, ca sa stim cum s-o ducem mai departe. Pîna la urma, noi sîntem cei care ducem lupta în teritoriu cu acesti nenorociti, si îmi permit sa le spun asa pentru ca mi-au macelarit copiii în aceasta vara“, a spus Emil Creanga. Marius Munteanu, sef peste PSD Piatra Neamt, s-a aratat si el preocupat de mesajele transmise de partid, care trebuie sa fie clare, nu contradictorii, pentru ca „ne intereseaza imaginea noastra de partid serios, ca asta sîntem“. Dar îl îngrijoreaza si irosirea banului public: „Suferim si pentru ca vedem cum se irosesc banii publici pe actiuni care nu fac altceva decît sa umple buzunarele celor aflati la putere. Din acest motiv trebuie sa ne grabim sa le spunem sa plece, ca sînt oameni competenti care sînt pregatiti sa vina la putere si sa conduca tara“.

Problemele sefului PSD Neamt

La vîrful organizatiei judetene, Ioan Munteanu are doua probleme: pregatirea europarlamentarelor si candidatul pentru Primaria Piatra Neamt. Seful PSD Neamt a vorbit despre nemultumitii din organizatie si ca se asteapta ca acestia sa plece din partid cînd vor vedea ca nu mai prind loc pe liste. „Sînt convins ca se vor îndrepta spre alte formatiuni, unde vor primi si functii. Ne asteptam la acest fenomen si sîntem pregatiti sa-i facem fata. Nimeni nu este de neînlocuit. Vechimea în partid nu justifica prezenta pe lista“, a spus Ioan Munteanu.
Mircea Geoana i-a ascultat pe toti, si-a luat notite, le-a dat dreptate vorbitorilor si a îmbarbatat activul de partid: PSD este un partid puternic si ramîne cel mai mare din tara. ÃŽntîmpinat cu aplauze la intrarea în sala de teatru, liderul PSD a vorbit despre cei doi ani de campanie electorala ce stau sa înceapa. Europarlamentarele sînt foarte importante, pentru ca vor cîntari mult în localele de anul viitor. A multumit celor care au ramas fideli partidului în ciuda presiunilor, a vorbit despre „oportunistii si ciorchinistii“ ce vor aparea dupa ce PSD va veni la putere, a promis rasplata pe masura celor care vor aduce scor electoral bun. PSD sta bine, la 24 - 25% în sondaje. Nu e grozav, a zis Geoana, dar nici catastrofal. Si poate fi mai bine daca toti pesedistii bat din poarta în poarta sa spuna oamenilor ca ei au majorat pensiile, au dat subventii agricultorilor si vor da 6% din PIB educatiei. „Nucleul dur al PSD este în continuare mai mare decît al celorlalte partide, dar trebuie sa-i cucerim si pe cei indecisi. Trebuie sa dam un semnal ca si partidul se schimba. Este un moment al adevarului si un moment în care noi trebuie sa fim cei care reformam sistemul politic în România. Sîntem cu adevarat cei mai buni, si aici în Neamt, si în tara! ÃŽncredere, optimism si mentalitate de învingator! Trebuie sa le redobîndim“, a spus Mircea Geoana.
Exceptional, dupa doua zile cu liberali si pesedisti plini de vesti bune pentru tara, e limpede ca trebuie sa ne sprijinim zdravan în mentalitatea de învingatori. Arata frumos, ca orice cîrja data cu lac.

Articol afisat de 1691 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective