Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fiola, alcooltesterul si seful de post

• seful Postului de Politie Borca nu a putut investiga o tamponare, pe motiv ca se afla cu treburi într-o zona calamitata • evenimentul se petrecea pe 21 august, cînd în zona nu picurase un strop de ploaie • se pare ca autorul incidentului era baut • ancheta Politiei Neamt a stabilit ca subofiterul nu a gresit •

O sesizare primita de la Cotidianul „Monitorul“, cu privire la circumstantele în care a avut loc un eveniment rutier, a dus la declansarea unei anchete dispuse de conducerea Politiei Neamt. Desi lucrurile pareau a fi în defavoarea politistului reclamat, ancheta interna a stabilit ca omul legii nu a gresit cu absolut nimic. Fara a comenta rezultatul verificarii interne, ne vom rezuma în a arata de unde a pornit toata povestea si care a fost finalul ei. La ora 23.15 a zilei de 21 august, redactorul cotidianului „Monitorul“ a fost sunat de o persoana, care a refuzat sa-si decline identitatea, reclamînd faptul ca în comuna Borca a avut loc un accident rutier si ca autorul, care era „ranga de beat“, nu a fost supus testului cu alcooltesterul sau fiola. „O autobasculanta, condusa de un sofer baut a intrat într-o masina cu numere de Germania, iar politistul din comuna nu a venit la fata locului. Le-a comunicat telefonic celor doi sa se prezinte la Postul de Politie a doua zi, pentru a întocmi procesul verbal de constatare. Nu este posibil asa ceva, pentru ca soferul de pe autocamion era baut“, a spus persoana necunoscuta. Aceasta a mai precizat ca nu suna la Politie de teama ca se va afla cine a facut acest gest si ca va avea de suferit. Asa stînd lucrurile, redactorul a sunat la Dispeceratul Politiei Rutiere, unde a oferit informatiile primite. Ce credeti ca a facut respectivul politist? A pus mîna pe telefon si l-a sunat pe seful de post din comuna Borca, agentul sef Viorel Luca, caruia i-a spus ca este reclamat.

„Analiza facuta a aratat ca subofiterul a procedat corect“

Ce trebuia sa faca politistul? Conform ordinelor interne, el era obligat sa-si anunte superiorii, la mijloc fiind vorba de reclamatia unei fapte grave. Zicem noi. Credeti ca seful de post a încercat sa dreaga busuiocul pe ultima suta de metri? Nu! A doua zi i-a chemat pe cei doi la audieri, iar soferul vinovat a ramas fara permis de conducere pentru neacordare de prioritate.
„Politistul care a preluat mesajul era obligat sa-si anunte superiorii, nu pe seful de post. De altfel, în urma sesizarii, la Borca se va deplasa o echipa de ancheta condusa de domnul comisar Savescu, seful Serviciului de ordine publica. Se va vedea ce s-a întîmplat acolo si vor fi luate masurile ce se impun“, ne-a declarat un ofiter care a dorit sa-i pastram anonimatul.
Ancheta a stabilit ca seful de post din Borca a procedat corect.
„S-au facut verificari vizavi de aceste aspecte si s-a constatat ca politistul nu a gresit. ÃŽn seara respectiva, seful de post se afla într-o zona greu accesibila, ca urmare a inundatiilor. El a fost contactat telefonic de catre cei doi soferi implicati în accident, carora le-a spus ca nu are cum sa ajunga la locul accidentului, solicitîndu-le sa se prezinte a doua zi la sediul Postului de Politie din Borca. Fiind vorba de o tamponare, procesul verbal putea fi întocmit si a doua zi. Analiza facuta a aratat ca subofiterul a procedat corect“, a declarat subcomisarul Razvan Ouatu, purtatorul de cuvînt al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.
Informatiile noastre arata ca agentul sef Viorel Luca nu a vrut sa mearga la locul accidentului, datorita orei înaintate si a oboselii acumulate dupa o zi de serviciu. Pe de alta parte, iar acest lucru poate fi verificat lejer (arhiva noastra poate fi pusa la dispozitie), pe 21 august, în comuna Borca nu au fost inundatii.

Articol afisat de 2346 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de maia la data 06.09.2007 12:18
Politie adormita
Pe valea Muntelui Politia este de negasit .Se petreg zeci de accidente dar "oamenii legii" sint de negaasit.Sint la curent ca in fiecare seara dupa orele 20 se transporta ilegal spre gatere zeci de remorci de material lemnos .Personal nu stiu daca aceasta institutie cu nume de Politie este informata in a=si respecta datoriile europeene
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective