Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vînatorii au devenit vînat (I)

Vînatorii au devenit vînat (I)

• un grup de consilieri ai asociatiei doreste înlaturarea de la conducere a presedintelui Asociatiei Vînatorilor si Pescarilor Sportivi, Dragomir Samson • o parte a membrilor îi aduc grave acuze, în aceeasi situatie aflîndu-se si contabila asociatiei • fostul director nu poate dovedi ca nu a facut „afaceri“ cu banii asociatiei, pentru ca i-ar fi... disparut documentele din contabilitate • toate aceste aspecte vor fi discutate, mîine, în cadrul Adunarii Generale, la care va participa si seful AGVPS România, conf. dr. ing. Neculai Selaru •

Filiala locala a Asociatiei Vînatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Roman trece, în prezent, prin puternice framîntari, un grup de membri ai Consiliului Director dorind sa îl debarce pe presedintele Dragomir Samson. ÃŽn „razboiul rece“ care a precedat sedinta Adunarii Generale Extraordinare a asociatiei, care va avea loc mîine, 8 septembrie, a fost folosit un întreg arsenal: acuze, unele penale, controale si „miscari de trupe“ la nivel de conducere. Toate acestea i-au împartit pe membrii asociatiei în doua tabere. Totodata, au rabufnit grave acuze de braconaj, cu cîini si jeep-uri, care ar fi dus la migratia vînatului spre alte zone, la adresa celor care doresc schimbarea presedintelui.
Pe ordinea de zi a întrunirii de mîine de la Cercul Militar, figureaza în primul rînd analiza activitatii presedintelui si votarea cererii de revocare din functie a acestuia, facuta de membrii consiliului, alaturi de analiza activitatii fostului director si luarea masurilor care se impun. De asemenea, va fi prezentat noul director si programul sau de activitate, va fi ales noul presedinte, daca actualul va fi revocat. Fiind o sedinta extraordinara, nu va mai include capitolul „diverse“. Cu siguranta, însa, discutiile vor fi aprinse, în contextul în care un membru al consiliului a fost suspendat din asociatie si ar trebui sa-i fie dat dreptul la aparare în plen. Acesta a facut o contestatie bine întemeiata. ÃŽn plus, alti cîtiva consilieri sînt contestati vehement de catre o serie de vînatori pentru ca au ajuns în functii fara avizul Adunarii Generale, cum prevede statutul si, în prezent, pregatesc „puciul“. Cît despre statut, cel al asociatiei romascane nu a fost actualizat potrivit celui cadru, elaborat de AGVPS. Sedinta va avea loc în prezenta conf. dr. ing. Neculai Selaru, presedinte executiv al AGVPS România.

„Afaceri“ cu cereale

Potrivit declaratiilor lui Marius Grosu, actualul director al AVPS Roman, destituirea presedintelui Dragomir Samson este dorita de catre o parte a consilierilor din cauza angajarii, considerate fara temei, a fostului director, Laurentiu Todireanu. Acesta din urma este, la rîndul lui, acuzat ca ar fi condus defectuos asociatia si, în plus, ar fi prejudiciat-o prin achizitii dezavantajoase de cereale luate de la Dragomir Samson. „S-a cumparat, în luna aprilie a acestui an, o cantitate de cinci tone de porumb de la actualul presedinte, la un pret de 4.000 de lei pe kilogram. Din cîte s-a stabilit, o masina cu cereale a fost dusa acasa la Laurentiu Todireanu, iar cealalta a fost vînduta de catre acesta unui alt vînator, Vasile Rachian, cu 100 de euro, dupa cum acesta din urma ne-a declarat. Asta în conditiile în care, tot în aceeasi perioada, s-a mai cumparat porumb de la alt membru, cu 2.000 de lei kilogramul“, a afirmat Marius Grosu.
Pe de alta parte, Dragomir Samson, totodata primar al comunei Secuieni, care s-a declarat preocupat mai mult de proiectul de asfaltari pe care îl are în desfasurare, a dovedit ca a facut o tranzactie perfect legala, la pretul de atunci al pietei, în conditiile în care marfa livrata de el cu toate actele în regula era net superioara celei mai ieftine, fapt confirmat si de catre alti membri vînatori. Ce s-a întîmplat ulterior ramîne strict problema fostului director, Todireanu. Care director afirma ca a avut documentele pentru toate operatiunile de achizitie facute, dar acestea au... disparut. „Sînt declaratii false, lansate de un grup care doreste demiterea presedintelui, iar eu am «picat la mijloc». Sînt doar pretexte. Au fost actele, însa au disparut din contabilitate, ceea ce eu nu am stiut pîna recent, cînd mi-am dat demisia. Se va vedea la Adunarea Generala ce va fi. Eu nu stiu în ce masura voi participa“, a afirmat Laurentiu Todireanu. De altfel, un alt punct „sensibil“ evidentiat de grupul de consilieri contestatari este si angajarea acestuia. Directorul a primit functia mai întîi pe trei luni, cu acordul AGVPS, însa ulterior nu s-a girat de la Bucuresti încadrarea pe o perioada nedeterminata, desi a activat în continuare. Aceasta, se spune, tot din cauza unei „disparitii“ misterioase a documentului care trebuia trimis la „centru“.

Contabila „iese la rampa“

Mai fatis sau mai subtil, o serie dintre vînatorii nemultumiti îsi îndreapta „sagetile“ catre contabila sefa a asociatiei, Nina Burlacu. Aceasta este considerata vinovata pentru destabilizarea situatiei si asocierea cu grupul care doreste demiterea presedintelui. ÃŽntr-o scrisoare remisa redactiei, Sava Ifrim, consilier al AVPS Roman, între timp suspendat aparent neîntemeiat, a acuzat ca Nina Burlacu ar fi facut o serie de operatiuni financiare fara respectarea statutului, care cere acordul Adunarii Generale - prin bugetul de venituri si cheltuieli. Aceasta a mai fost acuzata si ca i-a determinat pe o serie de vînatori sa semneze ca au primit mai multe cartuse decît le-ar fi dat de fapt, ar fi facut înscrisuri ulterioare în registrul de procese-verbale si ca ar fi casat arhiva. „Mi s-a reprosat ca am cumparat un autoturism Dacia Break, dar, cînd s-a întîmplat asta, în 2003, fostul director era bolnav, iar eu trebuia sa rezolv, în cîteva zile, problema licentierii, ceea ce impunea cumpararea unei masini, a binoclurilor, calculatorului etc.. Cum consiliul se întrunea la doua-trei luni, nu mai era timp, asa ca am luat de pe piata libera o Dacie cu 26 de milioane, de fata fiind toti paznicii. Referitor la problema cu cartusele, resping acuzatia, deoarece acestea se dau numai pe baza de referate, acte pe care le am. De altfel, posed toate documentele din 1991 încoace, care se refera strict la activitatea mea, nu cum se spune“, a afirmat Nina Burlacu. Aceasta a mai raspuns si acuzelor cum ca si-ar fi dat retributii de doua ori într-o luna, o data de la asociatie si înca o data de la magazinul pe care îl detine AVPS. „SC Capreolus are ca patron asociatia, dar are, ca orice firma, contabilitate proprie. Adunarea generala a prevazut indemnizatie pentru administrator, casier si contabil. Am luat legal indemnizatiile“, a mai afirmat Nina Burlacu.

FOTO: SEDIUL AVPS Roman

Articol afisat de 1757 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective