Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sinistratii din Grinties au capatat... vorbe goale

Sinistratii din Grinties au capatat... vorbe goale

Administratia comunei Grinties se lupta cu urmarile dezastrului produs de „torentii ucigasi“ ai lui august 2007. Desi Comisia judeteana de evaluare a pagubelor a estimat costul pierderilor la 10 miliarde lei vechi, pîna în prezent cei din Grinties n-au primit nici un ban. La o luna de la dezastru, satenii de pe Grintiesu Mare si din Bradu, dar si oficialii locali, simt mai mult ca oricînd gustul amar al promisiunilor facute cu darnicie de catre reprezentantii judetului si ai Guvernului prezenti imediat dupa potop la fata locului. Vorbe goale si atîta tot. „Actionam de o luna de zile pentru eliminarea efectelor calamitatii produse în seara de 4 august si asta prin forte proprii si cu utilajele patronilor din zona. La acestea se mai adauga sprijinul directorului de la Apele Române, singurul ce ne-a ajutat concret în actiunea de înlaturare a aluviunilor din zona afectata, activitate la care lucram si în prezent. Apoi, am redat circulatiei drumul comunal din satul Grintiesu Mare, ce-i drept mai întîi provizoriu, prin executarea unui pod din lemn, cu scopul de a aproviziona cele peste 320 de gospodarii afectate de torenti, ce fusesera izolate de restul comunei. La un al doilea pod distrus de ape, am primit sprijinul primarului din comuna Ceahlau, Costica Schiopu, care ne-a împrumutat niste chesoane, la care am adaugat patru catarge mari din lemn, acum putîndu-se circula si cu tonaj mai mare. Problema este ca totul se deruleaza sub semnul provizoratului si asta din lipsa de bani. Noi speram totusi, sa primim banii, asa cum ni s-a promis în urma evaluarii pagubelor si a întocmirii notei de fundamentare, înaintata la Guvern. Am consumat pîna în prezent peste trei tone de motorina si nu vad cum o vom plati, deoarece la rectificare n-am primit decît o suma foarte mica, pentru salarii la primarie. Ori, noi avem de platit pe lîngaa motorina si oamenii, care lucreaza de-o luna pe utilaje, basca alte cheltuieli pe care le-a presupus întreaga actiune“, a declarat Filip Azoitei, primarul comunei Grinties.
Reamintim faptul, ca precipitatiile cazute peste comuna Grinties în urma cu peste o luna, au creat o adevarata tragedie. Un tînar de 21 de ani, Stefan Ichim, a fost ucis de viitura. Pagubele au fost concretizate în sapte locuinte si doua grajduri inundate, 320 de gospodarii izolate prin doua poduri din beton distruse si cîteva zeci de podete luate de ape. La acestea s-au adaugat mai multe sute de metri de drum distrus aproape în totalitate.

Articol afisat de 1522 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective